题目内容
17.3D printers (打印机) have been around us for some time.There is a lot you can do and image with a 3D printer.(61)B.A company in China has recently used 3D printers to make ten full-sized housed in just 24hours.(62)D.These houses are printed with special"ink"that has been made from industrial construction (建筑) waste.The using of cheap materials makes it possible to print each house under5000.The CEO of the company says,"(63)A."He plans to set up 100recycling factories across China and changing waste into cost-effective (划算的)"ink"for 3D printers.(64)C.However,at present,multi-storey (多层) 3D-printed building are not allowed in China.So,it's important that the 3D printing technology will be widely used to build any time soon.(65)E.Let's wait and see!
| A.The 3D printer are both environment-friendly and cost-effective. B.Now add"building a house in a day"to the list. C.He also hopes his printers can be used to build tall buildings. D.And each of the houses covers an area of 200square meters. E.Maybe there be still a long way to go. |
分析 这篇短文主要讲述了3D打印技术的应用,并重点介绍了一家中国公司在24小时内,用3D打印技术,打印出了10座全尺寸的房子的故事.
解答 答案:61. B 细节推理题.根据后文A company in China has recently used 3D printers to make ten full-sized housed in just 24hours.最近一家中国的公司仅在24小时内使用3 d印制机制作十个大型房.可知结合选项,应是说现在这个清单上加入了"一天建造一座房子".故选B.
62. D 细节推理题.根据上文A company in China has recently used 3D printers to make ten full-sized housed in just 24hours.最近一家中国的公司仅在24小时内使用3 d印制机制作十个大型房.可知结合选项,应是说并且每个房子占地面积有200平方米.故选D.
63. A 细节推理题.根据上文These houses are printed with special"ink"that has been made from industrial construction (建筑) waste.这些房子是用特殊的--由工业废料制成的墨水打印的.可知结合选项,应是说它们既环保又经济实惠.故选A.
64.C 细节推理题.根据上文He plans to set up 100recycling factories across China and changing waste into cost-effective (划算的)"ink"for 3D printers.他计划在全国建立100家废物回收厂,改变垃圾为3D打印机的"墨水".可知结合选项,应是说他也希望他的打印机能用来建筑高楼大厦.故选C.
65. E 细节推理题.根据上下文So,it's important that the 3D printing technology will be widely used to build any time soon.(65).Let's wait and see!因此,重要的是3D打印技术将被广泛使用,以建立任何事物时间会很快.(65)____,让我们拭目以待!可知结合选项,应是说也许仍然有很长的路要走.故选E.
点评 这篇短文内容比较简单,理解不难.各小题与上下文联系比较紧密,然后从中找出相关的信息,写出正确答案,答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改.
| The name | Jurong Bird Park | Night Safari | Underwater World | Butterfly Park |
Introduction | With over 9,000feathered friends of 600kinds,Jurong Bird Park is one of Asia's most popular bird parks. | As the sun sets,a different world comes to life.There are over 900animals of 135foreign kinds here. | Underwater World is like a dream,which shows the beauty of a wonderful world under the sea. | With more than 3,000kinds of butterflies and insect specimens(标本) this is one of the largest collections in the world. |
| Open | 9:00am---6:00pm | 6:00pm to midnight | 9:00am---9:00pm | 9:00am---6:30pm daily |
| Price | 14adult 7child (3--12years old) | 20adult, 10child (3--12years old) | 19.50adult, 12.50child (3--12years old) | 10adult, 6adult (3--12years old) |
| Getting There | Take the subway to Boon Lay Station (EW 27),and then take SBS Bus 194or251. | Take the subway to Choa Chu Kang Station(NS4),and then take AMRT Bus 927to the zoo. | Take the bus on the Blue,Red or Green Line.To see the dolphins,take the bus on the Yellow or Red line. | On Sentosa,take the bus 110on the Blue or Green Line. |
A.Different kinds of animals
B.kinds of butterflies
C.Different birds
37.If John‘s parent takes him and his two younger brothers,one aged 6,the other aged 15,to Jurong Bird Park,how much will he pay?B
A.$63
B.49
C.42
38.Mother and father take their 5-year-old child toB with the least money.
A.Underwater World
B.Butterfly Park
C.Night Safari
39.You can visitNight Safari after 10:00pm.
40.Which of the following is NOT true according to the information above?C
A.Undersea world opens for the longest time among all these four.
B.You take the subway first,then you take Bus 927,you will go to the Night Safari.
C.Jurong Bird Park has become the world's most popular bird park.
| A. | carefully | B. | clearly | C. | silently | D. | patiently |
| A. | what our hometown looked like | B. | What was our hometown like | ||
| C. | how our hometown looked like |