题目内容

【题目】Communication between parents and children is becoming a serious problem. I read a_______about it in the newspaper. Some children have killed themselves after_______with their parents. I think this is because they don’t have a talk with each other. Parents now_______more time in the office,_______they don’t have much time to stay with their children. As time passes, they both feel that they don’t have the_______topic to talk about. I want to tell parents to be more with your_______, get to know them and_______them. And for children, show your_______to your parents. They are the people who love you. So_______them your thoughts. In this way, you________have a better understanding of each other.

1A.messageB.callC.reportD.letter

2A.talkingB.writingC.speakingD.arguing

3A.spendB.stayC.workingD.playing

4A.becauseB.ifC.butD.so

5A.interestingB.sameC.trueD.good

6A.businessB.childrenC.workD.office

7A.get on well withB.look forC.give upD.enjoy

8A.interestB.secretC.troubleD.feelings

9A.tellB.askC.answerD.say

10A.canB.shouldC.mustD.would

【答案】

1C

2D

3A

4D

5B

6B

7A

8D

9A

10A

【解析】

本文是一篇记叙文。文章讲述作者在报纸上看到的一篇有关青少年自杀的报道,父母和孩子之间的沟通正成为一个严重的问题,作者针对此类现象提出了自己的几点建议。

1句意:我在报纸上看到关于这件事的报道。

此题考查名词,在报纸上应是reporter。故选C

2句意:一些孩子在和父母吵架后自杀了。

此题考查动词,after是介词其后跟动词时要用动名词。故选D

3句意:现在父母在办公室的时间越来越多。

此题考查动词,spend花费,其主语是人。故选A

4句意:他们没有太多的时间和孩子呆在一起。

此题考查连词,表示转折故用but。故选D

5句意:随着时间的流逝,他们都觉得没有共同的话题可谈。

此题考查形容词,根据语境可知日久天长后,家长和孩子之间没有了共同的话题。故选B

6句意:我想告诉父母们多与孩子相处。

此题考查名词,根据上下文可知选择children。故选B

7句意:多了解他们,和他们友好相处。

此题考查固定短语get on well with表示和相处非常好。故选A

8句意:对于孩子而言,要向父母表达你的感受。

此题考查名词,根据语境可知,feeling是最佳答案。故选D

9句意:所以你要把你的想法告诉他们。

此题考查动词,tell sb sth表示告诉某人某事。故选A

10句意:这样,你们就能更好地了解彼此。

此题考查情态动词,can表示能够,可以。表示一种可能性。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
D
Do you want to be a volunteer(志愿者)?Maybe you need some ideas to get you started. Here are just a few. You can pick(挑选)what you really love to do.
Help kids learn and grow. Be a big brother or big sister at an after-school care center. You can help little kids to learn or play with them.
Give back during the holidays. Serve dinner to the homeless or volunteer at your local old people's home. Your local church and temple may also need your help.
Help at a local animal shelter(动物收容所). Most shelters depend on volunteers to keep the cats and dogs happy and well exercised. And when you’re walking dogs, you get some exercise, too.
Protect the environment. Take part in a local park clean-up day. Plant a tree in the spring. Join a group to work together to protect your local river.
Help sick people. Lots of us are close to people who have a medical problem. It can make you feel good to donate your time or money to the people with an illness. When you cheer them up, you also feel happy.
(1)What can a volunteer do at animal shelter?
A.Feed animals.
B.Clean the shelter.
C.help animals do exercise.
D.Make workers there happy.
(2)Which is not mentioned as a way to protect the environment?
A.Planting trees.
B.Protecting rivers.
C.Joining a green club.
D.Cleaning up the park.
(3)What can we learn from the passage?
A.Volunteers can feel good when they help sick people.
B.Volunteering at a children's hospital is the best choice.
C.An after-school care center is a place for homeless kids.
D.The old people's home needs more volunteers than the church.
(4)What's the passage mainly about?
A.Who can be volunteer.
B.Who can a volunteer help.
C.Ways of being a volunteer.
D.Advantages of being a volunteer.

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
B
Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country. It is a very serious problem. So she starts a health program to deal with it. The health program is to reduce the amount of fat students today and in the future.
The program will get families, schools, newspapers, magazines and TVs to join together and deal with the students' obesity. So that students will be at a healthier weight. The program includes: Food stores should sell healthier foods. Schools should serve healthier meals with less fat and should also offer gym classes.
The lady is trying to fight the students' obesity all over the country because it can cause illnesses and higher health cost. She wants the students to eat right, exercise more and control their weight. At the same time she has also set a good example by planting a vegetable garden. She hopes that the garden will encourage more people to plant one too.
The health program is really helpful to the students today and in the future. As she says, we cannot always build the future for youth, but we can build our youth for the future.
(1)In Michelle's country over ______ of the students are too fat.
A.75%
B.A quarter
C.a half
D.15%
(2)The underlined word “obesity” means “______”.
A.loneliness
B.sadness
C.fatness
D.tiredness
(3)What does the lady want the shops to do?
A.To offer gym classes.
B.To plant a vegetable garden.
C.To serve meals with less fat.
D.To sell healthier foods.
(4)What’s the main idea of the passage?
A.The lady introduces healthy drinks.
B.The lady cares about food cost.
C.The lady fights obesity in students.
D.The lady feel worried about the height.

【题目】阅读下面短文,按要求完成下列各题。

Peter is my good friend. He is successful. But as a student, he was bad at math, English and science because he didn’t have a talent(天资) for that kind of study.

One day we played football on the playground and the ball got in a high tree by the playground. Peter climbed the tree to get it quickly. At that time, one of our teacher, John Marston, was looking out of the window. He found that Peter was a talented climber. Mr Marston did well in climbing. He climbed many mountains.

One weekend Mr Marston invited Peter to climb a high mountain. Peter really enjoyed the climbing. Mr Marston told Peter he was a very talented climber for his age. Peter left school three years later with no qualification(学历), but he kept climbing till he became very good at it.

In his early twenties, Peter became a professional(职业的)climber. He said, “I’ll always remember Mr Marston because he made me know I have an important ability. ”

1What was Peter bad at?(根据短文内容回答问题)

_____________________________________________________________________________

2How did Peter get the ball?(根据短文内容回答问题)

___________________________________________________________________________

3Who found Peter had a talent for climbing?(根据短文内容回答问题)

____________________________________________________________________________

4从文中找出与下列句子划线部分意思最接近的短语:_________________________

Mr Marston did well in climbing.

5The underlined word “he” refers to (指的是)_________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网