题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。

be, happy, they, clever, talk, even, child, think, good, however

Some teenagers(青少年) think that friends are very important in their life. Sometimes they don’t 1 that their family members(成员) know them as 2 as their friends do. When they are3, they’d like to tell their friends. When they 4sad, they also like to talk to their friends.

It's very important for teenagers to have a good friend or a group of good friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time5with them on the phone. Communication(交流) is very important to 6 growth, because friends can discuss many things together. It's difficult for children to say everything to7family members.

8, some parents often choose friends for their children. Some parents 9 stop their children from meeting their good friends. It's a problem to many children. It isn’t10for parents to do that.

【答案】

1think

2well

3happy

4are

5talking

6children’s

7their,

8However

9even

10clever

【解析】

本文讲了朋友对于青少年的重要性,作为父母应该了解他们,不应阻止他们和朋友玩。

1句意:有时他们认为他们的家庭成员不如他们的朋友了解他们。

由助动词don’t可知其后用动词原形,由that引导的宾语从句“that their family members(成员) know them as ___2___ as their friends do.”,结合所给单词可知用think认为,故答案为think

2句意:有时他们认为他们的家庭成员不如他们的朋友了解他们。

as ___2___ as中间用形容词或副词的原级,意为“和……一样……”,这里用副词well修饰动词know“了解know them well“很了解know as well as…“…..一样了解,根据句意,可知他们认为他们的家庭成员不如他们的朋友了解他们,故答案为well

3句意:当他们快乐的时候,他们想告诉他们的朋友。

根据下文When they ___4___sad“当他们伤心的时候,可知对应的是快乐的时候,由系动词are,可知其后用形容词happy“高兴,故答案为happy

4句意:当他们伤心的时候,他们也喜欢和朋友说话。

分析句子结构When they ___4___sad,本文为一般现在时,由主语they和形容词sad,可知空处用系动词are,形容词are与形容词sad构成系表关系,故答案为are

5句意:即使他们不和朋友在一起,他们通常也会花很多时间在电话上和他们交谈。

根据on the phone“在电话里,可知用电话交谈,talk with“……,动词短语spend time (in)doing sth.“花费时间做某事,所以用talk的动名词形式,故答案为talking

6句意:交流对儿童的成长非常重要,因为朋友可以一起讨论许多事情。

根据下文It's difficult for children to say everything中的children“孩子们,和空后的名词growth“成长,可推测是孩子们的成长,child的复数为children,其所属格形式为children’s“孩子们的,故答案为 children’s

7句意:孩子们很难对家人说一切。

根据family members.可知其前用形容词性物主代词,they指代上文的children,所以用they的形容词性物主代词their,故答案为their

8句意:然而,一些家长经常为孩子选择朋友。

根据___8___,中的标点符号,结合句意一些家长经常为孩子选择朋友。,可知空处表示转折之意,所以用however“然而,句首大写故答案为However

9句意:有些父母甚至阻止他们的孩子见他们的好朋友。

根据上文some parents often choose friends for their children.“一些家长经常为孩子选择朋友。和本句Some parents ___9___ stop their children from meeting their good friends.“有些父母阻止他们的孩子见他们的好朋友。可知本句和上文为递进关系,所以用副词even“甚至,故答案为even

10句意:父母那样做并不聪明。

根据上文It's very important for teenagers to have a good friend or a group of good friends.“对青少年来说,有一个好朋友或一群好朋友是非常重要的。可知父母阻止他们的孩子见好朋友这种做法是不聪明的。根据句型It isnot+形容词+for sb. to do.可知空处用形容词clever,故答案为clever

本题首先要粗读每个句子,看每个句子是什么意思。然后看所要填写的内容在句子中做什么成分,需要什么词性;按照所给出的单词提示,结合相关的语法知识对单词或短语做出形式上的变化。如,第5小题,根据on the phone“在电话里,可知用电话交谈,talk with“……,动词短语spend time (in)doing sth.“花费时间做某事,所以用talk的动名词形式,故答案为talking

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Wuhan is the capital city of Hubei. It is a beautiful, large and very important city in China. During this Spring Festival, the city_________lots of attention because a novel coronavirus (新型冠状病毒) appeared there and spread around the country.

