题目内容
【题目】 Tickets must be pre﹣booked before coming to Cadbury World. To book Cadbury World tickets ,please call 441213936004 or book online.
Ticket options | Book over the phone | Book online |
Adults | £17.00 | £16.15 |
Children(aged 4﹣15 years) | £12.50 | £11.88 |
Family of 4(no more than 2 adults) | £51.00 | £48.44 |
Family of 5(no more than 2 adults) | £61.00 | £57.95 |
Senior Citizens(aged 60+) | £12.85 | £12.21 |
Students(with ID) | £12.21 | £12.21 |
Under 4 years | Free | Free |
【1】How many ways are there to pre﹣book Cadbury World tickets?
A. One.
B. Two.
C. Three.
【2】How much should a family of 2 adults and 3 children pay if they book the tickets over the phone?
A. £57.95.
B. £51.00.
C. £61.00.
【3】Bob is 61 years old. How much should he pay for a ticket at least?
A. £12.21.
B. £12.85.
C. £16.15.
【4】What do students need to do when they visit Cadbury World?
A. To go with their parents.
B. To bring their ID cards.
C. To wear their uniforms.
【5】Who can go to Cadbury World for free?
span>A. Senior citizens.
B. Students.
C. Kids under 4.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
这篇短文主要讲述了在来到吉百利世界之前,必须预先预订门票,要预订吉百利世界门票,请致电441213936004或在线预订,不同年龄的人价格不同。
【1】细节理解题。根据To book Cadbury World tickets, please call 441213936004 or book online." 要预订吉百利世界门票,请致电441213936004或在线预订。故选B。
【2】细节理解题。根据 Family of 5(no more than 2 adults)5口之家(不超过2个成人),Book over the phone,£61.00,通过电话预订,61.00英镑,故选C。
【3】细节理解题。根据Senior Citizens(aged 60+)老年人(60岁+),Book over the phone,£12.85;Book online,£12.21通过电话预订,12.85英镑;在线预订,12.21英镑。故选A。
【4】细节理解题。根据Students(with ID)学生(带身份证),故选B。
【5】细节理解题。根据Under 4 years,Free4岁以下,免费,故选C。
我们在做阅读理解题时,就要明确初中阅读理解考查的主要内容,在此基础上,快速阅读全文,了解文章大意;在了解文章的基础上,抓住首尾句;认真仔细、逐步答题;平心静气,不急躁,仔细检查,减少误差。严格说来,阅读理解主要要求是:1.掌握阅读主旨大意,用以说明主旨大意的事实和细节;2.既理解具体事实,也理解抽象的概念;3.既理解字面意思,也理解深层含义,包括作者的态度以及意图等。
先通读全文,把握中心大意后开始答题,对暂时确定不了的答案,可再次回读文章的有关内容并对其进行分析、推敲后再确定。
【题目】 Mr. and Mrs. Smith have two children, Kevin and Jenny. The whole family are all busy, so they often leave notes to each other. Here are these four notes of today.
3:30 pm To Kevin, Mr. King rang, telling there is no football practice today, and he asked you to get ready for the football match tomorrow. Jenny | 4:00 pm To Jenny, It's your turn to walk our pet dog Teddy and play with him after school. Kevin |
6:45 pm To all, Has anyone found my tennis shoes? I'm doing my homework in my bedroom. Kevin | 9:00 pm To Kevin, I saw your shoes this morning. They smelt terrible so I put them outside the back door. Good night, dear! Mum |
【1】_____________ was asked to walk the pet dog after school.
A. MumB. KevinC. Jenny
【2】Kevin was doing his homework in the ______________.
A. bedroomB. gardenC. living room
【3】Kevin could find his tennis shoes _____________at 6:45 pm.
A. under the deskB. outside the back doorC. in the bag
【4】What will Kevin probably do tomorrow?
A. Play with Teddy.B. Play tennis.C. Play in a football match.
【5】What can we learn from the notes?
A. Teddy doesn't like to stay at home.
B. Mr. King may be a coach.
C. Mum washed Kevin's shoes.