题目内容

【题目】阅读理解
I'm Liu Li. I am a middle school student now. It seems that my life has changed a lot in the last few years. For example, I used to have short hair, but now it grows long. I used to be afraid of the sea because I didn't know how to swim, but now I am a good swimmer in our school. I used to be short but now I'm tall. As for eating, I used to eat meat but now I eat more vegetables than meat. When I was younger, I didn't use to read any books, but now I like reading storybooks. When I was in primary school, I used to play football after school, but now I have to go right home and do homework, I didn't use to like math and I used to be terrified of tests, but now I like all the subjects and never mind tests any more. In the past, I used to have time chatting with my parents, but now I hardly ever chat. I have to study. I miss the old days.
(1)What does Liu Li's hair look like now?
A.It's short.
B.It's long.
C.It's straight.
D.It's curly.
(2)Why did Liu Li use to be afraid of the sea?
A.Because there were many sharks in it.
B.Because there were always strong waves in the sea.
C.Because she couldn't swim.
D.Because she had met an accident in the sea.
(3)What kind of books does Liu Li like to read now?
A.English books.
B.Famous books.
C.Picture books.
D.Storybooks.
(4)What did NOT Liu Li use to do?
A.Swim.
B.Chat.
C.Eat meat.
D.Play football.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)A
【解析】文章大意:这篇短文的作者是刘丽,她现在是一名中学生了,她的生活在这几年里发生了很多的变化,在短文中刘丽给我们列举了很多例子。
(1)细节理解题。根据短文中For example, I used to have short hair, but now it grows long可知,刘丽现在的头发是长的。由此可知,故选B。
(2)细节理解题。根据短文中I used to be afraid of the sea because I didn't know how to swim, but now I am a good swimmer in our school可知,刘丽过去很害怕海,因为她不会游泳。由此可知,故选C。
(3)细节理解题。根据短文中When I was younger, I didn't use to read any books, but now I like reading storybooks.可知,过去的时候刘丽不喜欢读书,但是现在她喜欢读故事书。由此可知,故选D。
(4)细节理解题。根据短文中I used to eat meat、I used to play football after school, 以及In the past, I used to have time chatting with my parents可知,刘丽过去喜欢吃肉、放学后经常踢足球,喜欢和父母聊天,故B、C和D都是刘丽过去经常做的事情。再根据I used to be afraid of the sea because I didn't know how to swim, but now I am a good swimmer in our school可知,刘丽过去不会游泳,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was August in Paris. Most Parisians were out of the city, enjoying their summer holiday. The streets were empty and restaurants were closed.

But on a Saturday morning at 9 a.m., I was standing in a queue(队伍). I was waiting to see Leonardo da Vinci's Mona Lisa, the world's most famous artwork. I bought the ticket in advance (提前). However, by the time I arrived at the Louvre(卢浮官), there had been a very long line.

It took me around 30 minutes to pass the security check(安检). As I entered the museum, I found the second airport-style queue of the day. The line moved forward slowly and silently. It's just like a trip to Ikea. You only need some glasses. However, you have to walk, eyes-down, past lots of sofas and tables before you reach what you need.

The only sign(迹象)the Mona Lisa was close was a forest of security officers. Only ten people were allowed to view the painting at a time. A poster(布告)outside the pen(围栏)warned, “The Mona Lisa has many admirers. Please keep your visit short and sweet to give everyone a chance to meet her.”

“How short is short and sweet?” I wondered. Very short, it turned out.

My watch clocked only 22 seconds from entering the pen before two staff members told me it was time to go. "One photo and go," they said. I tried to take a selfie(自拍), but an arm quickly came to guide me onwards. Behind me, the queue slowly moved forward, ten by ten, to take a photo and leave.

I was almost alone as I admired the other artworks in the Louvre. I couldn't help wondering: Why are we so eager to see the Mona Lisa? Are we really going to appreciate the famous artworks or are we just "checking in" at the “popular” attractions?

1The author(作者)went to see Leonardo da Vinci's Mona Lisa__________.

A.on a Saturday morning in JulyB.on a Saturday afternoon in July

C.on a Saturday morning in AugustD.on a Saturday afternoon in August

2How did the author know he was finally close to the Mona Lisa?

A.He saw many security officers.B.He saw another airport-style queue.

C.A staff member guided him onwards.D.He saw a poster telling people to keep their visits short.

3How many people were allowed to see the Mona Lisa at a time?

A.No more than nine people.B.No more than ten people.

C.No more than 22 people.D.No more.than 30 people.

4We can learn from the article that_________.

A.the author had never seen the Mona Lisa before

B.most Parisians are not interested in the Mona Lisa

C.the author failed to take a selfie in front of the Mona Lisa

D.the author spent half an hour getting from the Louvre's entrance to the Mona Lisa pen

5By writing this article, the author mainly wanted to __________·

A.explain why the Mona Lisa was so popular

B.share his experience of seeing the Mona Lisa

C.encourage museum visitors to really appreciate the artworks

D.prevent visitors from appreciating the Mona Lisa

【题目】阅读下面材料, 从每题所给的A, B, C, D四个选项中选出最佳选项。B
How much do you know about Brazil(巴西)? You might think of football, samba(桑巴舞) and the Amazon.
But there is a lot more to this country: its wonderful land, history and culture.
On September 7, 1822, Brazil won its independence (独立) from Portugal(葡萄牙). So that day is Brazil's National Day. It is the largest country in South America and has the second longest river in the world. It is called the Amazon. The river is 6,440 kilometers long and runs through the world's largest rainforest (雨林). The rainforest is home to between 800,000 and 5 million kinds of plants and animals. But be careful when you swim because the biggest snake and the most terrible fish live there!
Brazilians love sports, especially football. Many great players were born in Brazil like Ronaldo, Ronaldinho an Rivaldo. Football is played everywhere. It is so popular that schools and businesses close during their important matches!
The Brazilians also love dancing very much. The national dance is samba. Samba is a very lively and funny dance. Every year in February or March, there is the Carnival(狂欢节). This is a time for parties! People go out and dance in the streets! Dancers dress up in colorful clothes and go through the streets on big cars. Tens of thousands of people watch the dancing.
If you want to be part of the Carnival, then find a chance to travel to Brazil!
(1)Brazil's National Day is ________.
A.in 1882
B.on September 7
C.in February
D.in March
(2)The Amazon ________.
A.is the second longest river in the world
B.is the largest country in South America
C.is home to 5 million kinds of plants and animals
D.runs through the world's second largest rainforest
(3)Football is so popular in Brazil that ________.
A.people play football only in big cities
B.schools and shops close during important football matches
C.students still have to go to school although they don't want to
D.most of the Brazilians become great football players
(4)People do all the following things at the Carnival except that ______.
A.people dance in the streets
B.people have parties
C.dancers wear colorful clothes
D.people go around in cars
(5)This passage is mainly about ___________.
A.Brazil is beautiful and more than just football
B.Brazil's football is very important and exciting
C.Brazil's dances have many kinds including samba
D.Brazil's Carnival

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网