Several days before the Spring Festival, Wuhan was locked and the city became_________and still. Meanwhile a big fight was going on there. It was the fight_________the novel coronavirus. The doctors and nurses there became brave warriors (勇士) in masks (口罩), glasses and protective suits. They were racing against the clock. Lots of _________had to work over ten hours every day, drinking little or no water. They ran the danger of their health and even_________to treat the patients. In such cases, almost no one stepped back or gave up. Thousands of doctors and nurses from other cities and provinces in China went to Wuhan_________them. There is no doubt that they were all heroes in the fight.

_________doctors and nurses, everyone in our country was doing their own_________in the war against the novel coronavirus. This Spring Festival was not as_________as it always is. It even brought us to tears many times. __________, we will never forget those difficult days, not only for the awful virus, but also for the efforts we made together and the lessons we learned.

1A.receivedB.acceptedC.hadD.gave

2A.noisyB.busyC.quietD.popular

3A.inB.forC.againstD.over

4A.usB.themC.theirD.our

5A.wordsB.familiesC.housesD.lives

6A.helpB.to helpC.helpingD.helped

7A.BesidesB.BesideC.ExceptD.But

8A.travelB.homeworkC.partD.job

9A.interestedB.relaxedC.unitedD.welcome

10A.ThoughB.AndC.HoweverD.So

【题目】 A recent study found people’s lives are made _______in North China. It showed life expectancy(平均寿命) had been cut down by 5.5 years there. Researchers think _______the heavy air pollution in China should be to blame(承担责任). It’s really_______. Our government has already done something. _______, it doesn’t seem to work so well.

“Air pollution in China is doing harm _______people’s health. The harm is much_______than we can imagine, ” said Chen Yuyu of Beijing University, one of the researchers of this study.

Dirty air brings serious problems _______North China. In January this year, the air pollution was worse than_______ in other places. That was caused by_______ temperature and waste gas(废气) from coal heating.

Chinese government should strongly fight against air pollution. They should________more proper ways to deal with the problem. People should be encouraged to take buses, ride bicycles or walk, instead of ________cars. The factories that pollute ________should be closed.

“We need________our environment, although it might be expensive. Protecting our environment means protecting ________” Li Hongbin , ________researcher of the study said.

1A.longerB.shorterC.longD.short

2A.whereB.ifC.thatD.when

3A.trulyB.factC.truthD.the truth

4A.ThoughB.HoweverC.InsteadD.Unless

5A.toB.forC.atD.in

6A.seriousB.more seriousC.most seriousD.the most serious

7A.onB.withC.inD.between

8A.thatB.thisC.itD.those

9A.riseB.risingC.to riseD.raise

10A.come upB.take upC.put downD.think of

11A.drivingB.to driveC.droveD.drive

12A.bigB.seriousC.strongD.heavily

13A.improvesB.improvingC.to improveD.improve

14A.usB.ourC.ourselvesD.ours

15A.anotherB.otherC.the otherD.others

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
I am from South Africa. I didn't at all know the weather here was so cold, but I am glad to say that I have all the clothes for this freezing weather.
When I First got to know that l would be attending this international conference here in Finland, I had no idea what kind of clothes I should take along. I didn't know what to do when I thought of this two-week stay here, with a very formal dinner, a few parties, social gatherings and a dance during the conference.
Luckily, my friend Julia has been to northern Europe. Yes, she was a great help. She helped me with my biggest problem. She placed an order for some warm suits and dresses, business-type clothes, of course, of dark colors. She also bought me some skirts and blouses so that I could wear the same clothes in several different ways. A couple of lively colored dresses will give me a nice change from time to time. She also helped to choose a very warm raincoat and a pair of boots.
Oh, how lucky I am to have such a helpful friend. She saved me a lot of trouble, nothing worries me about my meeting, nor my clothes.
(1)Why does the writer go to Finland?
A.To hold a party.
B.To visit her friend.
C.To have a meeting.
D.To buy some clothes.
(2)How long will the writer stay in Finland?
A.For one week.
B.For two weeks.
C.For a month.
D.For half a year.
(3)Why does the writer feel lucky?
A.She lives a rich life.
B.She gets to Finland on time.
C.She has enough warm clothes.
D.She can see the beautiful country
(4)How did the writer feel when she talked about her friend Julia?
A.Thankful.
B.Hopeful.
C.Interested.
D.Worried.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网