题目内容

【题目】Survey: What's your favorite restaurant?

I'm an actress. There's a small French restaurant near my apartment. It's my favorite. The service is great. The food is always cooked well and served beautifully. The music which is played in the restaurant always makes you relaxed...”

—Jessica

I'm a high school student. I'm interested in fast food. Chicken, burgers, fish, French fries—I love them all. My mom says I should eat healthier food but fast food tastes so good! Also, I'm not rich and the price of fast food is just right for me.

—Jimmy

“I'm a housewife with three kids. I look for a place that has good food at a reasonable price. I look for a place that's comfortable for children and serves the food quickly. That's why I like Sam's Chinese restaurant.”

—Andrea

I'm a doctor. I can't remember the last time I ate out... Maybe that's because my wife and I really like cooking. Instead of eating out, we look through a cookbook and cook at home.

—Daniel

1Why does Andrea like Sam's Chinese restaurant?

A.Because her children like fast food there.

B.Because the restaurant is comfortable for children.

C.Because the restaurant cooks the food beautifully.

D.Because she is a housewife with three kids and has no time to cook.

2Which is the most important to Daniel and his wife?

A.The restaurant has good service.

B.The food in the restaurant tastes good.

C.People cook at home and enjoy homecooking.

D.The food in the restaurant is at a reasonable price.

3Where would you like to eat if you want to relax yourself while eating?

A.At the French restaurant.B.At the fast food restaurant.

C.At Sam's Chinese restaurant.D.At home and cook by myself.

【答案】

1B

2C

3A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述关于一个“你最喜欢的饭店是什么”的调查,四个人对最喜爱的四个饭店的看法。

1细节理解题。根据Andrea中的I look for a place that's comfortable for children and serves the food quickly. That's why I like Sam's Chinese restaurant“我寻找一个对于孩子们来说是舒适的地方并且上菜很快的地方,那就是为什么我喜欢山姆中餐馆”可知,因为这个饭店对于孩子们来说是舒适的,故选B

2细节理解题。根据Maybe that's because my wife and I really like cooking. Instead of eating out, we look through a cookbook and cook at home“可能那是因为我的妻子和我真地喜欢做饭,我们会浏览一个烹饪书并且在家里做饭而不是去外面吃”可知,他们在家做饭且享受在家做饭,故选C

3细节理解题。根据There's a small French restaurant near my apartment“在我的公寓附近有一个小的法国饭店”以及The music which is played in the restaurant always makes you relaxed“在饭店中播放的音乐总是让你放松”可知,吃饭时如果你想要放松,就去法国的餐馆,故选A

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

例如第1题。根据关键词Andrea like Sam's Chinese restaurant定位至I look for a place that's comfortable for children and serves the food quickly. That's why I like Sam's Chinese restaurant“我寻找一个对于孩子们来说是舒适的地方并且上菜很快的地方,那就是为什么我喜欢山姆中餐馆”可知,因为这个饭店对于孩子们来说是舒适的,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mr. Smith works in an office. He’s very busy and has no time to have a good rest. Every evening, when he comes back from his office, he’s always tired and wants to go to bed early. But his wife often has a lot of interesting things to tell him after supper. She doesn’t stop talking until she falls asleep. When she is asleep in the morning,Mr Smith has to get up early and drives to work.

One day the man felt terrible and couldn’t go to work. He decided to go to see a doctor. And Mrs Smith went to the hospital with him. Before her husband said what was the matter with him, the woman had told the doctor all and the man understand why. He wrote out a prescription . And when Mr Smith brought the medicine to the resulting room, the doctor said to her, “ The bottle of medicine is for your husband and the pills are for you.”

“For me?” the woman said in surprise “I’m fine. I don’t need any medicine!”

“ I don’t think so, madam”, said the doctor. “They are sleeping pills. Your husband will soon be all right if you take them.”

1Mr Smith is _____

A.too busy to have a good restB.too busy not to have a rest

C.busy enough to have a good restD.not busy enough to have a good rest

2The sentence “His wife doesn’t stop walking until she falls asleep” means __

A.she doesn’t stop talking when she falls asleepB.she doesn’t stop talking after she falls asleep

C.she keeps talking until she falls asleepD.she likes talking as she falls asleep

3Why does Mr Smith have to get up early when his wife is asleep in the morning?

A.Because he can’t fall asleepB.Because he has to go to work

C.Because he doesn’t want to sleepD.Because his wife asks him to get up

4Why couldn’t Mr Smith go to work one day?

A.Because he didn’t want to workB.Because his wife didn’t let him go

C.Because he fell illD.Because he was too tired to go to work

5The sentence “ Your husband will be all right if you take them.” Means Mr Smith will soon be all right if ______.

A.Mr. Smith takes the bottle of medicineB.Mr. Smith takes the sleeping pills

C.Mrs. Smith takes the bottle of medicineD.Mrs. Smith stops talking too much at night

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网