题目内容

【题目】 Bob Christiansen, who studied the volcanic history of Yellowstone National Park in the 1960s, became puzzled about something that, oddly, had not troubled anyone before: he couldn’t find the park’s volcano. It had been known for a long time that Yellowstone was volcanic in nature—that’s the reason for all its hot springs and other steamy features. But Christiansen couldn’t find the Yellowstone volcano anywhere.

Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone (圆锥体) shapes of a Fuji or Kilimanjaro,which are created when erupting magma(岩浆) piles up. These can form remarkably quickly. In 1943, a Mexican farmer was surprised to see smoke rising from a small part of his land. In one week he was the confused owner of a cone five hundred feet high. Within two years it had topped out at almost fourteen hundred feet and was more than half a mile across. Altogether there are some ten thousand of these volcanoes on Earth, all but a few hundred of them extinct. There is, however, a second less known type of volcano that doesn’t involve mountain building. These are volcanoes so explosive that they burst open in a single big crack, leaving behind a vast hole, the caldera(火山喷口). Yellowstone obviously was of this second type, but Christiansen couldn’t find the caldera anywhere.

Just at this time NASA decided to test some new high-altitude cameras by taking photographs of Yellowstone. A thoughtful official passed on some of the copies to the park authorities and said that they might make a nice blow-up for one of the visitors’centers. As soon as Christiansen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera: almost the whole park-2.2 million acres—was caldera. The explosion had left a hole more than forty miles across—much too huge to be seen from anywhere at ground level. At some time in the past Yellowstone must have blown up with a violence far beyond the scale of anything known to humans.

1What puzzled Christiansen when he was studying Yellowstone

2Is Fuji or Kilimanjaro created when erupting magma piles up?

3What does the second paragraph mainly talk about

4When did Christiansen realize why he had failed to spot the caldera?

5What was the caldera of Yellowstone?

【答案】

1The exact location of the volcano.

2Yes, it is.

3The shapes of volcanoes.

4In the 1960s.

5The whole park.

【解析】

本文是一篇说明文。在20世纪60年代,在研究黄石国家公园的火山历史时,鲍勃克里斯蒂安对一些奇怪的事情感到困惑,他找不到公园的火山,他产生了疑惑。原来这儿的火山并不是像我们大部分人想象的那种圆锥体形状的样子,是一个巨大的洞,这个洞太大以至于从地面上的任何地方都看不见。

1根据文章第一段第一句“…he couldn’t find the park’s volcano.”可知,Bob Christiansen关于黄石国家公园的困惑是找不到火山在这里的位置,首字母大写,故答案为The exact location of the volcano.

2根据第二段首句“Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone shapes of a Fuji or Kilimanjaro, which are created when erupting magma piles up.”可知,人们所熟知的火山形状就是经典的圆锥体形状,就像富士山或乞力马扎罗那样,它是由喷发出来的岩浆堆积而成的,所以答案是肯定的,首字母大写,故答案为Yes, it is.

3根据第二段首句“Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone shapes of a Fuji or Kilimanjaro, which are created when erupting magma piles up.”可知,人们所熟知的火山形状就是经典的圆锥体形状,就像富士山或乞力马扎罗那样,它是由喷发出来的岩浆堆积而成的。这是本段第一句,是一个主题句,所以本段主要介绍的是火山的形状,首字母大写,故答案为The shape of volcanoes

4根据第一段第一句“Bob Christiansen, who studied the volcanic history of Yellowstone National Park in the 1960s…”可知,他在20世纪60年代研究黄石国家公园的火山历史,根据最后一段第一句“Just at this time NASA decided to test some new high-altitude cameras by taking photographs of Yellowstone.”可知,就在那个时间,NASA决定通过拍照片的方式来测试……,所以时间就是20世纪60年代。首字母大写,故答案为In the 1960s.

5根据最后一段第三句“…he realized why he had failed to spot the caldera; almost the whole park-2.2 million acres—was caldera.”可知,火山口就是整个公园,220万英亩。首字母大写,故答案为The whole park.

练习册系列答案
相关题目

【题目】配对阅读。请将左栏 5 个人遇到的紧急情况和右栏七个不同的急救方式进行配对。并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上。

Sally often takes a banana to school for lunch. She often puts a banana in her bag in the morning, and when she opens the bag at noon, the banana looks as if someone drove a car over it.

Rose wants to know whether her breath smells nice or not? But it's difficult to know, because it's very hard to smell the air that comes out of your own mouth.

John used to have a watch that can tell him the time and temperature during the day. However, it doesn't work these days and he wants to buy something that can be worn more easily.

It is reported that many people die as a result of breathing smoke or from cooking over wood-powered or coal-powered stoves. Anna wants to buy a cooker to avoid this problem.

Bruce often reads the news about food safety from newspaper, magazines or TV. It has great influences on people's health. He wants to find something that can help him check whether the food is safe or not.

A. Alarm Fork

Well, this special fork has two lights: one green and one red. When the green light is on, it's OK to take a bite of food. The fork "knows" when you take a bite, and soon the red light goes on. Wait for the green light before you take another bite.

B. Apple Watch

It can not only tell you the right time and the temperature. It also has a set of technology that can collect a lot of health data. It can record your every movement and even tell you whether you sleep well or not.

C. Time Temp Glasses

These special glasses show the time above your right eye and the temperature above your left eye. It is surely easier than wearing a watch, and you never have to guess the temperature.

D. Smell This

Smell This is useful for you to make sure your breath smell nice or not. Smell This covers your nose and your mouth, so it is easy to smell the air that comes out of your mouth.

E. “Sol-4” Cooker

The cooker is also much 'friendlier" than other cookers because it produces less smoke and the user would be less likely to have breathing illnesses from harmful smoke.

F. Kuaisou

The new chopsticks, called Kuaisou, are able to pick up a variety of readings on food freshness, acidity(酸碱度)and nutrients (营养).They allow people to take food safety into their own hands through an app on smart phones.

G. Banana Suitcase

Are you worrying about the banana in your bag? If you put your banana in the Banana Suitcase, it can keep a banana safe, delicious, and looking like a banana!

1_________

2_________

3_________

4_________

5_________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网