题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Sleep is a beautiful thing. Not only is it quite comfortable, it's also a very important activity that can help us to recharge and reset (恢复体力和调整)daily.
【1】But there are also quite a few of us who find it's really hard to fall asleep when we need rest. It often makes us crazy.
【2】Here are the 3 things that I've found to be the most useful for helping me fall asleep faster and finally get a better night' s sleep:
● Put down your phone.
The first decision that I've found to be really helpful in getting me to sleep faster at night is not to end my night by being on my phone.【3】Of course, it' s of great help.
●Meditate (冥想).
I've heard that some people say when they try meditation, they can' t seem to focus ( 集中注意力) and as a result they fall asleep.【4】I often choose to guide myself through my bedtime meditation and it helps me sleep.
●Write it out.
The last tool I'd like to suggest is keeping your diary. 【5】After writing out what happened in the day, you simply end your day with ease.
A. So, how to get a better night' s sleep?
B. But don't we want to have a good sleep?
C. More and more people now find it hard to fall asleep.
D. Some of us have little difficulty in falling asleep anywhere.
E. Every day I try to put my phone away at least one hour before bed.
F. I personally love to just let my mind say everything it wants to, so that it feels heard.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】E
【4】F
【5】C
【解析】
短文内容与睡眠有关,主要讲述获得更好睡眠的三件事:放下手机、冥想和写出来。
【1】根据下文But there are also quite a few of us who find it's really hard to fall asleep when we need rest.可知,很多人发现当我们需要休息的时候很难入睡。句中“But”表示转折,故上文应与下文进行对比,即:我们中的一些人在任何地方都不难入睡。故选D。
【2】根据上文“But there are also quite a few of us who find it's really hard to fall asleep when we need rest. It often makes us crazy.但是也有很多人发现当我们需要休息的时候很难入睡。它经常让我们发疯。”及下文“Here are the 3 things that I've found to be the most useful for helping me fall asleep faster and finally get a better night' s sleep以下是我发现最有助于我更快入睡并最终获得更好睡眠的三件事”可知,中间应起到承上启下的作用,即:那么,怎样才能睡个好觉呢?故选A。
【3】根据上文The first decision that I've found to be really helpful in getting me to sleep faster at night is not to end my night by being on my phone.可知,应与手机有关。分析选项,选项E意思是:每天我都尽量在睡觉前至少一小时把手机收起来。故选E。
【4】根据上文“some people say when they try meditation, they can' t seem to focus ( 集中注意力) and as a result they fall asleep有些人说,当他们尝试冥想时,他们似乎无法集中注意力,结果就睡着了”可知,陈述一些人的观点。此处应是陈述作者自己的观点,即:我个人喜欢让我的大脑说出它想说的一切,让它感觉被听到。故选F。
【5】根据下文“After writing out what happened in the day, you simply end your day with ease. 写下一天发生的事情后,你就轻松地结束了一天。”可知,陈述写日记的好处。上文应陈述在什么情况下需要写日记,即:现在越来越多的人发现很难入睡。故选C。
【题目】书面表达
假设你是李文,你近期结识的英国笔友 Jason 给你发了一封电子邮件,想了解一下你初中三年在学习 和生活方面的一些收获,困惑和感受.请认真阅读下面的邮件,根据信中的内容,结合你的实际,用 英语回复.
要求:1.100 词左右,信的开头和结尾已给出,不计入总词数;
2.回复需包括邮件中提及的所有要点,可以适当发挥,使全文连贯、通畅;
3.文中不得出现真实的人名、校名等相关信息.
To: liwen@163.com |
From:Jasonadams@hotmail.com |
Subject:School life |
Dear Li Wen, Glad to hear you're graduating from junior high school.I'd like to know something different between our school lives. Would you please tell me how you feel about the life at school of those three years? What do you like best about your school life? And why? What do you think is the biggest problem as a junior student? Who has helped you most? And why? Do you enjoy your school life? Why or why not? Now all the Chinese people are making their efforts to achieve the Chinese Dream. What's your dream and how do you realize your dream? Hope to hear from you soon. All my best wishes for the future! Yours truly, Jason |
______________________________________________________________________