题目内容
【题目】 One dollar and eighty-seven cents. That was all. Three times Della counted it. One dollar and eighty-seven cents. And the next day would be Christmas. She could not afford a present, so she sat down and cried.
Jim and Della had two possessions(财产) which they were both proud of. One was Jim’s gold watch that was from his father and his grandfather. The other was Della’s beautiful hair. It fell about her, and reached below her knee.
Della put on her old brown jacket and her old brown hat. Then she went out of the door and down the stairs to the street.
She stopped at a store. The sign in front of the store read “Hair Goods”. “Will you buy my hair?” asked Della. “Twenty dollars.” the woman said.
Then Della searched through the stores looking for a present for Jim.
She found it at last. It was a watch chain. The bill was twenty-one dollars. At seven o’clock, the coffee was made and dinner was ready. Jim was never late. Della heard his steps on the stairs.
The door opened and Jim walked in. He stopped inside the door. His eyes were fixed on Della, and there was an expression in them that she could not read.
“Jim,” she cried, “don’t look at me that way. I sold my hair to buy you a Christmas present.”Jim drew a box from his pocket and put it on the table.
Della opened it. There lay the set of combs(梳子) that she had always wanted. Now they were hers, but her hair was gone.
She smiled and held out Jim’s present. “I hunted all over town to find it. Give me your watch. I want to see how it looks on it.”
Instead of obeying(服从), Jim sat down, put his hands behind his head and smiled. “Della,” he said, “I sold the watch to get the money to buy your combs.”
【1】Della counted her money three times because .
A.she was not good at counting moneyB.she had nothing to do but count money
C.she got different numbers each time she counted itD.she wished she could have more money
【2】How could Jim feel when he fixed eyes on Della?
A.Shocked.B.Excited.C.Embarassed.D.Angry.
【3】What does the underlined word “it” in Paragraph 10 refer to?
A.The box.B.The watch.
C.The watch chain.D.The set of combs.
【4】What can we infer(推断) from the passage?
A.They lived a rich life.B.They loved each other deeply.
C.Della didn’t like her hair.D.They might have a fight at last.
【5】What’s the best title for the passage?
A.Beautiful HairB.Christmas Gifts
C.Disappointing ChristmasD.Ancient Possessions
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】B
【5】B
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了一对贫苦夫妻卖了头发和手表为对方买圣诞礼物,却发现买的梳子和表链都用不上了的故事。
【1】
题意:德拉数了三次她的钱,因为________。
推理判断题。根据原文“Three times Della counted it. One dollar and eighty-seven cents. And the next day would be Christmas. She could not afford a present, so she sat down and cried”可知,德拉手上的钱不够买礼物的,她反复地数钱,是希望钱能更多一些。D选项she wished she could have more money“她希望她能有更多的钱”符合题意,故选D。
【2】
题意:吉姆盯着德拉看时是什么感觉?
推理判断题。根据原文“There lay the set of combs(梳子) that she had always wanted. Now they were hers, but her hair was gone”可知,吉姆买了梳子做礼物,却发现德拉剪了短发,所以当时是很震惊的。A选项Shocked“使震惊”符合题意,故选A。
【3】
题意:第10段中画线单词“it”指的是什么?.
词句猜测题。根据原文“She found it at last. It was a watch chain”可知,此处I hunted all over town to find it的画线单词“it”指的是表链。C选项The watch chain“表链”符合题意,故选C。
【4】
题意:从本文内容中,我们可以推断出什么?
推理判断题。通读全文可知,吉姆和德拉分别卖掉了自己珍爱的手表和长发,给对方买了梳子和表链,从中可以看出他们深爱着彼此。B选项They loved each other deeply“他们深深地爱着彼此”符合题意,故选B。
【5】
题意:本文的最佳标题是什么?
最佳标题。通读全文可知,本文是一篇记叙文,讲述了一对贫苦夫妻卖了头发和手表为对方买圣诞礼物,却发现买的梳子和表链都用不上了的故事。B选项Christmas Gifts“圣诞礼物”符合题意,故选B。