题目内容

【题目】 A mouse and a frog were friends. Every morning the frog would jump out of his pond and go to visit his friend who lived in a hole in the side of a tree. He would return home at noon. The mouse was happy to have his friend’s company(陪伴) but he didn’t realize(意识到)that his friend was slowly turning into an enemy. The reason is that the frog felt unfair because he visited the mouse every day but the mouse never visited him.

One day, the frog had an idea. When it was time for him to take leave of (辞别)the mouse, he tied one end of a string around his own leg, tied the other end to the mouse’ s tail, and went away with the mouse behind him. The frog dived deep into the pond. The mouse tried to free himself but couldn’t, and soon was dead in water.

A hawk saw the mouse floating on the ponds surface. He swooped down(俯冲), caught the mouse and flew to the branch of a nearby tree. The frog, of course was pulled out of the water too. He tried to free himself, but couldn’ t and became the hawk’s food soon.

In Africa, they have a saying: Don’t dig too deep a pit(深坑)for your enemy, because you may fall into it yourself.

根据短文内容,判断正(A)(B)

1Every morning the frog would visit the mouse and return home at noon.

2The frog slowly turned into an enemy because the mouse never served him a nice meal.

3When the frog was in the pond, a hawk swooped down, caught him and ate him.

4In the pond, the hawk ate the frog.

5The story told us not to dig too deep a pit for our enemy. We may fail into it ourselves.

【答案】

1A

2B

3B

4B

5A

【解析】

青蛙和老鼠是好朋友,每天早晨青蛙会跳出池塘,去看老鼠。长此以往,青蛙认为这对他不公平。因此青蛙给老鼠挖了一个大坑,最后自己却掉进去了。

1细节理解题。根据“Every morning the frog would jump out of his pond and go to visit his friend who lived in a hole in the side of a tree. He would return home at noon”可知青蛙每天早晨都会去看他的朋友,然后在中午回家。因此这句话是正确的。故答案为A

2细节理解题。根据“The reason is that the frog felt unfair because he visited the mouse every day but the mouse never visited him.”可知他们慢慢变成敌人的原因是,青蛙感觉很不公平,因为每次都是他去看老鼠,而老鼠从来不去看他。因此这句话是错误的。故答案为B

3细节理解题。根据“A hawk saw the mouse floating on the ponds surface. He swooped down(俯冲), caught the mouse…”可知鹰是看到池塘上漂浮的老鼠,俯冲下来,叼走了老鼠,而并非是看到青蛙。因此这句话是错误的。故答案为B

4细节理解题。根据“The frog, of course was pulled out of the water too. He tried to free himself, but couldn’ t and became the hawk’s food soon.”可知青蛙被拉出水面,而不是在池塘里被吃的。因此这句话是错误的。故答案为B

5细节理解题。根据文章最后一段,“In Africa, they have a saying: Don’t dig too deep a pit for your enemy, because you may fall into it yourself.”可知南非的谚语,不要给敌人挖太大的坑,因为你也可能自己掉进去。因此这句话是正确的。故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If you go to Hong Kong by air, you will arrive at Hong Kong International Airport. Because there was not enough land, it was built out into the sea. It is in the part of Hong Kong called Kowloon. Kowloon is one of the two big cities in Hong Kong.

The other city is Hong Kong itself. It is on an island. You can get there by ship or through a tunel (隧道) under the sea. Much of Hong Kong is farmland and mountains.

The population of Hong Kong is over six million. Chinese and English are spoken by many people. Clothes, computers, radios and TVs are made in Hong Kong. You can buy all kinds of things, such as watches and computers there.

People from all over the world travel to Hong Kong every year. You can watch dog-racing or motor-racing. Some places are quiet and beautiful. When you are hot and tired, there are small cool gardens to rest in. There are also a lot of hotels to live in. Hong Kong is also a good place for wonderful Chinese food. You can enjoy many kinds of food, for example, fish, vegetables and the famous Beijing duck. There is certainly a lot to see and to do in Hong Kong.

1The airport was built out into the sea because _______.

A.It’s near the seaB.there was not enough land

C.planes arrive safelyD.it’s good

2Kowloon is _______.

A.the name of a farmB.the name of mountain

C.a big city in Hong KongD.a big city under the sea speak

3Most people in Hong Kong speak _______.

A.Chinese and JapaneseB.Chinese only

C.English onlyD.Chinese and English

4There are _______ travelers in Hong Kong every year.

A.manyB.fewC.severalD.some

5The main idea of the fourth paragraph is _______.

A.Dog-racing is interestingB.Beijing Duck Is famous

C.Chinese food is famousD.Hong Kong is a good place for travelling

【题目】 To all the students

The New town School Sports Day this year will be held on Saturday, July 15 at the City Stadium from 10: 00 a. m. to 4: 00 p.m.

There will be the following events pills.

100 meters race The high jump

400 meters race Shot put(推铅球)

l000 meters race. Discus throw(掷铁饼)

2000 meters race The long jump

Each event will have four competitions. There will be one for girls, one for boys, one for older students and one for younger students

If you want to take part in any of the events, you should tell Mr. Wilson. He will be in the school gym from 3: 30 p. m to 4: 30 p. m. MondayFriday next week.

All the students are required to come to the stadium on time. Teachers will put down the names at the stadium gate as students arrive. Students who don’ t take part in it must bring a letter from their parents to tell why.

Carter White

根据材料内容选择正确答案。并将其标号填入题前括号内。

1The Sports Day will last .

A.one hourB.two hoursC.six hoursD.two days

2If a student wants to enter a race, who should she or he tell?

A.Any teacher.B.Carter WhiteC.Mr BrownD.Mr Wilson

3How many races will there be for the 1000-meter race

A.OneB.TwoC.ThreeD.Four

4When and where can we find Mr Wilson next week?

A.From 3: 30 p. m. to 4: 30 p.m. in the school gym

B.From 3: 30 p. m to 4: 30 p. m. at the City Stadium

C.From 10: 00 a. m to 4: 00 p.m. in the school gym

D.From 10: 00 a. m. to 4: 00 p. m at the City Stadium

5What information can students get from the above?

A.What will happen on Sports DayB.How to prepare for Sports Day

C.The winners of Sports Day.D.Why Sports Day was canceled(取消)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网