题目内容
【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)
Andrew Carnegie was born in 1835 in Scotland. He was from a poor family. When he was twelve, his family moved to the USA. They wanted a better life. There, Andrew started to work right away. He got a job in a factory. He was a good worker, but he didn’t like the job. Later, he changed his job. He worked at the Railroad Company where everybody liked him. He did many different jobs. His salary got higher every year.
In his free time, Andrew loved to read. But in those days, the United States didn’t have free public libraries. Luckily, he lived with a rich man with many books, who let young boys use his library for free, so Andrew could read as much as possible. He read throughout his life.
Andrew learned a lot at the railroad company. He realized that the railroad was very important for big countries. He had a idea to start a business with railroads. He saved all his money and opened a business at the age of thirty years.
First, his company made bridges for the railroads. Ten years later, it made steel for bridges, machines, and many other things. Soon he was the richest man in the world.
Andrew liked to make money. But he believed it was very important to help other people. In
1901, he sold his company for $480 million. He started to give away his money to make new libraries and colleges all over the United States. He built 2811 libraries. Andrew also gave a lot of money to people who worked for peace. In 1903, he gave $1.5 million to build a Peace Palace in the Netherlands.
Andrew Carnegie died in 1919.He was eighty-four years old. During his life, he gave away nearly all of his money. He gave away over $350 million for education and peace. There are colleges, libraries, hospitals, and parks named after Andrew Carnegie.He helped millions of
people all over the world to study and learn.
【1】Andrew Carnegie used to work in a factory, didn’t he?
【2】Why could Andrew Carnegie read as much as possible in those days?
【3】How old was Andrew Carnegie when he opened a business?
【4】What did Andrew Carnegie’s company do?
【5】How did Andrew Carnegie help others after he sold his company?
【6】What can you learn from Andrew Carnegie?
【答案】
【1】Yes, he did.
【2】Because a rich man let young boys read books for free(he could read books in a rich man’s library for free)
【3】He was thirty.
【4】It made bridges for the railroads and later made steel for bridges,machines,and many other things.
【5】By giving away his money for education and peace./By giving away his money to make new libraries and colleges all over the United States and to people who worked for peace.
【6】We should do something to help others./ We should work hard to make the world better.(Any reasonable answers will be accepted.)
【解析】本文介绍了安德鲁·卡内基的生平,他把卖公司所得的钱,捐给图书馆和大学,帮助世界上很多人学习。
【1】根据He got a job in a factory.可知安德鲁·卡内基过去曾经在工厂工作过,故此处用肯定回答,故为:Yes, he did.
【2】根据Luckily, he lived with a rich man with many books, who let young boys use his library for free, so Andrew could read as much as possible. 可知因为安德鲁·卡内基能在一个富人的图书管里免费读书,因此他能读到尽可能多的书,故为:Because a rich man let young boys read books for free(he could read books in a rich man’s library for free)
【3】根据He saved all his money and opened a business at the age of thirty years.可知安德鲁·卡内基在30岁时,开创了他的生意,故为He was thirty.
【4】根据, his company made bridges for the railroads. Ten years later, it made steel for bridges, machines, and many other things.可知安德鲁·卡内基的公司为铁路修建桥梁,为桥梁,机器和许多其他东西制造钢铁,故为:It made bridges for the railroads and later made steel for bridges,machines,and many other things.
【5】根据He started to give away his money to make new libraries and colleges all over the United States.可知安德鲁·卡内基卖了公司后,把钱捐给图书馆和大学。故从此为:By giving away his money for education and peace./By giving away his money to make new libraries and colleges all over the United States and to people who worked for peace.
【6】根据He helped millions of people all over the world to study and learn.可知安德鲁·卡内基帮助很多人,因此我们应学习他做些事来帮助其他人,故为We should do something to help others./ We should work hard to make the world better.(Any reasonable answers will be accepted.)