题目内容
9.From a plane we can see the fields,cities,mountains or seas below.If we go into space,we see more and more of the earth.People and man-made satellites(卫星) have been sent out into space to look at the earth carefully and people have learnt more about the earth in the last few years.The sea looks very beautiful when the sun is shining on it.But it can be very terrible when there is a strong wind.The sea is very big.It nearly covers three quarters of the earth.The sea is also very deep in some places.There is one place and at that place the sea is about 11kilometers deep.The highest mountain in the world is about 9kilometers high.If we put that mountain into the sea at that place,there would be still 2kilometers of water above it!In most parts of the sea,there are many kinds of fishes and plants.Some live near the top of the sea.Others live deep down.There are also a lot of small living things,and lots of fishes live by eating them.The sea can be very cold.When people go down,the sea becomes colder and colder.Only some men can go down into the deep sea.But in 1970,five women scientists lived in the deep sea for fourteen days.
66.Does the sea look very beautiful all the time?No,itdoesn't.
67.What do lots of fishes eat to live?Alotofsmalllivingthings.
68.How long did the five women scientists live in the deep sea in 1970?For fourteen days..
分析 文章介绍了关于海洋的知识,即海洋占据的面积,深度,温度,和海底的情况.
解答 66.No,it doesn't.
细节理解题.考查海洋是否一直看上去很美.根据第一段中"The sea looks very beautiful when the sun is shining on it"和"But it can be very terrible when there is a strong wind"所说,当太阳照射着海洋时,它看上去很美;但有强风时,却很可怕.故回答No,it doesn't.
67.A lot of small living things.
细节理解题.考查很多鱼靠要吃什么东西而生存.根据最后一段中"There are also a lot of small living things,and lots of fishes live by eating them"所说,海洋中有很多小生物,很多鱼靠吃它们而生存.a lot of small living things,很多小生物.故回答 A lot of small living things.
68.For fourteen days.细节理解题.考查1970年5个女科学家在深海底生活了多久.根据最后一句"But in 1970,five women scientists lived in the deep sea for fourteen days"所说,1970年,5位女科学家在深海生活了14天.故回答For fourteen days.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案
练习册系列答案
相关题目
19.When spring comes,the days ______ longer.( )
| A. | get | B. | turn | C. | change |