题目内容

【题目】 Goreme is a beautiful town in Turkey.It is best-known for its strange rock shapes and hot air balloon trips during sunrise(日出).Here are some of the cool things visitors can do in Goreme.

Stay in a cave 山洞)hotel

Staying in a cave hotel is a special experience in Goreme.It makes you learn how people lived in stone caves hundreds of years ago in this area.

Taking a hot air balloon trip

Over 20 years ago,people in Goreme began to fly the first hot air balloon in the sky of this little town.Now, there are over one hundred balloons flying every day early in the morning as the sun rises.It is the best way to enjoy the amazing beauty of Goreme.

Visit the open-air museum

The open-air museum is about 15 minutes' walk away from the center of Goreme .This place is the first stop on anyone's joumey to Goreme.It is made up of 7 churches(教堂)which were dug out of rocks.Among them, the Dark Church is the best protected.Recent studies show that all these churches were built between the 10th and 12th centuries.

See the magical rock shapes

These unusual rock shapes are the most beautiful part in Goreme.They are made by the strong winds and heavy rains.Their shapes look like different kinds of animals.Every year,tourists around the world come to see the amazing art made by nature.

If you want to have a cool joumey to Turkey,the magical Goreme can be a better choice.

1Goreme is most famous for

A. the cave hotelsB. the open-air museum

C. the Dark ChurchD. the strange rock shapes

2The best way to enjoy the beauty of Goreme is

A. flying on a hot air balloonB. staying in a cave hotel

C. standing before the rock shapesD. visiting the open-air museum

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The cave hotel is made up of 7 churches and several caves.

B. This open-air museum is the first stop to visit Goreme.

C. People began to fly the first hot air balloon 2 years ago.

D. The magical rock shapes are made by human beings.

4Where do you think this passage may come from?

A. A travel guide.B. A sports report.

C. A story book.D. A history magazine.

【答案】

1D

2A

3B

4A

【解析】

戈勒姆是土耳其一个美丽的城镇。文中介绍了游客在戈勒姆可以做的一些很酷的事情。

1细节理解题。根据文中It is best-known for its strange rock shapes and hot air balloon trips during sunrise(日出)可知,奇怪的岩石形状而文明。故选D

2细节理解题。根据文中Now, there are over one hundred balloons flying every day early in the morning as the sun rises.It is the best way to enjoy the amazing beauty of Goreme.可知,享受Goreme.之美的最佳方式是乘坐热气球。故选A

3细节理解题。根据文中The open-air museum is about 15 minutes' walk away from the center of Goreme .This place is the first stop on anyone's joumey to Goreme.可知,这个露天博物馆是参观戈雷姆的第一站。故选B

4推理判断题。根据文中.Here are some of the cool things visitors can do in Goreme.及文中对游客活动的介绍,可知这篇短文来自旅行指南。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A different culture keeps my eyes and mind open. When I stayed in Russia A_______ an exchange studentI learned about it.

One daya Russian trend invited me to a Bwell—known restaurant in Moscow(莫斯科)I looked forward to trying local (当地的)food.After arriving thereI found nothing on

the table but several small plateson which there were nutsa few slices(片)of tomatoesand several pieces of onions. Although the dishes were simplewe drank a lot and I felt the passion(热情)from the bottom of his heart. In Chinawhen we invite friends or relativeswe always treat them to a big dinner. We prepare as much food as we canC_______show our friendliness.

What a different culture it is! Even though we try our bestit's very Ddifficult to get used to their customs. Another Russian custom also impresses me deeply. As we knowit is very cold in winter there. When winter comesE)俄罗斯人喜欢游泳.They even take their kids outside together. Like their parents,(FRussian kids rub_______擦)their bodies with snow before jumping into the water. Although the water is freezing coldthey all play happily in it

What fun it is to know about a different culture.

1在文中(A)和(C)的空白处填入适当的单词:_______ ________

2写出文中划线部分(B)和(D)的同义词或近义词:_______ ________

3将文中划线部分(E)译成英语______________________________________

4将文中划线部分(F)改写为:Russian kids rub their bodies with snow before___ into the water.

5从文中找出能说明本文主旨大意的短语____________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网