题目内容
14.The man-like robot looks like a small girl.It is four-feet tall with a tablet computer set to its chest.It has human-like hands,a girl-like body and aby-like voice.It was shown to curious people in Tokyo stores on Friday by Softbank,a Japanese robotics company.
Pepper can examine facial expressions(面部表情),human voice and signs,then make an answer.Pepper is designed to be a family robot,but it isn't like Rosie who can do housework on the cartoon.Pepper is used at the home or the store,where we provide fun and entertainment.
Pepper gets power from love inside a family.Not only is he making jokes,making them laugh,it can also help people when they are in trouble.In a natural accident,it can help make those people who are sad or lonely feel relaxed,encourage them or make them laugh.
Pepper goes on sale in Japan for around $2,000in February 2015.For now,several Peppers are at Softbank stores in Tokyo for people to visit.The creators say before selling Peppers,they want the robots to store more knowledge,to do better in getting along with human.
根据上面短文的内容回答问题(每题不超过8个单词)
46.What kind of robot is Pepper?The first robot to read human feelings.
47.Where was Pepper shown on Friday?In Tokyo stores.
48.What can Rosie probably do at home?It can do housework.
49.How can Pepper help humans in a natural accident?By encouraging them or making them laugh.
50.When can people buy a Pepper?In February,2015..
分析 这篇短文主要机器人"小辣椒"可以为人类做哪些事情,她有什么特点和作用,及其它将于2015年2月在日本上市.
解答 答案:46.The first robot to read human feelings.细节理解题.根据第一段第一行句子Pepper is the first robot to read human feelings."小辣椒"是第一个读懂人类情感的机器人,可知"小辣椒"能够读懂人类的感受.故答案为The first robot to read human feelings.
47.In Tokyo stores.细节理解题.根据第二段第二行句子It was shown to curious people in Tokyo stores on Friday by Softbank,a Japanese robotics company.在星期五由日本软银公司在东京商场向好奇的人们展出.可知在东京日本展出.故答案为In Tokyo stores.
48.It can do housework.细节理解题.根据第三段第一行句子but it isn't like Rosie who can do housework on the cartoon.但它不像罗西能做家务.可知Rosie能做家务.故答案为It can do housework.
49.By encouraging them or making them laugh.细节理解题.根据倒数第二段句子In a natural accident,it can help make those people who are sad or lonely feel relaxed,encourage them or make them laugh.在自然灾害中,"小辣椒"可以帮助那些伤心或孤独的人感到放松,鼓励他们或者让他们开怀大笑.可知在自然灾害中,"小辣椒"靠鼓励他们,使他们放松.故答案为By encouraging them or making them laugh.
50.In February,2015.细节理解题.根据最后一段第一句Pepper goes on sale in Japan for around $2,000 in February 2015."小辣椒"将于2015年2月在日本上市,售价约为2000美元.可知将于2015年2月在日本上市,故答案为In February,2015.
点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.
| A. | such; that | B. | so; that | C. | too; to |