题目内容

【题目】英汉互译

1坚持 ________________

2大量________________

3shut off _____________

4偶尔地______________

5cheer sb. up_____________

【答案】

1stick to

2plenty of

3关闭

4once in a while

5使某人振作

【解析】

1短语stick to表示“坚持,固守”,to是介词,后加名词代词动名词。stick to doing sth.坚持做某事;He sticks to reading.他坚持阅读。故答案为stick to

2短语plenty of…许多,大量,修饰可数名词复数或不可数名词。plenty of books许多书;plenty of rain大量雨水。根据题意,故答案为plenty of

3shut off表示“关闭”。shut off 比较常用于关闭液体(水、油)或气体(瓦斯、天然气)的阀门;turn offturn on 一般用于电器,如灯、电视。故答案为关闭。

4短语once in a while表示“偶尔地”,有时相当于sometimes。根据题意,故答案为once in a while

5短语cheer sb. up表示“使某人振作起来”。He didn't pass the exam, let's cheer her up.。根据题意,故答案为使某人振作。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The summer solstice, the longest day of the year, is celebrated by different cultures all over the world. For the last 40 years a farmer in England has arranged a special celebration on his farm.

Each June, thousands of people travel to a field six miles from Glastonbury, a small town in southwest England. The local population grows from about 10,000 to over 185,000, with many people arriving from abroad during the weekend. They’re taking part in the Glastonbury Festival, one of the biggest open-air festivals in the world.

If you go, you will have the chance to see famous performers and enjoy lots of different activities. There are over 15 stages where you can listen to nearly any music, including jazz, hip-hop, folk and Latin music.

.There are many other kinds of performing arts. There is a comedy stage, a cinema tent and a poetry area.You can watch one of Shakespeare 's plays or have your face painted.You can take part in art activities or learn how to juggle. Children under 12 years old can get in for free. They can watch puppet shows or enjoy a picnic. If you want to celebrate the start of summer in a more traditional way, you can go to the stone circle on a hill above the festival and light a candle or lie down and look at the stars.

While the festival is great fun, it's not exactly a luxury weekend. It is difficult to travel to and from the festival site on country roads and you can sometimes get trapped in traffic jams for hours. In bad weather, the field can turn into a mud bath. But once you are there, it is an experience of a lifetime.

1All the activities are held just to celebrate_________.

A.the summer holidaysB.the music festival

C.a family celebrationD.the longest day of the year

2Which is a more traditional way to celebrate the festival?

A.Having a-picnic on the fieldB.Looking at the stars on the hill.

C.Enjoying all kinds of music on the stage.D.Watching Shakespeare's plays in a tent.

3Which of the following sentence can be put inin Paragraph 4?

A.However, it is not just a music festival

B.However, it just shows performing arts

C.If you go, you can learn about local customs

D.If you go, you can experience different cultures

4What does Paragraph 5 mainly talk about?

A.The activities of the festival.B.The reasons of the festival.

C.The problems of the festival.D.The popularity of the festival.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网