题目内容

【题目】 Day One

I've had an OK day today. I got up at 12 midday, ate cookie crisp for breakfast. Mum went out to not-far-away Tesco (乐购) during the afternoon. I wasn't on my own for too long though. Mum only bought food for lunch. At about 6:30, I had a microwaveable pizza and crinkle chips. I went upstairs, finished off my English homework. I listened to Avril Lavigne and Dido for a while, came back downstairs at about 7:15 and came onto the Internet.

Day Two

I woke up at 10:45. Mum and I went into town. After that, we phoned mum's friend and her daughter my friend to ask if we could come round, as we hadn't seen each other for months! We stayed at our friend's house for an hour and a half --- during that time my friend and I surfed the Internet. After that we went to Tesco to get dinner ---- microwave Indian meal for three mum, dad,me.

Day Three

I woke up at 2 pm, and so did my mum. We went to Tesco at 3:30 p. m. ---- where mum kept meeting her friends, and we chatted for 2 hours! When we got home, it was already time for dinnersausage, egg and chips. Afterwards, I did more homework until 9 p. m. ---- and I'm not joking!

1Did the writer wake up at 2 pm on the first day?

__________________,____________________________________________________________

2What did the writer do after she finished off her English homework on the first day?

____________________________________________________________________________________

3On the second day, why did they phone mum's friend and her daughter to ask if they could come round?

____________________________________________________________________________________

4How long had they stayed at their friend's house on the second day?

____________________________________________________________________________________

5The writer did her homework on the last day of her holiday, didn't she?

__________________,______________________________________________________________

6What might be the title of this passage? In no more than TEN words

____________________________________________________________________________________

【答案】

1No, she didn't.

2She listened to Avril Lavigne and Dido for a while.

3Because they hadn't seen each other for months.

4For an hour and a half.

5Yes, she did.

6A Teenager's 3-day School Holiday/ Any reasonable answers will be OK.

【解析】

短文大意:本文是日记,讲述了一个青少年三天的假期生活。

1题意:在第一天,作者是在下午2点醒来吗?考查细节理解。根据对第一天的描述“I got up at 12 midday中午12点起床”,可知回答是否定的,故填No, she didn't.

2题意:作者第一天做完英语作业后做了什么?考查细节理解。根据“I went upstairs, finished off my English homework. I listened to Avril Lavigne and Dido for a while我上楼,完成了我的英语作业。我听了一会儿艾薇儿和黛朵的歌”,可知做完英语作业后听歌,故填She listened to Avril Lavigne and Dido for a while.

3题意:第二天,他们为什么打电话给妈妈的朋友和她的女儿,问她们是否可以过来?考查细节理解。根据“…as we hadn't seen each other for months因为我们已经几个月没见面了”,可知是因为她们已经几个月没见面了,故填Because they hadn't seen each other for months.

4题意:第二天他们在朋友家待了多久?考查细节理解。根据“We stayed at our friends' house for an hour and a half我们在朋友家呆了一个半小时”可知填For an hour and a half.

5题意:作者在假期的最后一天做了家庭作业,是吗?考查细节理解。根据对第三天的描述“Afterwards, I did more homework until 9 p. m后来,我做了更多的作业,直到晚上9点”,可知是肯定回答,故填Yes, she did.

6题意:这篇文章的标题是什么?考查标题归纳。根据短文内容,可知是一个青少年的日记,讲述了自己三天的假期生活,故填A Teenager's 3-day School Holiday

练习册系列答案
相关题目

【题目】请阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 使短文意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余。

After a long week, Sunday is the perfect day to sit down with family, relax and enjoy a special dinner: Sunday roast(周日大餐). 1

British people have eaten Sunday roasts for centuries. In the old days, people had to go church on Sundays. After that, people would be hungry. 2

So what are these tasty dishes? Every Sunday dinner has roast meat, usually chicken or beef , roast potatoes, vegetables and Yorkshire pudding.3

What if you don't have time to make the traditional dinner? Don't worry. In Britain, there are special restaurants, called carveries. 4 The name "carvery" comes from the act of cutting the meat into slices, before putting them on a plate.

5 Parents and children will sit down and tell each other about their week at work or school.

With many traditions fading(逐渐消失), traditional Sunday dinners are as strong as ever. And I have a feeling that this traditional dinner will be on British tables all the time.

A. This is a tradition for many British people on Sundays.

B. This is a tradition for few British people on Sundays.

C. This is a pudding made with eggs, milk and flour.

D. Besides the tasty food, this meal is also a great time for family.

E. So family would get together to eat a big meal.

F. There you can have a Sunday roast.

【题目】下面文章中有五处(①—⑤题)需要添加小标题。请从A—F 选项中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

A. Never be afraid to give.
B. Plan ahead as much as possible.
C. Work out your priorities (优先考虑的事).
D. Be disciplined (有纪律) at all times.
E. Make sure everything has its place.
F. Stick to a schedule.

Being Well-Organized And Getting Things Done
Being well-organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement them immediately. There is no doubt that being organized does make a difference.

It is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance. Watching that movie may sound like a good idea, but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work, health, or anything else that is key to your survival (生存).

Next, you should consider trying to plan ahead, so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time, then plan your day around that appointment.

Knowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task. Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.

Giving tasks to others will always lead to you getting more done, but it is not just a case of picking anybody to do a task. Instead, you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.

Having a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process. The only problem here is that you need to be sensible when working out how long something takes or you will put undue pressure on yourself and this is where mistakes can occur and you will actually then start to get less done.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网