题目内容

【题目】Dear Dad,

Today I was at the shopping centre and I spent a lot of time reading the Father's Day cards. But as I chose and read, it seemed that not a single card said what I really wanted to say to you.

You'll soon be 84 years old, Dad, and you and I will have had 56 Father's Days together. I didn't think that you were too old. But the sad thing happened last week. I watched as you turned at the corner in your car. I didn't realize at once that it was you because the man who was driving looked so elderly.

Fifty years ago this spring, we planted carrots together in a garden in Charles City, Iowa. This week, we'll plant carrots together again, perhaps for the last time but I hope not. I don't understand why planting carrots with you is so important to me. Well, I don't quite know how to tell you this, dad. I don't like carrots…but I like planting them with you.

I guess what I am trying to say is exactly what every son and daughter wants to say to their dad today. Praising(赞扬) a father on Father's Day is not just about a dad who brings home money or shares a dinner. It's also about a dad who deeply loves children. He knows everything about his children and won't listen to anyone. It's about love that can't be expressed(表达) in words, and I wish that it would never end.

Love,

Jenny

1Where did Jenny go today?

A.A garden.B.A shopping center.C.A cinema.D.A hospital.

2How old is Jenny now?

A.84.B.56.C.50.D.34.

3What does the underlined words “the man” in Paragraph (段落) 2 refer to()?

A.An old man.B.A car driver.

C.Jenny's father.D.Jenny's husband.

4What can we learn from Paragraph 3?

A.It's the last time for Jenny to plant carrots with her father.

B.Jenny and her father plant carrots together every year.

C.Both Jenny and her father like eating carrots.

D.Jenny would like to stay with her father.

5What does Jenny talk about in the last paragraph?

A.Deep love for Dad.B.Best wishes for Dad.

C.The importance of Dad.D.The beginning of Father's Day.

【答案】

1B

2B

3C

4D

5A

【解析】

本文是一篇人物故事类短文。主要介绍了Jenny在父亲节的时候,给父亲写了一封信,在信中表达了对父亲的爱。

1细节理解题。根据首句“Today I was at the shopping centre and I spent a lot of time reading the Father's Day cards. ”可知,Jenny今天去了购物中心,看了父亲节卡片,故选B

2推理判断题。根据第二段第一句“You'll soon be 84 years old, Dad, and you and I will have had 56 Father's Days together.”可知,Jenny和父亲一起过了56个父亲节,所以Jenny已经56岁了,故选B

3词句猜测题。根据第二段“But the sad thing happened last week. I watched as you turned at the corner in your car. I didn't realize at once that it was you because the man who was driving looked so elderly.”可知,是父亲正在开车,在拐角处转弯,所以后面的the man指代的是父亲。此处表示父亲外表如此老以至于女儿差点没认出来。故选C

4推理判断题。根据第三段“I don't understand why planting carrots with you is so important to me. Well, I don't quite know how to tell you this, dad. I don't like carrots…but I like planting them with you.”可知,其实""不喜欢胡萝卜,但是重要的是我能和父亲一起种胡萝卜,所以Jenny是很喜欢和父亲待在一起的时光,故选D

5段落大意题。根据一段可知,作者在这一段想要表达的是自己想对父亲说的话,表达的爱,我们对于父亲的爱超过言语的表达范围,所以主要想表达的还是""对父亲深沉的爱。故选A

做“选择型阅读理解”一定要有的放矢,带着问题去阅读。考生最好先把文章后的问题浏览一遍,并把问题中的一些关键词圈出来,然后带着问题阅读。第一遍可以采取略读和快速阅读的方法,把可能是答案的地方画出来,然后对照每个小题选择的范围,提高准确率。

阅读理解常见问题的类型如下:

1)客观具体性问题。这类型的问题比较简单,属于识字得分题,通常可在原文原句中找到答案,如事情发生的时间,地点或原因;

2)判断推理性问题。这类型问题的常见提问方式包括猜测作者的意图(purpose/aim),推测可能会产生的结果,判断信息的正误(true/not true)。这类型问题的答案通常不能从文章中直接获取,需要结合语境,作者的态度和目的,归整分散的信息,然后进行分析判断或者合理的推测。对于含有onlyalleverynevernoneno one等绝对化表达的选项要分外留意;

3)概括性问题。这类型问题的常见提问方式包括文章的标题(title)、大意(main idea)和结论(conclusion)等。这类问题比上一类难,不能直接得出答案。必须在理解全文的基础上,对信息进行归纳整合。做这类型的题目时,先采取排除法,缩小范围后,联系上下文。排除片面的选项,选择最具概括性或总结性的答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There have been many great inventions that changed the way we live. The first great invention was one that is still very important todaythe wheel. This made it easier to carry heavy things.

Then in the early 1800’s the world started to change. There was little unknown land left in the world. People didn’t have to explore(探测) much anymore. They began to work to make life better.

In the second half of the 19th century, many great inventions were made. Among them were the camera, the light and the radio. These all became a big part of our life today.

The first part of the 20th century saw more great inventionsthe helicopter in1907, movies with sound in 1923. the computer in 1927, and jet planes in 1930. This was also a time when a new material was first made. Nylon(尼龙)came in 1937. It changed the kind of clothes people wear.

