题目内容
【题目】 Today's teens have grown up online. They make friends online. They do homework online. And surely they get their news online. But because they are so comfortable with the Internet, they seldom question the news stories online and pass along to their friends.
Now William Colglazier, a history teacher at a high school in America, is teaching his students how to think critically(批判性地) about online information and recognize(识别) a fake(假的) news story.
His idea came from a study on people's online reasoning(推理) at Stanford University. The study found that young people lack(缺少) ability to reason about the information on the Internet Most middle school students in the study could not tell the difference between an advertisement and a news story, and high school and college students fully trusted the websites ending in ".org".
The good news is that,according to Colglazier, once teens realize they've been cheated, they have strong will to tell truth from lies. "But they need some advice on how to find evidence(证据) and how to recognize when others use poor argumentation(论据)," he said. Some of the advice that Colglazier offers his students include moving off the site to find more information about the site, the writer's motivations(动机) and the organization behind the news story.
Colglazier shared some of his course with other teens in Teen Vogue, a famous magazine. He hopes more kids would take away some knowledge about thinking critically when they read news online. "The Internet is both beautiful and ugly," he said. "If people cannot tell real news from fake news, the results can be frightening."
【1】Colglazier suggests students should __________.
A.trust the websites ending in ".org"B.pass online information along to friends
C.make more friends by using the InternetD.find background information about a news story
【2】The underlined part in the last paragraph means __________.
A.fake news may cause terrible resultsB.people should never trust online news
C.going online too often is bad for teensD.we should make good use of the Internet
【3】The structure of the passage may be __________.
(①=para.1 ②=para.2 ③=para.3 ④=para.4 ⑤=para.5)
A.①; ②③; ④⑤B.①; ②③④; ⑤C.①②; ③④; ⑤D.①②; ③;④⑤
【4】The title of this article could be __________.
A.William Colglazier's Course OnlineB.Teen Vogue—A Famous Magazine
C.How to Think Critically About Online NewsD.What Today's Teens Usually Do on the Internet
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
本文主要介绍美国一所高中的历史老师教学生如何批判性地思考网络信息,识别假新闻故事和他为学生提供的服务以及提出的建议。
【1】
细节理解题。根据倒数第二段中“Some of the advice that Colglazier offers his students include moving off the site to find more information about the site, the writer's motivations(动机) and the organization behind the news story.”可知,Colglazier提供一些建议给他的学生,包括找到更多关于网站的信息,作者的动机和新闻背后的组织。结合选项,故选D。
【2】
词句猜测题。A:假新闻可能会造成可怕的后果;B:人们不应该相信网上新闻;C:过度上网对青少年有害;D:我们应该充分利用互联网。分析最后一句话“If people cannot tell real news from fake news, the results can be frightening.”可知,该句表示“如果人们不能区分真实新闻和假新闻,结果可能是可怕的”,所以推测假新闻可能会造成可怕的结果。结合选项,故选A。
【3】
篇章结构题。分析文章内容可知,第一段叙述当今青少年对网络的使用;第二、三、四段叙述Colglazier针对这个问题教学生们批判性思考去识别假新闻以及他给出的一些建议;第五段叙述Colglazier希望孩子们多学习一些批判性思维的知识,并讲述如果不能区别真假新闻的不良后果。所以本文结构是①; ②③④; ⑤,故选B。
【4】
最佳标题题。A:William Colglazier的在线课程;B:青少年时尚—一本著名的杂志;C:如何批判性地思考网络新闻;D:今天的青少年通常在互联网上做什么。分析文章内容可知,本文主要介绍美国一所高中的历史老师教学生如何批判性地思考网络信息,识别假新闻故事和他为学生提供的服务以及给他们的建议。结合选项,故选C。