题目内容
C
Do you want to fly into space? Well,NASA makes your dream come true by putting a picture of you on one of its two space shuttles and sending it into space. To send your face into space,just follow these steps:First,visit faceinspace. nasa. gov and upload your photo of your face? which will have a flight travel by space shuttle. Next,print and save the page with your flight information. Later,return to this site after printing your Flight Certificate,which was signed by the Mission Leader.
You may want to know how they will get it into space. Well,later this year,during one of the two space shuttle missions,STS-133 or STS-134,your photo will go into the international space station while traveling in one of the two space shuttles. Well,when the mission is over,the person who has joined this activity can get a souvenir for the flight. If you are older than 15 ,you can join it freely. If you’re a teen under 14 ,you must ask your parents agreement. Do you want to take part in it right now?
() 1. NASA is an organization for .
A. space research
B. medical service
C. skills training
D. news report
() 2. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. You can take STS-133 or STS^134 to space.
B. Anyone can travel in one of the two space shuttles.
C. Your photo can get into the space station early this year.
D. You can get a souvenir for the flight if you join the activity.
() 3. A 13-year-old girl should first if she wants to take part in the activity.
A. visit faceinspace. nasa. gov
B. take some photos
C. ask for her parents’ agreement
D. pay for NASA
() 4. We can know from the passage.
A. what is space shuttle missions
B. how to fly our face in space
C. where you should upload a photo
D. how to be an astronaut
() 5. We can read the passage mostly in .
A. a science magazine
B. an entertainment site
C. an advertisement
D. a movie magazine
C 阅读提示:迄今为止,到太空漫游是普通人无法实现的梦想,美国国家航空航天局推出了一项服务,让普通人实现飞天梦,其实就是 通过网上操作,把你的照片上传,执行飞行任务的航天飞机就会把你 的照片带到太空。
1. A 推理判断题。由第一段“…its two space shuttles and sending it into space. ”等细节介绍可知判断,NASA是一个航天 研究机构。
2. D细节理解题。由第三段“…the person who has joined this activity can get a souvenir for the flight. ”可知,参加 了这次活动,你会得到一份精美纪念品。
3. C细节理解题。根据第三段说明“If you’re a teen under 14, you must ask your parents’agreement. ”可知,十四岁以下的少年儿童想要参加这种活动应得到父母的同意。
4. B细节理解题。细读first,next,later等细节介绍可知,主要介绍的是通过网络报名和一系列的程序操作,完成“照片太空游”这一'活动。
5. B 推理判断题。细读全文,尤其是理解第二段visit faceinspace. nasa. gov,and upload your photo of your face, 这种活动介绍说明文主要在娱乐网站上读到。
B
Nie Haisheng was born in September, 1964. He is from Hubei. After graduating from high school, he joined the PLA Air Force, and became a fighter pilot. In 1998, he was chosen for the astronaut program. He carried out (^ifr) the Shenzhou 6 manned spacecraft missionC?-^) with Fei Junlong in 2005. In April, 2013, he became a crew member of the Shenzhou 10 manned spacecraft mission. He is the commander(指令长)of this mission* | |
Zhang Xiaoguang was born in Jinzhou, Liaoning. He was born in May, 1966, and he joined the army in June, 1985. In January,1998,Zhang was trained as one of China’s first batch(—批)of astronauts. Before he was trained as an astronaut, Zhang was a senior pilot He carried out the Shenzhou 10 manned spacecraft mission with Nie Haisheng and Wang Yaping. | |
Born in 1980 in Yantai, Shandong, Wang Yaping joined the PLA in 1997. In 2010, she became a member of the second batch of Chinese astronauts and was chosen to the crew of the Shenzhou 10 manned spacecraft mission in April, 2013. She is China’s first astronaut to give lectures to middle and elementary school students in space. |
() 1. Where is Nie Haisheng from?
A. Shandong. B. Liaoning. C. Beijing. D. Hubei.
() 2. Who is the commander of the Shenzhou 10 manned spacecraft mission?
A. Yang Liwei. B. Nie Haisheng.
C. Wang Yaping. D. Zhang Xiaoguang.
() 3. How long has Zhang Xiaoguang been an astronaut?
A. For 16 years. B. For 20 years.
C. For 26 years. D. For 30 years.
() 4. Who is the first Chinese astronaut that gave students lectures in space?
A. Nie Haisheng. B. Zhang Xiaoguang.
C. Wang Yaping. D. Yang Liwei.
() 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Wang Yaping is the youngest of the three astronauts.
B. In January,1998,Zhang Xiaoguang was trained as one of China's second batch of astronauts.
C. Wang Yaping joined the PLA in 1997 and became an astronaut in April,2013.
D. Wang Yaping is China's first woman astronaut in history.