题目内容

【题目】 A few days ago, my pet dog died. But before you feel too sorry for me or my dog, you should know that Matty-we named her after the famous baseball player Christy “Matty”. Mathewson-was about 17 years old. She lived a long, happy life before she got so sick that we had to put her to sleep.

I have to say that when we first saw Matty, I did not want a pet. But Matty turned out(结果是) to be a wonderful dog. Matty was a big part of our family life for years.

That’s a good lesson. Sometimes things don’t turn out the way you thought they would. They turn out better. See if this sounds familiar to you. You join a sports team. After some practice or games, you find you don’t like the team as much as you thought you would. Maybe you don’t like the coach or the other kids. Or perhaps you find out you’re not going to be the next LeBron James or Mia Hamm. You want to give up, but your mum and dad say you have to at least finish the season. You don’t want to, but you stay with the team. And, surprise: Things get better. You make a friend or make a few good plays. Maybe the coach tells you you’re going to be a good player.

Most kids and adults (成年人) are pretty sure they know exactly what they want. For example, I was positive years ago that I didn’t want a dog. But life is full of surprises. We change with time. That’s why it’s important for us to try new foods, new hobbies and new sports.

1Mia Hamm is probably an)________.

A.movie starB.sports starC.animal doctorD.school teacher

2The underlined word “positive” in the last paragraph means “________” in Chinese.

A.sorryB.luckyC.disappointedD.certain

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Matty was an important part of the writer’s family.

B.The writer didn’t want Matty when he first saw her.

C.The writer learned a lesson from his pet dog.

D.Most kids know exactly what they are good at.

4By telling the story of his dog, the writer wants us to________.

A.have a petB.try new thingsC.join a sports teamD.care our pet

【答案】

1B

2D

3D

4B

【解析】

本文通过作者本没打算养狗,但是最终却养了狗的故事告诉我们有时候事情并不像我们想的那样发展,它会变得更好。告诉我们人会随时间而改变,鼓励我们要尝试新的事物的道理。

1推理判断题。根据“Or perhaps you find out you’re not going to be the next LeBron James or Mia Hamm.”可知,LeBron James 是一名篮球明星,所以Mia Hamm可能也是一名运动明星。结合选项,故选B

2词句猜测题。A:抱歉的;B:幸运的;C:失望的;D:确定的,必然的。分析“For example, I was positive years ago that I didn’t want a dog.”可知,几年前作者确信他不想要一只狗。此处表示“确定的”含义。故选D

3推理判断题。A:马蒂是作家家庭的重要成员。B:作者第一次见到马蒂时并不想要她。C:作家从他的宠物狗那里吸取了教训。D:大多数孩子都知道自己擅长什么。根据“Most kids and adults are pretty sure they know exactly what they want.”可知,大多数孩子和成年人都非常确定自己想要什么,而不是自己擅长什么,该项表述不准确。故选D

4主旨大意题。A:养一只宠物;B:尝试新的事物;C:参加运动队;D:照顾我们的宠物。根据文章内容可知,作者想告诉我们人会随时间而改变,鼓励我们要尝试新的事物。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Australia is nearly as large as the United States, but most of it is too dry for people to live in. Around this dry part are large sheep and cow farms. ___________ Often the nearest neighbors are several hundred kilometers away.

The two-way radio is very important to people who live on these great Australian farms. It works much like a telephone. _________

When this radio first came into use the Australia government set up a special two - way radio program. ___________They could tell the doctor about someone who was ill, and the doctor could let them know how to look after the sick person.

Since the large farms were so far from towns, the children could not go to school. Radio schools were started for them in some places. At a certain time each day, boys and girls turn on their radios and listen to teachers in cities far away.

Families on the large farms wanted to give news to their neighbors. The radio kept families in touch with each other. _________The men could talk about their sheep and cows and how much money the markets would pay for them. In many ways the radio became a newspaper for the farm people of Australia.

A. They could talk about who was going away or who was sick.

B. A person can listen to someone else’s talk and then give an answer.

C. A few of them are as large as the smallest states in America.

D. Then, people on the large farms could talk to a doctor hundreds of kilometers away.

1_________

2_________

3_________

4_________

5From this passage, we can infer that .

A.people can live everywhere in Australia

B.children don’t go to school in Australia

C.doctors use the radio to cure(治疗) sick persons

D.the two - way radio is very important to people on the large farm

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网