题目内容

【题目】The Spring Festival is coming.Every Chinese is going back home.Mr.Lin is one of them.Mr.Lin comes from Sichuan and works in Beijing.He is at the train station now.His train leaves at 1:00 a.m.He is sitting on the chair and waiting.He is tired and wants to sleep.But the train station is too noisy.Some people are talking.Some people are eating.Some people are walking around.And there are some babies crying().Mr.Lin looks at his watch.He has to wait for three hours.What a long night!Mr.Lin feels upset.But when he thinks of his parents at home,he feels much better.“I’m back,Mom and Dad,” says Mr.Lin.

1Mr.Lin is going home by .

A. bus B. subway

C. train D. boat

2Some babies are at the train station.

A. talking B. singing

C. walking D. crying

3What time is it now?

A. 10:00 p.m. B. 1:00 a.m.

C. 3:00 a.m. D. 7:00 p.m.

4What does the underlined word “upset” mean in Chinese?

A. 乐观的 B. 心烦的

C. 激动的 D. 无助的

5From the passage,we know that Mr.Lin .

A. works in Sichuan

B. is drinking water

C. likes the Spring Festival

D. wishes to see his parents

【答案】

1C

2D

3A

4B

5D

【解析】本文介绍了春节来了,每个中国人都回家过年了。林先生和别人一样也在回家的路上。介绍了他在火车上见到的事情。

1细节理解题。由句子He is at the train station now.他现在在火车站。可知,他乘火车回家的。故选C。

2细节理解题。由句子And there are some babies crying(). 可知,有些婴儿在哭。故选D。

3细节理解题。由句子His train leaves at 1:00 a.m.和句子He has to wait for three hours.可知,他的火车在下午的1:00发车,现在还得等三个小时,才到1:00。说明现在是10:00。故选A。

4词义猜测题。由句子What a long night!Mr.Lin feels upset. 多么漫长的夜晚!林先生感到心烦意乱。可知upset心烦的意思。故选B。

5推理判断题。由句子But when he thinks of his parents at home,he feels much better.可知,但是当他想到家里的父母时,他感觉好多了。说明他想见到父母。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词

Travelling is a very good activity. When you get tired of your work or study, and when you are not busy, you can go to a beautiful place to enjoy the beauty of nature or other cities. You can take in fresh air, meet different people and make friends with them. It is good for your health to do so.

But sometimes, travelling is not a pleasant thing. For example, the weather may change too often, when you get tired of work or study, and when you have free time. You may catch a cold or be ill while travelling. The worst thing is that some bad people may steal your money. All these may happen to a tourist.

When you go on a trip, you must get everything ready. Firstly, you must have clear information about the weather. Secondly, ask a friend to go with you so that you can help each other. Thirdly, you must be careful everywhere and try not to cause accidents. If you do this, you will surely enjoy your travel.

Title

【1】

2 of

travelling

The activity is good. When you are tired of your work or study, and when you are 3, you can go travelling. You can also breathe 4 air and make new friends.

Disadvantages of travelling

But at 5 , travelling is an 6 thing. For example, the weather can often 7 . You may get ill while travelling. The 8 thing is that thieves may steal your money.

Other things

about travelling

Before a trip, you should 9 you everything. Firstly, you must have clear information about the weather. Second, ask a friend to go with you so that each of you can get 【10 . Thirdly, you must be careful everywhere.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网