题目内容

【题目】下面文章中有五处(①—⑤题)需要添加小标题。请从A—F 选项中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

A. Never be afraid to give.
B. Plan ahead as much as possible.
C. Work out your priorities (优先考虑的事).
D. Be disciplined (有纪律) at all times.
E. Make sure everything has its place.
F. Stick to a schedule.

Being Well-Organized And Getting Things Done
Being well-organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement them immediately. There is no doubt that being organized does make a difference.

It is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance. Watching that movie may sound like a good idea, but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work, health, or anything else that is key to your survival (生存).

Next, you should consider trying to plan ahead, so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time, then plan your day around that appointment.

Knowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task. Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.

Giving tasks to others will always lead to you getting more done, but it is not just a case of picking anybody to do a task. Instead, you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.

Having a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process. The only problem here is that you need to be sensible when working out how long something takes or you will put undue pressure on yourself and this is where mistakes can occur and you will actually then start to get less done.

【答案】C;B;E;A;F
【解析】A. Never be afraid to give. 句意: 绝不要害怕付出。

B. Plan ahead as much as possible. 句意:尽早计划。

C. Work out your priorities (优先考虑的事). 句意:找出需要优先考虑的事。

D. Be disciplined (有纪律) at all times. 句意:一直有纪律。

E. Make sure everything has its place. 句意:确定每个东西都有自己的东西。

F. Stick to a schedule. 句意:坚持时间表。
文章大意:本文是一篇说明文讲述如何做事有条理。
(1)根据第二段内容:你每天都有一些要做的事情,最好的方式就是按照重要性安排。故应是Work out your priorities (优先考虑的事). 故选C。
(2)根据第三段中的you should consider trying to plan ahead,可知应为Plan ahead as much as possible. 故选B。
(3)根据第四段中的Knowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task. 应为Make sure everything has its place.故选E。
(4)根据第五段中的Giving tasks to others will always lead to you getting more done, 可知让别人做些工作总能使你完成更多的事情,应说的是Never be afraid to give. 故选A。
(5)根据最后一段中的Having a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process.所以说的是要有一个时间表,故选F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。 Plants are very important living things. Life could not go on if there were no plants. This is because plants can make food from air, water and sunlight. Animals and men can't make food from air, water and sunlight. Animals get their food by eating plants and other animals. Therefore, animals and men need plants in order to live. This is the reason why we find so many plants around us.
If you look carefully at the plants around you, you will find that there are many kinds of plants. Some plants are large while others are small. Most plants are green.
Some plants have many small leaves. Others have only a few. There are many kinds of leaves. Leaves are of different shapes and colors.
Leaves are also different in other ways. Some leaves have long thin parts at the end, we call them leaf stalks, some have short leaf stalks, others even have no leaf stalks. The leaf edges are also different. Some leaves have smooth(平滑) edges. Some have a wave-shaped edges. Others have edges like the teeth of a saw(锯子).
(1)Which of the following shows the right relation(关系) according to the first paragraph?
A.air—water—sunlight plants food
B.air—water—sunlight men food
C.air—water—sunlight animals food
D.air—water—sunlight living things food
(2)We know from the passage that _________.
A.all leaves have leaf stalks
B.all leaves have smooth edges
C.plants are different in shapes but have the same color
D.leaves are different in shapes and colors
(3)The underlined words "leaf stalks" in the last paragraph means ______.
A.叶边
B.叶纹
C.叶柄
D.叶尖
(4)The main idea of the passage is ________.
A.how plants help men and animals
B.plants are important and they are quite different
C.plants are more important than air, water and sunlight
D.why we find so many plants and around us

【题目】 Day One

I've had an OK day today. I got up at 12 midday, ate cookie crisp for breakfast. Mum went out to not-far-away Tesco (乐购) during the afternoon. I wasn't on my own for too long though. Mum only bought food for lunch. At about 6:30, I had a microwaveable pizza and crinkle chips. I went upstairs, finished off my English homework. I listened to Avril Lavigne and Dido for a while, came back downstairs at about 7:15 and came onto the Internet.

Day Two

I woke up at 10:45. Mum and I went into town. After that, we phoned mum's friend and her daughter my friend to ask if we could come round, as we hadn't seen each other for months! We stayed at our friend's house for an hour and a half --- during that time my friend and I surfed the Internet. After that we went to Tesco to get dinner ---- microwave Indian meal for three mum, dad,me.

Day Three

I woke up at 2 pm, and so did my mum. We went to Tesco at 3:30 p. m. ---- where mum kept meeting her friends, and we chatted for 2 hours! When we got home, it was already time for dinnersausage, egg and chips. Afterwards, I did more homework until 9 p. m. ---- and I'm not joking!

1Did the writer wake up at 2 pm on the first day?

__________________,____________________________________________________________

2What did the writer do after she finished off her English homework on the first day?

____________________________________________________________________________________

3On the second day, why did they phone mum's friend and her daughter to ask if they could come round?

____________________________________________________________________________________

4How long had they stayed at their friend's house on the second day?

____________________________________________________________________________________

5The writer did her homework on the last day of her holiday, didn't she?

__________________,______________________________________________________________

6What might be the title of this passage? In no more than TEN words

____________________________________________________________________________________

【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。C
One little miracle (奇迹) has been happening to me recently, and it gives me a special joy.
A few months ago, I was telling my daughter, Sally, some stories about my mother. My daughter was so young when my mother died that she doesn't remember her well. I told her all I could remember, like how wonderful my mother was and how much she meant to me.
One day, Sally was sad because her grandmother was in heaven (天堂) and she couldn't see her. I explained that though her grandmother was dead, now she was still watching over us and could send us something to let us know she was there. She could be anywhere, even riding invisibly (看不见地) on the back of a butterfly (蝴蝶). Just after I said this, a butterfly flew down right by us, and we laughed happily.
Now many people would say it was just luck that the butterfly flew down at that time. A funny thing, however, has happened since then. Every time I go out in any type of weather I see butterflies. Very often they fly right by my face to get my attention. I always say hi to Mom, send her my love, and thank God for little miracles.
Everyone is always looking for some big miracles to come out and save them when they are in trouble, but they don't notice the little miracles that happen every day right in front of their eyes. I know what they really are, however. For me little miracles are the best kind. So many little miracles happen around me all the time that I know they are not just luck.
(1)One day Sally was sad because ______.
A.her mother told her a sad story
B.she argued with her grandmother
C.she couldn't see her grandmother
D.her grandmother sent her nothing special
(2)What does the underlined word "they" refer to (指代)?
A.Everyone.
B.Butterflies.
C.Grandparents.
D.Little miracles.
(3)What is the little miracle that has been happening to Sally's mom?
A.She has a wonderful time with her daughter.
B.She sees butterflies every time she goes out.
C.She can make her daughter laugh happily every day.
D.She often sees her mother ride on the back of a butterfly.
(4)Which can be the BEST title for this passage?
A.Butterflies and miracles
B.Sally's grandmother
C.Miracles are nowhere
D.A funny thing happened to Sally

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网