题目内容

【题目】When I was about 12 years old, I really wanted a new bike! I told my parents my birthday wish. but I knew there was little hope because my family could 1 have that money.

On my birthday my parents told me they had my ___ outside in the back yard. At once I ____out to the yard. There was my bike, but it wasn’t the bike that I thought it would be. This one was pink, old and worn with age. It was so disappointing! I thought I ___ my parents’ feelings because I could see the disappointment on their faces and I was sure they could see it on mine. I got on the old bike and rode it, feeling ___ that I had made my parents feel this way.

So I put on a smile, rode as fast as I could and didn’t look hack.

As time went by, I began to ___ my parents gave me something much more than just a rusty(生锈的) old bike. They gave me a life lesson about ____.When you give something out of love, it doesn’t matter what it is in fact. I like to remember this story because giving a gift is not about money. it's about how much love you can ____ from it. Do remember, a gift that costs two dollars isn’t any less valuable than one that costs one hundred dollars, or even more.

1A. hardly B. quickly C. slowly D. happily

2A. guitar B. card C. cake D. gift

3A. moved B. rushed C. walked D. stepped

4A. liked B. hated C. hurt D. thanked

5A. surprised B. proud C. excited D. bad

6A. complain B. consider C. understand D. notice

7A. love B. money C. friendship D. knowledge

8A. smell B. feel C. hear D. touch

【答案】

1A

2D

3B

4C

5D

6C

7A

8B

【解析】试题分析:作者大约12岁生日的时候,父母没有钱,但还是尽力满足作者的愿望——一辆自行车。作者因为旧自行车而失望,这也让父母沮丧。随着时间的流逝,作者开始明白,礼物的价值是,永远大于它本身值多少钱

1句意:我告诉父母我的生日愿望,但我知道没有希望,因为我家几乎没有钱。 A. hardly副词,几乎不;B. quickly副词,快速地;C. slowly副词,慢慢地;D. happily副词,高兴地。根据前文but I knew there was little hope可推知,作者家里理应没钱。故填:A。

2句意:在我生日那天,我父母告诉我在后院有我的礼物。A. guitar名词,吉他;B. card名词,卡片;C. cake名词,蛋糕;D. gift名词,礼物。根据语境过生日可推知,父母应说的是礼物。故填:D。

3句意:我立刻冲出去到院子里。A. moved动词,移动;B. rushed动词,冲;C. walked动词,步行;D. stepped动词,举步。根据语境可知,作者兴奋,因而出去符合当时的心情。故填:B。

4句意:我想我伤害了父母的感情,因为我能看到他们脸上的沮丧,我相信他们能在我的脸上看到失望。A. liked动词,喜欢;B. hated 动词,憎恨;C. hurt动词,疼、伤害;D. thanked动词,感谢。表现在作者脸上的失望伤害了父母的情感,符合语境。故填:C。

5句意:我骑上那辆旧自行车,感觉很糟糕,我让我父母有这种感觉。A. surprised形容词,奇怪的;B. proud形容词,骄傲的;C. excited形容词,令人兴奋的;D. bad形容词,糟糕的。让父母有沮丧的情感,这让作者感到内疚,所以说是糟糕的”。故填:D。

6句意:随着时间的流逝,我开始明白我父母给我的东西不仅仅是一辆生锈的旧自行车。 A. complain动词,解释;B. consider动词,考虑;C. understand动词,理解;D. notice动词,注意到。根据后文作者的感悟They gave me a life lesson about___7___.When you give something out可知,本处是指作者开始理解、明白了人生道理。故填:C。

7句意:他们给我上了一堂关于爱的人生课。A. love名词,爱;B. money名词,钱;C. friendship名词,友谊;D. knowledge名词,知识。根据后文When you give something out of love, it doesn’t matter what it is in fact.可知,此处为“love”之意。故填:A。

8句意:这是关于你能从中感受到多少爱。A. smell系动词,闻; B. feel系动词,感受到;C. hear动词,听见;D. touch动词,触摸。“love“feel感受到的故填:B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Andrew Carnegie was born in 1835 in Scotland. He was from a poor family. When he was twelve, his family moved to the USA. They wanted a better life. There, Andrew started to work right away. He got a job in a factory. He was a good worker, but he didn’t like the job. Later, he changed his job. He worked at the Railroad Company where everybody liked him. He did many different jobs. His salary got higher every year.

