题目内容

【题目】 Three days after their wedding, Anna Koslov kissed her husband Boris and said good boy. A soldier, Boris followed the Russia's Red Army. The young couple expected that they would be t______again soon and raise their family together.

But when Boris r_______home, he found the house cold and empty. Anna was gone. Anna's family was driven away by the government and no one knew whether she was alive or not. Boris spent years searching for his wife, but never found her. Over the years, both Boris and Anna remarried other people and had children. But they never forgot each other.

As time went by, Boris and Anna's husband or wife passed away. In 2007, Anna went back to v_______the old house. She wanted to pay tribute to (对.... 示敬意) the time they'd shared there. At the s_______time the town received another visitor-an 80-year-old man who had come to lay flowers at his parents' gravestone (墓碑) . But when he saw the women cross the road, he knew s_______had happened.

“I thought my eyes were playing games with me," Anna said.“ My heart jumped. I knew it was him. I was crying with j_______.”It was Boris, the man she thought she had lost 60 years ago,

“I ran up to her and said,” My darling, I've been waiting for you for so long. My wife, my life ...”Boris said.

1t_______

2r_______

3v_______

4s_______

5s_______

6i_______

【答案】

1together

2returned

3visit

4same

5something

6joy

【解析】

本文介绍了Anna和丈夫Boris结婚后三天,Boris就去跟随俄国红军开赴前线。这对年轻的夫妇希望有一天能再一次相聚,然后生儿育女。但当Boris回来后发现老房子冰冷并且空无一人。Anna被政府赶走,没人知道她去了哪里。2007Anna回去看老房子,同时这个城镇接纳了另一位客人——一位80岁的老人Boris。两人相遇时都非常激动。

1句意:这对年轻的夫妇希望有一天能再一次相聚,然后生儿育女。

根据“raise their family together.” 一起抚养他们的家庭。可知,上文应该是说这对年轻的夫妇希望有一天能再一次相聚。再结合所给的首字母提示,应该填together。故答案为:together

2句意:但当Boris回来后发现老房子冰冷并且空无一人。

根据“he found the house cold and empty.”他发现老房子冰冷并且空无一人。可知,这应该是在Boris回到家时看到的景象。再结合所给的首字母提示,应该填return。因为主句是一般过去时,所以由when引导的从句也用一般过去时。故答案为:returned

3句意:2007Anna回去看老房子。

根据“She wanted to pay tribute to(对……表示敬意) the time they'd shared there.”她想向他们在那里共度的时光表示敬意。可知,2007Anna是回去看了老房子。再结合所给的首字母提示,应该填visitto后跟动词原形,to visit是动词不定式做目的状语。故答案为:visit

4句意:与此同时,镇上又接待了一位80岁的老人,他来到父母的墓碑前献花。

由语境和首字母提示可知,应该填samethe same time:同时。故答案为:same

5句意:但当他看到这个女人过马路时,他知道发生了什么事。

由语境和首字母提示可知,应该填somethingsomething had happened:发生了什么事;故答案为:something

6句意:我的心跳了起来。我就知道是他。我高兴得哭了。

根据“My heart jumped. I knew it was him.”我的心跳了起来。我就知道是他。可知,Anna是高兴得哭了。再结合所给的首字母提示,应该填joy。这里是指幸福的泪水。故答案为:joy

本题考查首字母填空。要求我们要通读短文,对留空的句子进行全面的分析,看它在全文中所处的位置、作用和意义。这一遍阅读要求是精心阅读,要留心找出关键词、短语或句子,还要结合所给首字母的提示,进行填写,并注意单词的正确形式。例如:第1小题,句意:这对年轻的夫妇希望有一天能再一次相聚,然后生儿育女。根据“raise their family together.” 一起抚养他们的家庭。可知,上文应该是说这对年轻的夫妇希望有一天能再一次相聚。再结合所给的首字母提示,应该填together。故答案为:together。第6小题,句意:我的心跳了起来。我就知道是他。我高兴得哭了。根据“My heart jumped. I knew it was him.”我的心跳了起来。我就知道是他。可知,Anna是高兴得哭了。再结合所给的首字母提示,应该填joy。这里是指幸福的泪水。故答案为:joy

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 My great-grand mother, Winifred Hastings, got rich in a mining(采矿)town out West. But her 1 didn't come from gold or silver, but from soup, steak, apple pie, and good coffee.
In the early 1900's, Winifred arrived in Silver City with her husband. But he caught a fever and died suddenly. With the little money she had, Winifred decided to open a practical restaurant to 2 all the hungry miners in town.
The restaurant had only wooden boxes for tables, but business was very good 3. The miners 4 that Winifred was a great cook, 5 they ate in her restaurant every day.
One time, Winifred had a small accident in the restaurant. A fire started in the kitchen and her customers had to put it out. The town mayor walked in 6 there was still a lot of smoke in the room. “Winifred,” he said. “What are you cooking back there?” Everybody 7.
In 1905, Winifred got married again and moved out of town. On her 8 day in Sliver City, a photographer took her picture. The picture is over my desk at home. It shows Winifred with about fifty miners standing in front of the restaurant. At the top of the photo 9 says: TO WINIFRED THE BEST COOK IN THE WEST. 10 YOUR BOYS.
(1)A.wealth B.skill C.family D.health
(2)A.cost B.entertain C.warm D.feed
(3)A.sometimes B.anyway C.somewhere D.anywhere
(4)A.found out B.looked through C.came across D.thought up
(5)A.but B.and C.since D.although
(6)A.if B.after C.while D.before
(7)A.cried B.laughed C.replied D.followed
(8)A.best B.worst C.first D.last
(9)A.he B.she C.it D.one
(10)A.WITH B.FOR C.BY D.FROM

【题目】 Every day cars kill or hurt many people on roads. Sometimes the drivers drive too fast or do not drive carefully enough. Some of them_______the traffic rules and cause accidents.

According to some researches, it is usually the pedestrians (行人) who cause the accidents.A lot of road users are very careless. They walk or run across the roads_______the cars. They walk in the roads but not on the walkways. They get into or out of cars in the middle of the road. Some do not take the trouble to_______the green lights and simply cross the roads against the red lights.

Many people think accidents often happen on busy roads in large cities, but this is not always true. For example, Tokyo is one of the busiest cities; however, there are_______accidents to pedestrians. The reason is that the police there are very strict and the pedestrians are very careful.Pedestrians never cross against a red light and they_______ follow traffic rules.

Do you know alcohol (酒精) is another main cause of traffic accidents? It delays people's response. Those who have drunk alcohol are_______ in making decisions. They need a few more seconds to react (反应) . Alcohol drinking is especially dangerous for motor car drivers. It's not only drivers who may have accidents after drinking, drunken pedestrians may put their lives in danger as well.

1A.makeB.breakC.followD.remember

2A.at the end ofB.in the centre ofC.on top ofD.in front of

3A.turn onB.worry aboutC.wait forD.point out

4A.fewB.manyC.enoughD.some

5A.evenB.neverC.almostD.always

6A.slowB.activeC.interestedD.excited

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网