题目内容
【题目】I went ____ a beautiful beach last week ____ my friend, Lee. ____ was sunny and hot. We had great fun ____ in the water. In the afternoon, we went to a zoo. We saw ____ animals. The next day, it was ____, so we went to the museum. I didn’t really enjoyed it, ____ I don’t like the robots. Lee found a small boy ____ in the corner. The boy ____ lost. He couldn’t find his mother. We decided to help him. ____ last we found the boy’s mother. We were very happy.
【1】A. to B. on C. of D. in
【2】A. with B. of C. for D. from
【3】A. They B. He C. It D. His
【4】A. play B. playing C. plays D. will play
【5】A. a lot B. lot of C. many D. much
【6】A. rain B. rains C. rainy D. rainny
【7】A. so B. but C. because D. though
【8】A. cries B. crying C. cry D. is crying
【9】A. be B. is C. were D. was
【10】A. In B. At C. Of D. From
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【4】B
【5】C
【6】C
【7】C
【8】B
【9】D
【10】B
【解析】
短文记叙了作者和朋友Lee上周去海滩游玩的经过。上午天气晴朗炎热。他们在水里玩得很开心。下午去动物园看了许多动物。第二天去了博物馆,在那里帮助一个迷路的男孩找到了妈妈。
【1】句意:上周我和我的朋友李去了一个美丽的海滩。A. to到;B. on在……上;C. of……的;D. in在……里。go to +地点,表示去某地,故答案为A。
【2】句意:上周我和我的朋友李去了一个美丽的海滩。A. with与……一起;B. of……的;C. for为了;D. from从,来自。with sb.与某人一起。结合句意可知,答案为A。
【3】句意:天气晴朗炎热。A. They他们;B. He他;C. It它,可以代指天气;D. His他的。根据空格后面的was sunny and hot.可知,这里是谈论天气的情况,故答案为C。
【4】句意:我们在水里玩得很开心。have fun doing sth.做某事很高兴,故答案为B。
【5】句意:我们看见了许多动物。A. a lot大量,非常,修饰动词;B. lot of搭配不对,要用a lot of或lots of;C. many许多,修饰可数名词复数;D. much许多,修饰不可数名词。animals为可数名词复数形式,只能用many来修饰,故答案为C。
【6】句意:第二天下雨了。系动词was后跟形容词作表语,rain名词或动词,rainy形容词,故答案为C。
【7】句意:因为我不喜欢机器人。A. so因此,表示结果;B. but但是,表示转折关系;C. because因为,表示原因;D. though尽管,表示让步关系。根据前面的句子“I didn’t really enjoyed it,”我不喜欢博物馆,后句“I don’t like the robots.”是表示原因,故答案为C。
【8】句意:李发现一个小男孩在角落里哭。find sb. doing sth.发现某人正在做某事,表示动作正在进行,故答案为B。
【9】句意:那个男孩迷路了。根据文章前面的last week可知,这里讲的是发生在上个星期的事情,因此文章要用一般过去时态,主语The boy是第三人称单数,be动词用was,故答案为D。
【10】句意:最后我们找到了男孩的母亲。at least=finally=in the end最后,故答案为B。
完型填空集阅读理解、语法、词法、句法于一体,是考查语言综合运用的能力的一道题。解题时必须通读全文,了解文章的主旨大意,初步弄清文章所涉及到的何人、何事,何时,何地,原因等。了解文章大意,从字里行间捕捉信息,弄清全文中故事情节的开始、发展和结果,目的是选出符合大意,上下前后能互相呼应的最佳答案。如第1小题,考查的是名词词义辨析,整个第一段都没有相关的信息,只有通读全文,从下文中的句子中才能准确捕捉到答案。第7小题,考查的是连词辨析,一定要联系上下句,结合上下语境做出准确判断,难点主要在so与because的区分上,because因为,表示原因;so因此,表示结果。不喜欢博物馆的原因是不喜欢机器人,只能用because。
【题目】Survey: What's your favorite restaurant?
