题目内容
5.A TRIP TO SINGAPORE| The name | Jurong Bird Park | Night Safari | Underwater World | Butterfly Park |
Introduction | With over 9,000feathered friends of 600kinds,Jurong Bird Park is one of Asia's most popular bird parks. | As the sun sets,a different world comes to life.There are over 900animals of 135foreign kinds here. | Underwater World is like a dream,which shows the beauty of a wonderful world under the sea. | With more than 3,000kinds of butterflies and insect specimens(标本) this is one of the largest collections in the world. |
| Open | 9:00am---6:00pm | 6:00pm to midnight | 9:00am---9:00pm | 9:00am---6:30pm daily |
| Price | 14adult 7child (3--12years old) | 20adult, 10child (3--12years old) | 19.50adult, 12.50child (3--12years old) | 10adult, 6adult (3--12years old) |
| Getting There | Take the subway to Boon Lay Station (EW 27),and then take SBS Bus 194or251. | Take the subway to Choa Chu Kang Station(NS4),and then take AMRT Bus 927to the zoo. | Take the bus on the Blue,Red or Green Line.To see the dolphins,take the bus on the Yellow or Red line. | On Sentosa,take the bus 110on the Blue or Green Line. |
A.Different kinds of animals
B.kinds of butterflies
C.Different birds
37.If John‘s parent takes him and his two younger brothers,one aged 6,the other aged 15,to Jurong Bird Park,how much will he pay?B
A.$63
B.49
C.42
38.Mother and father take their 5-year-old child toB with the least money.
A.Underwater World
B.Butterfly Park
C.Night Safari
39.You can visitNight Safari after 10:00pm.
40.Which of the following is NOT true according to the information above?C
A.Undersea world opens for the longest time among all these four.
B.You take the subway first,then you take Bus 927,you will go to the Night Safari.
C.Jurong Bird Park has become the world's most popular bird park.
分析 短文详细的介绍了四个动物公园的动物种类,营业时间,成人和儿童的票价,及其乘坐的交通方式等.
解答 答案:36.A 细节理解题.根据第二行表格三句子There are over 900animals of 135foreign kinds here.这里有超过900多种动物,国外的有135种.可知在晚上你能看见不同种类的动物.故选A.
37.B 细节归纳题.根据第四行表格二句子14adult;7 child(3--12years old).可知6岁7,15岁的孩子和 John,及其他的父亲或者是母亲都是成人票,应是14×3=42,一共42+7=49.故选B.
38.B 细节理解题.根据第四行表格二、三、四、五内容可知Jurong Bird Park用35;Night Safari用50;UnderwaterWorld用51.5;Butterfly Park用26.所以Butterfly Park 花钱最少.故选B.
39.Night Safari. 细节理解题.根据第三行表格句子Jurong Bird Park:9:00am---6:00pm;Night Safari:6:00pm to midnight;Underwater World:9:00am---9:00pm;Butterfly Park:9:00am---6:30pm.可知下午十点以后只能去Night Safari.故答案为Night Safari.
40.C 细节判断题.根据第二行表格二句子Jurong Bird Park is one of Asia's most popular bird parks.裕廊飞禽公园是亚洲最受欢迎的鸟公园之一.可知不是世界上最受欢迎的.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
Do you know that people will die early if they have no friends during their lifetime?The survey shows if you want to live longer and more happily,you need to have some friends who can share your sadness and happiness or can be helpful when you are in trouble.
The following four types of friends are just what you need to keep the doctor away.
1.A Loyal Best Friend Everyone needs a friend who will support you in different situations.This kind of friend knows all of your deepest and darkest secrets,but still loves you all the same.
2.A Friendly Neighbor These days,a lot of people don't know their own neighbors.It's a shame,because some neighbors can be the most helpful people.If you forget to lock the front door when you are on holiday,you can call your neighbors to lock it for you.So it's wonderful to have nice and helpful neighbors.
3.A Workmate You'll find it much easier to chat with someone than eating lunch alone every day.Your workmate doesn't have to be your best friend.If you two get along well with each other,you can always start going out with them outside of the office.
4.A Friend From a Different Culture If everyone had a friend from a different culture,the world would be a much better place.Remember that don't be friends with someone just because they're from a different culture.Instead,keep your mind open,and if you meet someone from other places,try to learn about their customs,values,and traditions.
If you have such kinds of friends,you will surely live longer and more ha ppily.
| Friends you need in your life | |||
Introduction | If you want to live a longer and happier life,you need to have some friends who (73)shareyoursadnessandhappiness and can help you when you are in trouble. | ||
Four types of friends | A Loyal Best Friend | ◆This kind of friend knows all of your darkest anddeepest secrets,but still loves you all the same. | |
A Friendly Neighbor | ◆If you don't (74)remembertolockthefrontdoor when you are on holiday,you can call your neighbors to lock it for you.So it's wonderful to have nice and helpful neighbors. | ||
| A Workmate | ◆You can (75)chatwithsomeone if you don't want to eat lunch by yourself. | ||
A Friend From a Different Culture | ◆If everyone had a friend from a different culture,the world would be a much better place. ◆If you meet someone from other places,try to learn about their (76)customs,values,andtraditions instead of making friends with them just because they are from other countries. | ||
| Conclusion (结论) | You will surely live longer and more happily with such kinds of friends. | ||
| A. | What are they | B. | Do you feel tired | ||
| C. | What's the matter | D. | How is the boy |
| A. | Either; or | B. | neither;nor | ||
| C. | not only,but also |
A company in China has recently used 3D printers to make ten full-sized housed in just 24hours.(62)D.These houses are printed with special"ink"that has been made from industrial construction (建筑) waste.The using of cheap materials makes it possible to print each house under5000.The CEO of the company says,"(63)A."He plans to set up 100recycling factories across China and changing waste into cost-effective (划算的)"ink"for 3D printers.(64)C.However,at present,multi-storey (多层) 3D-printed building are not allowed in China.So,it's important that the 3D printing technology will be widely used to build any time soon.(65)E.Let's wait and see!
| A.The 3D printer are both environment-friendly and cost-effective. B.Now add"building a house in a day"to the list. C.He also hopes his printers can be used to build tall buildings. D.And each of the houses covers an area of 200square meters. E.Maybe there be still a long way to go. |