In his free time, Andrew loved to read. But in those days, the United States didn’t have free public libraries. Luckily, he lived with a rich man with many books, who let young boys use his library for free, so Andrew could read as much as possible. He read throughout his life.

Andrew learned a lot at the railroad company. He realized that the railroad was very important for big countries. He had a idea to start a business with railroads. He saved all his money and opened a business at the age of thirty years.

First, his company made bridges for the railroads. Ten years later, it made steel for bridges, machines, and many other things. Soon he was the richest man in the world.

Andrew liked to make money. But he believed it was very important to help other people. In

1901, he sold his company for $480 million. He started to give away his money to make new libraries and colleges all over the United States. He built 2811 libraries. Andrew also gave a lot of money to people who worked for peace. In 1903, he gave $1.5 million to build a Peace Palace in the Netherlands.

Andrew Carnegie died in 1919.He was eighty-four years old. During his life, he gave away nearly all of his money. He gave away over $350 million for education and peace. There are colleges, libraries, hospitals, and parks named after Andrew Carnegie.He helped millions of

people all over the world to study and learn.

1Andrew Carnegie used to work in a factory, didn’t he?

2Why could Andrew Carnegie read as much as possible in those days?

3How old was Andrew Carnegie when he opened a business?

4What did Andrew Carnegie’s company do?

5How did Andrew Carnegie help others after he sold his company?

6What can you learn from Andrew Carnegie?

【题目】Ready to go to soccer practice? Tap an app on your smart phone abs get into the car that drives up—all by itself. It knows when to stop, where to run and how to avoid accidents, Unlike human drivers, It never falls asleep, texts its friends, or eats a hamburger while driving.

Many car companies are adding features to make cars smarter---some cars can already avoid accidents or park themselves. But a human driver is still in control.

Google has started building 100 self-driving cars without any human controls. Instead, computer programs drive the cars, using sensors that “see” 600 feet in all directions to detect(探测) the road and any obstacles placed on the road which make it difficult to drive. One woman who took a ride in one of Google’s cars said,”It was really kind of of a space-age experience.”

Self-driving cars could make the world a better place by reducing the number of cars people need and the amount of fuel those cars use. It could communicate with other self-driving cars to avoid traffic- cars waste a lot of fuel in traffic jams.

1According to the passage, which of the following is NOT the thing that people could do when they drive?

A. falling asleep B. putting on makeups.

C. Eating hamburgers D. Texting friends

2What does the underlined word mean in the third paragraph?

A. 建筑 B. 事故 C. 障碍 D. 废弃

3Who will drive the self-driving cars?

A. Human B. Robots C. Computer programs D. The Google Company

4How does a self- driving cars cut down the fuel?

A. It uses the low- carbon energy

B. It could communicate with human drivers

C. It could reduce the number of cars people needed

D. It could choose the road which has no traffic jams.

【题目】The Butterfly Country

Panama is in the south of Central America. On the south of Panama is the Pacific Ocean and on the north is the Caribbean Sea. Its capital is Panama City.Panama is famous for its butterflies, because there are many beautiful flowers and strange trees which attract lots of butterflies. You can hardly see any special kinds of butterflies in other countries. Every year lots of people around the world go to visit this interesting place to see butterflies.

Bali Island

Do you know Bali Island? It is a small and beautiful island. Where is it? It's a small part of Indonesia(印度尼西亚).It is well known as an island of the God. People in the world often name it Heaven Island or Dream Island. Because on the island you can enjoy a wonderful life. It's just like in the paradise(天堂). Bali Island lies in the tropical(热带的) area. It's famous for its mountains, valleys,lakes,white sandy beaches and blue sea water. What's more, it also attracts visitors with its culture and people. Balinese people are very friendly. They love nature very much. They protect their living place well. They call on people to live a natural life.

根据短文内容,回答问题。

1Where is Panama?

_______________________________________________________________________

2Why are there so many butterflies in Panama?

_______________________________________________________________________

3Why do people name Bali Island Heaven Island?

_______________________________________________________________________

4What is Bali Island famous for?

_______________________________________________________________________

5Are the Butterfly Country and Bali Island in the same place?

_______________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网