“I'm an actress. There's a small French restaurant near my apartment. It's my favorite. The service is great. The food is always cooked well and served beautifully. The music which is played in the restaurant always makes you relaxed...” —Jessica | “I'm a high school student. I'm interested in fast food. Chicken, burgers, fish, French fries—I love them all. My mom says I should eat healthier food but fast food tastes so good! Also, I'm not rich and the price of fast food is just right for me.” —Jimmy |
“I'm a housewife with three kids. I look for a place that has good food at a reasonable price. I look for a place that's comfortable for children and serves the food quickly. That's why I like Sam's Chinese restaurant.” —Andrea | “I'm a doctor. I can't remember the last time I ate out... Maybe that's because my wife and I really like cooking. Instead of eating out, we look through a cookbook and cook at home.” —Daniel |
【1】Why does Andrea like Sam's Chinese restaurant?
A.Because her children like fast food there.
B.Because the restaurant is comfortable for children.
C.Because the restaurant cooks the food beautifully.
D.Because she is a housewife with three kids and has no time to cook.
【2】Which is the most important to Daniel and his wife?
A.The restaurant has good service.
B.The food in the restaurant tastes good.
C.People cook at home and enjoy homecooking.
D.The food in the restaurant is at a reasonable price.
【3】Where would you like to eat if you want to relax yourself while eating?
A.At the French restaurant.B.At the fast food restaurant.
C.At Sam's Chinese restaurant.D.At home and cook by myself.
【题目】任务型阅读
阅读下面有关电视节目内容的解说词。请从A-E选项中选出与其相对应节目名称的最佳选项。
【1】____When you need help with your homework, go to the library. You may find magazines, newspapers and big dictionaries there. They can always help you.
【2】____ For families with children, an important problem is getting the children away from the television to do their homework.
【3】__Even if you could buy the world, you couldn't buy a happy family, a good friend, or knowledge.
【4】____The Lost World is an exciting American film. People, especially school students, may like it.
【5】_____ People might grow plants and vegetables in the sea in about 50 years.
A | Farms in the Future | A program about science in the future. |
B | Money Isn't Everything | A talk about money with young people. |
C | Study Tools | The famous teacher Wang Hui will tell you about some useful study tools. |
D | Parents' Headache | A discussion with parents who have trouble with their children. |
E | American Films | An introduction to American films. |
【题目】 Want to have a vacation with a difference? Check out our great plans for you!
Work for fun on the farm |
Come to Sunny Hill and spend four days living with the family and working on the real American farm! You will stay in rooms in a guest cottage(小屋), and all meals will be offered for free. |
Our guests help to look after the animals. You'll learn how a farm really works and try horseback riding! Healthy and fun—Sunny Hill vacations are great for all the family! |
________________ |
Spend ten days living in an American city with a friendly family. You'll have your own room in the host family's house and you will find out what life in the US is really like! Your family will give you all your meals, and they'll take you to interesting places. You'll get the chance to meet a lot of their friends and of course your English will improve soon. |
Play beach sports |
Throw yourself on South Beach, one of the most popular places in Florida, US and take a sevenday holiday here. It'll be full of bright sunlight, white sand, beach sports and fine food. You will sleep in a special camp by the sea. You can take diving and surfing lessons—nothing to be afraid of, just have fun. Our coaches(教练) will take care of everything! |
【1】According to(根据) the text, we can ________ in Sunny Hill.
A.ride a horseB.buy a farm
C.get a cottageD.hold a party
【2】Which of the following can be put in the blank?
A.Make friends with Americans
B.Travel around American cities
C.Learn about the US in a host family
D.Take lessons to improve your English
【3】Which of the following is TRUE according to the text?
A.Sunny Hill vacations last for ten days.
B.Coaches help people with diving and surfing.
C.The host family has special houses for guests.
D.People can have free meals in all of the vacations.