题目内容

【题目】 "You can choose your friends, but you can't choose your family." That line comes from American writer Harper Lee's book "To Kill a Mockingbird." Now compare her words to another famous expression: "Blood is thicker than water." This means that family will always be with you while other people with no blood connection may come and go.

However, if forced to choose which is more important, American researchers now say friendship is more important than family. Their new study suggests that friends may be more important than family members, especially as we age.

The study comes from researchers at Michigan State University. They found the importance of friendship on health and happiness grows as people get older. William Chopik was one of the lead researchers in this study. He says, "keeping a few really good friends around can make a world of difference for our health and happiness. Family can be helpful and enjoyable, but can also cause trouble.”

The Michigan State researchers considered information from two separate surveys. In the first group, both family and friendship might be good for health and happiness. However, in the second, researchers said that friendship “became a stronger predictor of health and happiness” as people get older. Unhealthy friendship led to increased chronic conditions (慢性病).

But keeping a friendship takes time. "If a friendship can be through the test of time," Chopik said, "you know it must be a good one, a person you can turn to ask for help and advice and a person you want in your life.”

This may be good news for people who don’t have strong ties with family members. Not all of us are born into the families we need. But we all have the ability to choose friends that we need.

1The writer gives the underlined sentences in Paragraph 1 in order to .

A.introduce the book "To Kill a Mockingbird."B.lead the readers into the topic of this article

C.make people interested in the American writerD.help us know the important saying from the book

2According to the passage, people with weak family ties can .

A.stay with family membersB.develop stronger family relations

C.get more friends that they needD.never choose friends freely

3It can be learned from the passage that _____________.

A.friends are as important as family membersB.when we grow older, friendship matters more

C.as we age, family members are more valuableD.we always need friends and family members

4Where is this passage most probably taken from?

A.A magazine.B.A library guide.C.A storybook.D.A notice board.

【答案】

1B

2C

3B

4A

【解析】

文章大意:本文主要是讲友谊更重要还是家人更重要,随着人们年龄的增长,友谊“成为健康和幸福的更强预测者”,家人是谁我们无法选择,但是可以选择朋友。

1细节理解题。根据下文However, if forced to choose which is more important, American researchers now say friendship is more important than family.然而,如果被迫选择哪个更重要,美国研究人员现在说友谊比家庭更重要;可知划线句子是为了引入话题,故答案选B

2细节理解题。根据This may be good news for people who don’t have strong ties with family members. Not all of us are born into the families we need. But we all have the ability to choose friends that we need.对于与家人没有密切联系的人来说,这可能是个好消息;并非所有人都出生我们需要的家庭中,但我们都有能力选择我们需要的朋友。故答案选C

3细节理解题。根据However, in the second, researchers said that friendship “became a stronger predictor of health and happiness” as people get older.然而,在第二篇研究中,研究人员表示,随着人们年龄的增长,友谊“成为健康和幸福的更强有力的预测因素”,故答案选B

4细节理解题。根据第一段大意,“你可以选择你的朋友,但是你不能选择你的家人。”这条线来自美国作家Harper Lee的书“杀死一只知更鸟”。现在将她的话语与另一个著名的表达方式进行比较:“血液比水还厚”。这意味着家人将永远和你在一起,而其他没有血缘关系的人可能会来会走。由此可知这篇文章可能会出现在杂志上,故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One of the biggest street parties in the world took over London recently.

The Notting Hill Carnival (嘉年华), which took place from August 28th to 29th, is regarded as the largest street party in Europe.

But in these troubled times – with terrorist attacks and religious ( 宗 教 ) anger on the front page of newspapers – is it suitable to spend the weekend dancing in the streets without a care in the world?

Right now, ―People must stand up for themselves, said Patrick Bulllock, 53, an artist who builds floats (花车) for the parade (游行) each year. ―The smiles and dancing do not stop all weekend – the spirit of the carnival can’t be broken.

The festival, now in its 50th year, started in 1966. But it was much smaller – around 1,000 people attended – and began as a way to bring together the different groups who called London’s Notting Hill their home.

Creator Rhaune Laslett, herself half Native American, half Russian, had the idea for the first gathering after having a vision. ―I could see the streets full of people in brightly colored costumes, they were dancing and following bands and they were happy, she told the Caribbean Times in 1989. ―Men, women, children, black, white, brown, all laughing.

During a period of racial tension (种族冲突), Laslett believed that music and laughter could bring together the different nationalities in her west London neighborhood.

“We felt that although West Indians, Africans, Irish and many other nationalities all live in a very small area, there is very little communication between us,” she explained in an interview in 1966, shortly after the first carnival took place.

Over the years, the party has grown into its modern day form.

"Our participants find themselves in a space of music, color and creativity which brings about the emotion of joy and encourages the freedom to express themselves," said Debora, Alleyne De Gazon, the carnival’s creative director.

However, not everyone wants to join in. "I can’t go out from my door on that day with all the rubbish around," said Fortuoso Cruz, who lives in London.

But when a million people come together for a weekend of eating, laughter and music – forgetting about life’s troubles for 48 hours – perhaps a little rubbish is a price worth paying.

1When did the Notting Hill Carnival start?

A.In 1989.B.In 1978.C.In 1966.D.In 1950.

2What was Rhaune Laslett’s original purpose when she created the carnival?

A.To show off the neighborhood’s music and dancing.

B.To invite people around the world to have a great party.

C.To encourage people to show their creativity in the street.

D.To allow people in the neighborhood to communicate more.

3How does Fortuoso Cruz think of the carnival?

A.It has caused him a lot of trouble.B.It should be canceled immediately.

C.It has brought a lot of fun to his life.D.More people should be invited to take part in it.

4Which word best describes the author’s attitude toward the carnival?

A.Refused.B.Supportive.C.Complaining.D.Disappointed.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题

Is it difficult for you to remember things? I`d like to tell you some ways to improve your memory, so you shouldn`t feel upset.

My first advice is that if you want to remember something well, you have to review it regularly(有规律地). You might review the material two days after you learn it, then a week later, then two weeks later, and then a month later. After a month you will find that you can easily remember the material.

My second advice is to use a colored pen to highlight (标注)the important parts on your book. This will help you in two days. First, it will help you pay attention to the most important parts when you learn the language. It is always easier to remember only the key points. Second, this will make reviewing easier. When you open your book, the colored parts will show you the most important things quickly. In this way, you don`t have to review all the material again.

Another piece of advice is to use the proper time well. First, review all the information in your mind right before you go to sleep. Your brain is working while you are sleeping. If you think about the information before you go to sleep, you might be able to remember it better. Another good time for memorizing information is in the morning because you have just rested and your brain is fresh and clear. So you might also try to review the important information in the morning.

1How long may it take you to remember the material easily if you review it regularly?

2Is it easier to use a colored pen to help remember the key points?

3What is the good time to review information?

4How many pieces of advice does the writer give?

5What is the passage mainly about?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网