题目内容

【题目】单词拼写
Lan Lan, a student of Grade Seven in Lushan, was taking a drawing class in a tent on April 23. Guess what she drew—a house with wings. When the teacher asked why she did so, Lan said if her house could f, it wouldn't fall down in an earthquake.
Lan's hometown was hit by a s earthquake on April 20. At least 196 people were killed and more than 11,000 were injured. Many people became homeless. Soldiers and doctors qarrived in the area, saving people and rebuilding homes. Lots of money was sent there to help all those in need.
Although we can't prevent an earthquake from hwe can use some
Methods(方法) to reduce harm. During an earthquake, do not jump out of high buildings because it is very d Another method is to cover your head and neck u a strong table or desk. If there is no shelter (躲避处) nearby, you can also stay by a wall, and cover your head and neck with your arms and hands. And then you must keep calm and stay there u the shaking stops.
Japan is a c which lies on the earthquake belt (地震带) and it is very good at dealing with earthquakes. From a very young age, the Japanese are already taught how to survive (幸存) them. Students often receive earthquake training. Almost in every Japanese family you can find a survival kit (救生装备) with a flash-light, a radio, water and enough food for several days. This helps people to stay aafter an earthquake.
“There should be more safety tat schools in our country,” said Xu Jiannong, an education expert in Beijing. There is no more truth than this when one's life is the most important of all.

【答案】fly;strong;quickly;happening;dangerous;under;until;country;alive;training
【解析】文章大意:本篇文章主要讲述地震以及地震中的自救方法,难度适中。
(1)句意“当老师问她为什么这么做,兰说,如果她的房子会飞,它就不会在地震中倒下”。根据句意可知此处缺少“飞”fly,空前有情态动词,所以答案是fly。
(2)句意“4月20日兰的家乡遭到强地震的袭击”。根据句意可知此处缺少“强烈的”strong,空处为形容词,修饰名词earthquake,所以答案是strong。
(3)句意“士兵和医生迅速赶到这个地区,来救人并重建家园”。根据句意可知此处缺少“迅速”quickly,空处用副词修饰动词arrived,所以答案是quickly。
(4)句意“尽管我们不能阻挡地震的发生,但是我们可以使用一些方法减少伤害”。根据句意可知此处缺少“发生”happen,且根据prevent...from doing可知,所以答案是happening。
(5)句意“在地震期间,不要跳楼,因为这样很危险”。根据句意可知此处缺少“危险的”dangerous。所以答案是dangerous。
(6)句意“另一个方法就是在坚固的桌子下遮住你的头”。根据句意可知此处缺少“在……下面”under。所以答案是under。
(7)句意“你必须保持镇定,待在那里直到摇晃停止”。根据句意可知此处缺少“直到”until,故填until。
(8)句意“日本是一个位于地震带的国家,日本非常擅于处理地震”。根据句意可知此处缺少“国家”country,且空前有a,用单数,所以答案是country。
(9)句意“这个会帮助人们震后仍然活着”。根据句意可知此处缺少“活着”alive,空前有stay,故空处用形容词,所以答案是alive。
(10)句意“北京教育专家徐江农说,在我们国家,学校进行地震演练用该会更加安全”。根据句意可知此处缺少“训练”train,根据there be+V-ing可知,所以答案是training。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空
My name is Philippe and my wife's name is Sophie. We're from1 Recently we were faced with a 2situation while traveling by car in the mountains with our hired(雇佣的) driver. Just as we began to doze(打盹), the car made a strange, loud noise and then3working.
We tried communicating with the driver but with little4because he couldn't speak French. He tried to tell us with body language that he was going to get help and then he left.
We were in a poor area, with5houses in sight. We started to bear the cries of wild animals Sophie was very afraid. We didn't have much food and it was getting 6and darker I began to lose7 Should we leave the car? Would our driver ever8? Was he a trustworthy man? We were very worried.
A couple of hours passed.9 the headlights from another car appeared in the dark. A man got out of the car. Finding us cold and hungry, he kindly asked us to10his car.
11we left, he put a note on the windshield of the car with his phone number on it. Then he drove us to a nearby village, and we met his family. His cousin spoke French and he 12us tea and local foods.13asked us questions and they were excited to have unexpected guests.
Later that evening, the phone rang. It was our14 He had kept his word and fixed the car.
I will15forget the warmth we received on that day because we depended on a complete stranger for help.
(1)A.America B.Germany C.France D.Brazil
(2)A.difficult B.suitable C.pleasant D.hopeful
(3)A.started B.stopped C.continued D.finished
(4)A.suspect B.advice C.magic D.success
(5)A.no B.some C.several D.many
(6)A.colder B.warmer C.heavier D.lighter
(7)A.memory B.way C.confidence D.interest
(8)A.leave B.return C.drive D.wait
(9)A.Suddenly B.Sadly C.Exactly D.Safely
(10)A.get to B.get on C.get off D.get into
(11)A.Whenever B.After C.Before D.Until
(12)A.donated B.offered C.sold D.lent
(13)A.Someone B.No one C.Every one D.Any one
(14)A.farmer B.waiter C.doctor D.driver
(15)A.almost B.sometimes C.usually D.never

【题目】任务型阅读
Are your parents often angry with you? Or you always disagree with your parents. Maybe the relationships between you and your parents are terrible. It's difficult to make your home a happy and healthy place. In fact, you can change the situations by the following keys.
Respect(尊重) It's important to show your respect and care about your parents feelings. Though you have disagreements(分歧), at least try to understand whatever they are trying to tell you. You shouldn't keep your own thoughts only.
Communication You can communicate with your parents in a polite way. You may not get what you want, but explaining your thoughts calmly and rationally(理性的)may show your parents that you are no longer a kid.
Trust How can your parents build trust in you? It depends on what you do. For example, if you get home late without calling first, next time your parents may not believe you. To earn(赢得)their trust, you must pay attention to the ways you do things instead of fighting with them. It will make your life much easier.
Taking time together Some teens find that sharing time together can build trust and communication. Your parents may be interested in going shopping, hanging out and playing cards with you. Spending time together will drive away the“black cloud”hanging over your home.
Your parents give all their love to you. Why not these ways actively to own a happy family as you want?
根据短文内容填空,每空词数不限。

There are four good to improve the relationships between you and your parents.

Respect
Think about your parents' feelings more.
Show your respect to them. At least find out they are trying to tell you.

Communication
Express your thoughts in a
way.
Let them know you are not a kid.

Trust
You must pay attention to the ways you do things fighting all the time to have an easier life.

Taking time together
You can get a chance to build trust and communication sharing time together. You will have a happy family.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网