By this time most people had a very good life, and man has a desire to explore again. The world was known to man but the stars were not. Man began looking for ways to go into space. Russia made the first step. Then the United States took a step. Since then other countries, including China and Japan, have made their steps into space.

New inventions will someday allow us to do things we have never yet dreamed of.

1Before the early 1800’s, people could carry heavy things easier because of the invention of the .

A.wheelB.carC.planeD.electricity

2From the text, we can learn that .

A.the camera is still a big part of our life today

B.the US is the first country that went into space

C.America, Russia, Japan and China began to explore the stars before 1969

D.in the early 1800’s people began to explore the unknown land to make life better

3Nylon came out nearly at the same time as .

A.radioB.cameraC.jet planesD.movies

4The underlined worddesiremeans .

A.good wayB.new invention

C.strong wishD.wonderful idea

5Which is the best title for the passage?

A.Why Cars Were Very Important.

B.When the Light Was Invented.

C.Which Country Made the First Step into Space?

D.How Inventions Influenced People’s Life.

【题目】 China has a lot of intangible cultural heritages of humanity ( 人类非物质文化遗产).Here are four of them.

The Twenty-four Solar Terms (2016)

It is called the fifth great invention of China. It was created by ancient Chinese people, and it shows the relationship between the climate and agriculture (农业).And it plays an important role in Chinese agriculture production and daily life.

Peking Opera (2010)

It is a perfect example of Chinese culture. It has a long history and a complete system of stage performances, its main roles include sheng, Dan Jing, Mo and Chou. It uses four main skills

—singing, speech, dance and combat (搏斗).

Acupuncture (针灸)(2010)

It is an ancient form of traditional Chinese medicine. It plays the role of health care and treatment by regulating the balance of people's bodies. It began in China at least 2, 500 years ago and later spread to other countries.

Chinese Zhusuan (2013)

It is mathematical calculation (计算)by abacus (算盘).With a history of over 1,800 years, it is considered the world's oldest computer. It is a symbol of Chinese wisdom.

1What is a perfect example of Chinese culture?

A.The twenty-four Solar Terms.B.Peking Opera.

C.Acupuncture.D.Chinese Zhusuan.

2Which became one of the latest intangible and cultural heritages of humanity?

A.The twenty-four Solar Terms.B.Peking Opera.

C.Acupuncture.D.Chinese Zhusuan.

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Peking Opera uses four main skills.

B.Chinese Zhusuan is a symbol of Chinese wisdom.

C.The Twenty-four Solar Terms was created by modern Chinese people.

D.Acupuncture began in China at least 2, 500 years ago.

4What's the main idea of the passage?

A.It tells us to use Chinese Zhusuan.

B.It asks people to watch Peking Opera.

C.We must know what twenty-four solar terms are.

D.It introduced four intangible cultural heritages of humanity.

5In which part of the newspaper can we read the passage?

A.Music.B.Culture.C.Science.D.Sports.

【题目】 Do you enjoy reading and learning poetry (诗歌)? April is National Poetry Month in the United States. Children all over the world also learn about poetry at school.

When I was young we learned about lots of different poets. Poetry comes in many different forms (形式). I like how it can be used to express serious feelings, or just be something that makes you happy.

Bush poetry, a special Australian style of poetry, is my favorite.

Bush poets write about life in rural (乡村的) Australia. They write about all the things that make Australia different from other countries.

One of the most famous bush poets is Andrew Banjo Patterson. He wrote his poems about 100 years ago. His poem called The Man From Snowy River is one of the most famous Australian poems. It is about a great man who was very good at riding horses. You can search for the poem online and see if you like it or not.

One of my friends enjoyed reading poems by another Australian poet named Bruce Dawe. Dawe writes poems about what it is like to live in Australia today.

My friends in the US and England also learned poetry at school. Famous US poets include Robert Frost and Edgar Allan Poe, while English students learn about William Shakespeare and John Keats.

Most poets are very interesting, inspiring (热情的) or unusual people. It is fun to learn about their lives and personalities. By doing that you can get a better understanding of their poems. Sound interesting? You can research these poets and find out more for yourself.

1People ________ regard April as National Poetry Month.

A.all over the worldB.in the USC.in EnglandD.in Australia

2Bush poetry, a special style of poetry, is about ________

A.serious feelings of all agesB.things in different countries

C.life in rural AustraliaD.what it is like to live in Australia today

3________, a world-wide famous poet, was born and grew up in England.

A.William ShakespeareB.Edgar Allan Poe

C.Bruce DaweD.Robert Frost

4Which of the following statements is NOT TRUE about Andrew Banjo Patterson?

A.He was an Australian bush poet.

B.He made a movie named The Man From Snowy River.

C.One of his famous poems was about a great horse rider.

D.His poems written 100 years ago can be found online nowadays.

5According to the passage, what’s the advantage of learning about poetry?

A.Poems help readers to understand life.

B.It^ a challenge to learn the different forms of poetry.

C.By learning about the poets, you can get a better life.

D.The more poems you read, the more money you will get.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网