题目内容
【题目】 A mouse and a frog were friends. Every morning the frog would jump out of his pond and go to visit his friend who lived in a hole in the side of a tree. He would return home at noon. The mouse was happy to have his friend’s company(陪伴) but he didn’t realize(意识到)that his friend was slowly turning into an enemy. The reason is that the frog felt unfair because he visited the mouse every day but the mouse never visited him.
One day, the frog had an idea. When it was time for him to take leave of (辞别)the mouse, he tied one end of a string around his own leg, tied the other end to the mouse’ s tail, and went away with the mouse behind him. The frog dived deep into the pond. The mouse tried to free himself but couldn’t, and soon was dead in water.
A hawk saw the mouse floating on the ponds surface. He swooped down(俯冲), caught the mouse and flew to the branch of a nearby tree. The frog, of course was pulled out of the water too. He tried to free himself, but couldn’ t and became the hawk’s food soon.
In Africa, they have a saying: Don’t dig too deep a pit(深坑)for your enemy, because you may fall into it yourself.
根据短文内容,判断正(A)误(B)
【1】Every morning the frog would visit the mouse and return home at noon.
【2】The frog slowly turned into an enemy because the mouse never served him a nice meal.
【3】When the frog was in the pond, a hawk swooped down, caught him and ate him.
【4】In the pond, the hawk ate the frog.
【5】The story told us not to dig too deep a pit for our enemy. We may fail into it ourselves.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】B
【5】A
【解析】
青蛙和老鼠是好朋友,每天早晨青蛙会跳出池塘,去看老鼠。长此以往,青蛙认为这对他不公平。因此青蛙给老鼠挖了一个大坑,最后自己却掉进去了。
【1】细节理解题。根据“Every morning the frog would jump out of his pond and go to visit his friend who lived in a hole in the side of a tree. He would return home at noon”可知青蛙每天早晨都会去看他的朋友,然后在中午回家。因此这句话是正确的。故答案为A。
【2】细节理解题。根据“The reason is that the frog felt unfair because he visited the mouse every day but the mouse never visited him.”可知他们慢慢变成敌人的原因是,青蛙感觉很不公平,因为每次都是他去看老鼠,而老鼠从来不去看他。因此这句话是错误的。故答案为B。
【3】细节理解题。根据“A hawk saw the mouse floating on the ponds surface. He swooped down(俯冲), caught the mouse…”可知鹰是看到池塘上漂浮的老鼠,俯冲下来,叼走了老鼠,而并非是看到青蛙。因此这句话是错误的。故答案为B。
【4】细节理解题。根据“The frog, of course was pulled out of the water too. He tried to free himself, but couldn’ t and became the hawk’s food soon.”可知青蛙被拉出水面,而不是在池塘里被吃的。因此这句话是错误的。故答案为B。
【5】细节理解题。根据文章最后一段,“In Africa, they have a saying: Don’t dig too deep a pit for your enemy, because you may fall into it yourself.”可知南非的谚语,不要给敌人挖太大的坑,因为你也可能自己掉进去。因此这句话是正确的。故答案为A。
【题目】根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确。
for you be good careful do should ever friend true |
Middle school is going to use a new way to decide who the students are in your class. The top students won't only have high marks. They will also be kids who don't dye (染) their hair, smoke or drink. Here some of the new rules.
Tell the . Have you ever copied someone else's work on an exam? Don't do it again! If you have played computer games for two hours in your room, don't tell your parents you havehomework.
Do more at school. Good students love animals and care for other people. You should learn more about animals and try to protect them. Be to other people. Try to think of others, not only yourself.
Be open to new ideas. Have you thought that people could live on the moon? You welcome new ideas, because they make life better for everyone.
Protect . If you have to go home late, you should let your parents know. Use the Internet . The Internet can be very useful for your studies. But some things on the Internet aren't good kids, so try to look at Websites that are good for you.
【题目】从方框里选择正确选项完成对话。
A: Hi, you're traveling here, aren't you?
B: Yes, I am.
A: I'm traveling here, too. When did you arrive?
B:
A: I've just arrived.
B: Yes. I enjoyed it very much.
A: How long will you stay here?
B: Then I'll go to France and England.
A: Oh, that's great! I'll go there, too. Can I go with you?
B: Of course.
A. I'm glad to go with you. |