题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

This morning we had a school trip to the Dashan Collection House, a building of two floors. It is open from 9: 00 am to 5: 00 pm. We took the school bus and arrived at 9: 00. When we entered the collection house, our eyes were caught by a collection of old photos of the town on the walls of the front hall. Those photos told us something about the history of the town. And then in the Art Room, we saw many pictures of the countryside. The colors of the flowers and trees are rich and bright. We all love the beauty of nature at once.

Then we went upstairs. On the left. there were over one hundred different clocks. The oldest clock was already more than two hundred years old. To my surprise, the clocks all worked well and they could tell the right time. It was then ten o’clock, and some clocks produced different beautiful sounds. It seemed to be a concert. How amazing

On the right there was also a stone collection. The stones were from all over the country. They were in different sizes, colors and shapes. Some looked like different kinds of animals. I really liked one stone that looked like a little monkey. It looked very nice.

The collections there were wonderful. So we stayed there until 11: 00 in the morning. I had a great time and really liked the school trip.

1The Dashan Collection House is _________ from 9: 00 am to 5: 00 pm.

2We went to the Dashan Collection House by _________ and arrived at 9:00.

3We saw many pictures of _________ in the Art Room of the collection house.

4All the clocks upstairs in the collection house could tell _________.

5There was also _________ on the right of the second floor in the house.

【答案】

1open

2school bus

3the countryside

4the right time

5a stone collection

【解析】

这是一篇日记,324日,我们学校旅行去了大山藏书楼。上午九点到下午五点开放,我们做学校巴士九点到达,当我们进去,我们被许多老照片吸引。这些照片告诉我们这个城镇的一些历史,在美术室我们看见了一些乡村的图画,我沉浸在美丽的大自然中。

然后我们上楼在左边有一百多种钟,最古老的已经两百多年了,让我惊讶的是,这些都是完好的,时间很准确,十点整能发出不同的美妙的声音,就像是一场音乐会。右边是收集的石头,它们有不同的大小、颜色和形状,有些像动物。我真的喜欢那个像猴子的石头。

这些收藏品都很美丽。我们一直待到上午十一点半,玩的很开心。

1细节理解题,根据“This morning we had a school trip to the Dashan Collection House, a building of two floors. It is open from 9: 00 am to 5: 00 pm. 今天早上我们去学校参观了大山藏书楼,这是一栋两层楼的建筑。营业时间从上午9点到下午5点。”,故填:open

2细节理解题,根据“We took the school bus and arrived at 9: 00.我们乘校车900到达。”,故填:school bus

3细节理解题,根据“And then in the Art Room, we saw many pictures of the countryside. 然后在艺术室里,我们看到了许多乡村的照片。”故填:the countryside

4细节理解题,根据“Then we went upstairs. On the left. there were over one hundred different clocks. The oldest clock was already more than two hundred years old. To my surprise, the clocks all worked well and they could tell the right time.在左边。有一百多种不同的钟。最古老的钟已经有两百多年的历史了。令我吃惊的是,这些钟都能运转得很好,而且它们能报出正确的时间。”,故填:the right time

5细节理解题,根据:“On the right there was also a stone collection. The stones were from all over the country.右边还有一堆石头。这些石头来自全国各地。”,故填:a stone collection

练习册系列答案
相关题目

【题目】请根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯,并将答案写在答题卡相应的位置上。方框中有两个词为多余项。

topic interest cook with but none laugh happy give immediate prevent book

topic interest cook with but none laugh happy give immediate prevent book

It was the night before my writing task was due. As I looked at the list of 1, “The Art of Eating Spaghetti”2caught my eyes. The word “spaghetti” brought back the memory of an evening spent at my uncle Allen’s house in Belleville. Before all of us were seated around the table, aunt Pat 3spaghetti for supper. Spaghetti was an exotic(外来的) treat in those days. I had never eaten spaghetti before, and 4of the grown-ups had enough experience to be good at eating it. What5arguments we had about the polite way for moving spaghetti from plate to mouth! I thought about writing about this for my writing task, 6I wanted to write about it just for my own enjoyment – not for Mr. Fleagle, my writing teacher. For him, I would write something else. When I finished writing that evening, the night was half gone and there was no time left to write another paper for Mr. Fleagle. I ended up 7him my spaghetti paper the next morning. Two days later, Mr. Fleagle read my writing in front of the whole class. The whole class was laughing 8fun. At that moment, I felt so happy, for my words had the power to make people 9. It’s so simple to share10

【题目】Would you like to live in a city where buildings turn the lights off for you, and selfdriving cars will find the nearest parking space themselves? Although it might sound a little far from you, living in a “smart” city like this could happen sooner than you think.

Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo. Every home there will have a “telepresence” system(远程遥控系统)—allowing users to control the heating and looks, take part in video meetings, and receive education, health care and government services. Around the city, escalators(自动扶梯) will only move when someone is on them, and offices and schools will all be connected to the system.

The great mind behind Songdo is from the company Cisco. In fact, technology companies around the world such as IBM, Siemens and Microsoft are already in the business.

About 75% of the world’s population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modern to deal with the coming problems. “Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener,” said Dan Hill, head of a research company.

1According to the text, living in a “smart” city ______________.

A. is not a green wayB. will be far from you

C. will soon become trueD. is completely impossible

2What is Paragraph 2 mainly about?

A. A city of the future.B. A meeting in Songdo.

C. A plan to build a house.D. A report on public health.

3Which company offers the great mind to build Songdo?

A. Cisco.B. IBM.C. Siemens.D. Microsoft.

4Dan Hill thinks that making cities smarter is one way to ______________.

A. drive people out of citiesB. control the world’s population

C. develop his own companyD. solve the cities' coming problems

5Which of the following might be the best title for the text?

A. Future EducationB. Smart Cities

C. Famous CompaniesD. Government Services

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网