题目内容

There is a popular belief that goldfish only have a three-second memory. But a 15-year-old schoolboy from Adelaide has just finished an experiment to tell us that it is not true. He shows everybody that the goldfish is smarter than we think.

"I don't believe that they had a three-second memory because animals need their memory, so they build up over time a knowledge of where the food is," said Rory Stokes, a student at the Australian Science and Mathematics School.

He did the experiment in a small tank(鱼缸)of goldfish. "I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I'd put it in and spread food around it." He said.

"At first they were a bit scared of it, but by the end of the three weeks, they were actually almost coming before I put the food in."

After leaving the fish alone for a week, Rory placed the red Logo block in the tank again.

"They remembered perfectly well," he said.

"They actually had a time faster than the average(平均)of the three feeds before I left."

The goldfish showed that they not only could store information, but also had the ability to get it back at a later date.

Culum Brown. a researcher at Sydney′s Macquarie University, has studied fish behavior for more than ten years.

He says his studies of Australian native fish show fish are smart animals that know how to avoid enemies and catch food like any other animal.

"The thing that I really liked about Rory′s experiment is that he not only got that classical conditioning going but the fact that he could get thorn next just to that specific coloured marker. I thought it was really good." He said.

1.Rory put a red Logo in the tank to .

A. connect food with the colour B. make the tank nicer to look at

C. feed the fish at the same place D. give the fish something to play with

2.What's the right order of Rory's experiment?

a. find a tank of goldfish b. feed the fish next to the Logo

c. leave the goldfish alone for a week d. take out the Logo

e. put a red Logo into the tank f. put the Logo back into the tank

A. adbecf B. aebdcf C. dabefc D. adebcf

3.What do the last three paragraphs tell us?

A. Fish are the cleverest animal in Australia.

B. Rory's experiment failed to meet the scientific standard.

C. Many scientists had already done the experiment before.

D. Rory's research was highly praised by experienced experts(专家).

4.What can we learn from the story?

A. Fish can become smarter with the help of red colour.

B. Scientists should learn from middle school students.

C. What everybody believes is not neceaarily true.

D. Young people are generally smarter than old ones.

1.A 2.B 3.D 4.C 【解析】本文主要陈述了一个15岁的男孩做了个实验,来证明金鱼的记忆并不是只有3秒这个大众所相信的理论,告诉我们每个人都相信的事也不一定就是正确的。 1.A 细节理解题。根据I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I’...
练习册系列答案
相关题目

Tea is an important part of Chinese tradition. Tea has very close relationship to Chinese culture.

It is said that Chinese tea was discovered by King Shen Nong. People say that he lived 5, 000 years ago. One summer day, while he was visiting a faraway part of his country, he felt very thirsty. The servants began to make water hot enough for him to drink. Dried leaves from a near plant fell into the water. The king drank some,and found it could make him feel less tired. Also as a scientist, Shen Nong was interested in the new drink. And so, tea was created in 2737 BC.

Drinking tea has many advantages. It makes people feel less tired, clears heat inside the human body and helps people become slimmer. As you add a cup of tea to your daily life, please check the following helpful advice.

◇Drink it hot. Tea oxidizes(氧化)quickly, so it is suggested that you drink it hot.

◇Do not drink too much strong tea. It will probably be harmful to your stomach and make you feel sick if you make the tea too strong.

◇The best time to drink tea is between meals. It may not make you have a strong wish to eat when your stomach is empty,or cause stomachache when your stomach is full.

◇Do not drink with medicine. It may change the medical result. You can drink tea two hours after you take medicine.

◇Green tea is the best choice for office workers. Why? Because green tea helps stop the bad result of the computer.

1.Paragraph 2 is mainly about .

A. when King Shen Nong lived B. where Chinese tea was created

C. how Chinese tea was discovered D. why King Shen Nong drank tea

2.What can we infer(推断)from the passage?

A. Dorit drink too much strong tea.

B. Not all office workers drink green tea.

C. Tea is connected with Chinese culture closely.

D. King Shen Nong loved creating new things.

3.The passage is mainly written to .

A. let us know how tea was discovered B. give some advice about drinking tea

C. tell people the history of tea D. advise people to drink green tea

1. C 2. D 3. B 【解析】 本文主要介绍的是茶的发明和关于喝茶的一些建议。 1.细节理解题。根据It is said that Chinese tea was discovered by King Shen Nong. 以及Also as a scientist, Shen Nong was interested in the new drink. And...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网