题目内容
【题目】任务型阅读
Are your parents often angry with you? Or you always disagree with your parents. Maybe the relationships between you and your parents are terrible. It's difficult to make your home a happy and healthy place. In fact, you can change the situations by the following keys.
Respect(尊重) It's important to show your respect and care about your parents feelings. Though you have disagreements(分歧), at least try to understand whatever they are trying to tell you. You shouldn't keep your own thoughts only.
Communication You can communicate with your parents in a polite way. You may not get what you want, but explaining your thoughts calmly and rationally(理性的)may show your parents that you are no longer a kid.
Trust How can your parents build trust in you? It depends on what you do. For example, if you get home late without calling first, next time your parents may not believe you. To earn(赢得)their trust, you must pay attention to the ways you do things instead of fighting with them. It will make your life much easier.
Taking time together Some teens find that sharing time together can build trust and communication. Your parents may be interested in going shopping, hanging out and playing cards with you. Spending time together will drive away the“black cloud”hanging over your home.
Your parents give all their love to you. Why not these ways actively to own a happy family as you want?
根据短文内容填空,每空词数不限。
There are four good to improve the relationships between you and your parents. | |
Respect | Communication |
Trust | Taking time together |
【答案】ways/keys/suggestions/points/ideas;what/whatever;polite/proper/suitable /right;instead of;by
【解析】文章大意:本篇文章主要讲述你如何和父母解除隔阂,提升关系的方法。难度适中。
(1)本题为本篇文章的主题句,主要讲述四种与父母解除隔阂提升关系的方法。故填ways/keys/suggestions/points/ideas。
(2)根据第二段第二句Though you have disagreements(分歧), at least try to understand whatever they are trying to tell you可知,故填what/whatever。
(3)根据第三段第一句You can communicate with your parents in a polite way可知,要用一个有礼貌的方式和父母交流。故填polite/proper/suitable /right。
(4)根据第四段第四句To earn(赢得)their trust, you must pay attention to the ways you do things instead of fighting with them可知,故填instead of。
(5)根据第五段第一句Some teens find that sharing time together can build trust and communication可知,可以通过和父母共渡时光来得到一个信任和交流的机会。通过是by,所以答案是by。