题目内容
【题目】 Jessica was a 9-year-old girl from a small village. She finished attending primary school till 4th grade at her village. She went to study in a city school nearby from her 5th grade. However, upon seeing her simple clothing and knowing she is from a small village, other students started to make fun of her.
One day, the teacher told the students to be ready for a surprise test! She told everyone to write down 7 wonders of the world. Everyone started to write the answer quickly. However, it took Jessica quite a while before she started writing.
After everyone handed in their answer paper, the teacher came and asked Jessica, “What happened, dear? Don’t worry. Just write what you know as others have learned about it a few days ago.”
Jessica replied, “I was thinking that there are so many wonders, which 7 I can pick to write!” and then she handed her answer paper to the teacher. The teacher started checking everyone’s answer and most of them had answered them correctly such as The Great Wall of China, Stonehenge, Great Pyramid of Giza, Leaning Tower of Pisa, etc.
The teacher was happy that her students had remembered what she had taught them. At last, she picked up Jessica’s answer paper and started to read. As she saw Jessica’s answer, she was shocked. Then she read out her answer loudly, “The 7 Wonders are —To be able to See, To be able to Hear, To be able to Feel, To Laugh, To Think, To be kind, To Love!”
The whole class fell into dead silence. What great wonders! Today, a girl from a small village reminded them of the most valuable gifts that god has given them, which are truly wonders!
【1】Jessica came from a ___________.
A.big townB.city schoolC.small villageD.poor family
【2】The teacher came up to Jessica to __________.
A.make fun of herB.check her answerC.give her a testD.encourage her
【3】Which of the following sentences can be added to the chart (图表)?
![]()
A.The teacher began to check the students’ answer.
B.After quite a long while, Jessica started to write.
C.The teacher asked the class to get ready for a surprise test.
D.All the students became silent because of Jessica’s answer.
【4】The whole class became silent after hearing Jessica’s answers because __________.
A.it was too strangeB.it was full of meanings
C.it was from the godD.it was too hard to understand
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【解析】
短文大意:本文是记叙文,讲述了一个9岁的农村女孩,在一所城市学校上学时创造性地回答“七大奇迹”的故事。
【1】题意:杰西卡来自一个小村庄。
细节理解题。根据开头“Jessica was a 9-year-old girl from a small village杰西卡是个9岁的小女孩,来自一个小村庄”,可知选C。
【2】题意:老师走到杰西卡面前鼓励她。
细节理解题。A. 取笑她;B. 检查她的答案;C. 测试她;D. 鼓励她。根据老师的话“Don’t worry. Just write what you know as others have learned about it a few days ago别担心。把你知道的写下来,就像别人几天前知道的那样”,可知老师在鼓励杰西卡,故选D。
【3】题意:下列哪个句子可以添加到图表中?
细节理解题。A. 老师开始检查学生的答案。B. 过了很长一段时间,杰西卡开始写作。C. 老师要求全班同学准备一次突击考试。D. 因为杰西卡的回答,所有的学生都沉默了。根据空表前后“Jessica handed her answer paper to the teacher杰西卡把答题纸交给老师.…The teacher read out Jessica's answer out老师宣读了杰西卡的答案”,结合短文“and then she handed her answer paper to the teacher. The teacher started checking everyone’s answer and most of them had answered them correctly然后她把答题纸交给了老师。老师开始检查每个人的答案,大多数人都答对了”,可知The teacher began to check the students’ answer(老师开始检查学生的答案)符合题意,故选A。
【4】题意:听了杰西卡的回答,全班都沉默了,因为这句话充满了意义。
推理判断题。A. 它太奇怪了;B. 它充满了意义;C. 这是神所赐的;D. 难以明白。根据“What great wonders多么伟大的奇迹…which are truly wonders这是真正的奇迹”,可知杰西卡的回答内涵深刻,it was full of meanings符合题意,故选B。
【题目】
Enjoy creative inventions Every November, Time magazine picks out “The 25 Best Inventions” of the year. These are the things that have made our lives different. TEENS has chosen three of the most interesting ones on the list. If you want to know more, please click Here. | |
Ember Mug | It’s hard to always keep coffee at the right temperature, especially in winter. It’s too hat to drink at first, but before we know it, it gets too cold and loses all its taste. According to Time, the perfect level of warmth for a cup of coffee only lasts for 37 seconds, which makes the Ember Mug a great invention. It keeps your coffee or tea at a certain temperature, anywhere between 48℃ and 62℃, once you set it through a smartphone app. |
Tasty One Top | TV cooking shows make it look so easy, but it’s almost impossible to get the recipes to look the same as how the professionals make them. However, the Tasty One Top DIY cooking helps. Developed by Buzzfeed, the cooker can be connected to a smartphone app, which has more than 1,700 recipes and videos. You choose a recipe and the app will let the cooker know what to do. For example, it’ll tell you when to turn your steak or when to add certain ingredients. |
Jibo | Smart speakers from companies like Amazon and Xiaomi have added a lot of fun to our lives. Though they’re still faceless speakers. However, Jibo, developed by MIT professor Cynthia Breazeal, has brought smart technology to life. Said to be “the world’s first social robot for the home”, Jibo looks like a cartoon character, a round head and a voice that sounds like a 10-year-old boy. Inside its “head”, there are different sensors and cameras, which allow it to recognize (辨认) faces and speech. Jibo will move to face you whenever you talk to it. It can also set alarms, remind you of important things, tell you the weather and read news or messages from your friends and family. |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】Who chose the three of the most interesting inventions on the list?
A.Time magazineB.TEENSC.BuzzfeedD.Cynthina Breazeal
【2】What’s special about Ember Mug?
A.It can help make coffee or tea.B.It’s used for drinking coffee or tea.
C.It keeps coffee or tea at a certain temperature.D.It keeps coffee or tea fresh.
【3】Why do people choose Tasty One Top?
A.Because TV cooking shows make cooking so easy.
B.Because after connecting to a smartphone app, it knows what to do itself.
C.Because it’s very cheap and helpful.
D.Because it can make more delicious food.
【4】What can’t Jibo do according to the information above?
A.Help do some housework.B.Move to face people when people talk.
C.Set alarms and remind things.D.Tell the weather and read news or messages.
【5】Where is probably the list from?
A.A textbook.B.A website.C.A cooking magazine.D.A guidebook.
【题目】
Enjoy a splashing good timestaying cool and having fun |
|
Dear Valued Guest, Expect waves of pleasure when you visit our places from 13–15 April, as we're celebrating Songkran, the Water Festival that marks the Solar New Year from 13–15April. Play Songkran in the streets, dousing(泼)each other with cold water, cooling talc and fragrant jasmine water. All while wearing bright clothes and dancing nonstop. Enjoy on-stage Songkran entertainments in the mix. Alternatively, the temple is the place to make offerings and enlist the spirits' support. What's more, it's a wonderful time to be a Thai food and drink. For more details, contact our front office team for your Songkran revels. |
CONTACT INFO www. imperialhotels. com Booking@imperia;hotels. com Tel: +66(0)2227 9518, +66(0)22279197
|
【1】What's this email about?
A.Film.B.Fashion.C.News.D.Festival.
【2】Which of the following activities isn't allowed during Songkran?
A.Getting dressed in bright clothes.B.Pouring hot water to each other.
C.Joining in all kinds of entertainments.D.Enjoying delicious Thai food and drink.