题目内容

【题目】After Donald Trump became the 45th American president, a new video of his granddaughter Arabella went popular once again on the Internet. In this video, the little girl wore a qipao, a kind of traditional Chinese dress. She stood in front of a table to recite(背诵)

ancient Chinese poems. These poems are familiar(熟悉的) to most Chinese people and they are often recited by Chinese kids. Arabella made the video to remember Chinese Monkey Year, which ended on January 27th, 2017.

Arabella’s family are interested in Chinese culture. They can even make Chinese dumplings and sing Chinese songs. Arabella began to study Chinese when she was 18 months old. Now she can speak very good Chinese. Early in February, 2016, 4-year-old Arabella, recited a Tang Dynasty poem in Chinese. Her mother sent her video online and won lots of “likes” from all over the world.

On Sonia Weibo, many users thought Arabella was a wonderful and surprising girl. “I’m glad to see the little angel(天使) loves Chinese culture,” wrote a user called “orange”.

“At least the video shows that Trump is serious about education and never closes the door to foreign culture,” said another user named “stAU79”.

1What did Arabella wear in the new video?(根据短文内容回答问题)

2When did Arabella begin to learn Chinese?(根据短文内容回答问题)

3How old is Arabella now? (根据短文内容回答问题)

4从文中找出与下面句子画线部分意思最接近的单词。

“I’m glad to see the little angel loves Chinese culture,” wrote a user called “orange”.

5The underlined word “they” refers to____.

【答案】

1He wore a qipao.

2When she was 18 months old.

3Five years old.

4named

5poems

【解析】短文大意本文描述了唐纳德特朗普孙女阿拉贝拉的背诵中国古诗、包饺子和唱中文歌等事件,说明了特朗普及其孙女都热爱中国文化的事实

1根据第一段第三句In this video, the little girl wore a qipao, a kind of traditional Chinese dress.可知,在这段视频中,小姑娘穿着一件旗袍,一种传统的中国服饰。故答案为:She wore a qipao.

2根据第二段Arabella began to study Chinese when she was 18 months old.可知,当她18个月大时开始学习汉语。 故答案为:When she was 18 months old.

3根据第二段第三行Early in February, 2016, 4-year-old Arabella, recited a Tang Dynasty poem in Chinese可知,2016年阿拉贝拉4岁,那么今年2017年她就是5岁。 故答案为:Five years old.

4根据句意:我很高兴看到这个小天使喜欢中国文化,一位名叫桔子的用户写道。可以推断出called是过去分词,意为被叫作...”,在句中作定语;短文最后一句Trump is serious about education and never closes the door to foreign culture,” said another user named “stAU79”.中的named过去分词,意为被叫作...”。故答案为:named.

5根据本句句意这些诗对大多数中国人来说是熟悉的,它经常被中国孩子背诵。可知,they指代 poems”。故答案为:poems.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Mulin is a small boy from Hubei. He is a(n) ______ boy. His parents divorced(离婚)when he was two years old. He lived with his ______ and grandmother. ______ the age of 5, his father died of heart disease. He had to live with his grandmother. Unfortunately, there was ______ wrong with his grandmother’s head. He ______ his grandmother well. At the same time, he got ______ grades at school. When he was ten, he took his grandmother to see a ______ in Wuhan with some people’s help. They lived in Wuhan for a month. He had ______ time to go out because he had to look after his grandmother.

He called ______ a “Sunshine Boy”. He ______ happy every day. But when the reporter asked him ______ he was really so happy. He said he wasn’t. He didn’t want to show his unhappiness to his grandmother. He told the ______ that when he was unhappy, he wrote the unhappy things on the paper with which he folded a model ______. When the plane flew away, he felt relaxed.

When the reporter asked him if he felt sorry to ______ so many lessons because of going to Wuhan, he said the lessons he missed could be learned later, but if his grandmother missed the best time to cure(治疗), there would be nothing to get the chance ______.

What a good boy! We should learn from him.

1A. lucky B. unlucky C. polite D. impolite

2A. mother B. father C. sister D. brother

3A. At B. In C. For D. To

4A. something B. anything C. nothing D. everything

5A. looked at B. looked up C. looked for D. looked after

6A. good B. bad C. big D. small

7A. film B. program C. doctor D. friend

8A. few B. much C. many D. little

9A. he B. himself C. she D. herself

10A. smelt B. tasted C. looked D. felt

11A. that B. if C. where D. why

12A. writer B. reader C. teacher D. reporter

13A. bike B. train C. plane D. ship

14A. get B. catch C. miss D. forget

15A. back B. up C. off D. down

【题目】 What's the difference between travel and tourism? Well, being a traveler is more than just being a holidaymaker. A holiday is just a short time away from work, and it normally involves _______stay in holiday resorts, not travelers. Travelers go for the experience and their journeys are usually much longer and more challenging. For example, travelers tend to avoid tourist traps(免旅游上当受骗) and like to_________ the beaten track(踏平的路) to discover new places. Travel is an age-old phenomenon,but tourism is a relatively recent invention. Thomas Cook is often described as the first travel agent_______ he arranged the first"package tour ": a 19-kilometre trip for 500 people, in 1841.

Going overseas in order to experience a different way of life is what marry people think of as travel, but travel doesn't necessarily mean going _________ How many people can say they have visited every part of their own country? Many people who live in big countries such as Russia and the USA have only visited a small part of their own country, and so domestic travel can also be very _______It's a surprising fact that about 75 percent of US citizens do not own a passport, so travelling does not mean ___________the country for them.

1A. relaxationB. populationC. exhibitionD. observation

2A. go onB. go alongC. go offD. go away

3A. whenB. becauseC. whereD. though

4A. outsideB. abroadC. backD. forward

5A. helpfulB. convenientC. boringD. exciting

6A. lovingB. memorizingC. leavingD. visiting

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网