题目内容
【题目】 Emma and Hannah are 13-year-old school girls from Minnesota, USA. They are good at making new things both of them are also good at sales. They are selling charms (小装饰物) made out of bottle caps.
The girls came up with the idea last summer when they saw charms were popular with kids. They talked with their parents about the idea. Since then they have sold enough charms to buy a bike for Hannah.
The girls collect bottle caps and then clean them. They find some interesting pictures on the Internet or on paper, and then glue them onto the inside of the caps. There are different kinds of pictures, “Peace signs are popular with girls, and single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,” Emma and Hannah said.
Now, charms can be found everywhere at Dakota Hills Middle School in Eagan. “Students put charms on purses, backpacks, and their lunch boxes,” said Emma. Emma and Hannah also have a shop on the Internet. They hope they can sell their charms to more kids. They’re thinking about selling their charms at the Eagan Market Festival next summer.
Their business is not only for getting money. At their Valentine’s sale, 20% of the income (收入) went to charity.
【1】When did the girls begin to sell the charms?
A. About a year ago.B. About two months ago.
C. Nearly fifty days ago.D. Nearly five weeks ago.
【2】Which of the following may NOT be on the charms?
A. Pictures.B. Signs.C. Letters.D. Numbers.
【3】What do Emma and Hannah hope to do now?
A. They hope to become rich people.B. They hope to give money to charity.
C. They hope to sell more charms.D. They hope to sell charms in every school.
【4】Which of the following is TRUE?
A. The two girls love their parents and money.B. Boys like charms with signs.
C. They won’t sell charms next summer.D. The charms are popular with students.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】D
【解析】
文章讲诉了艾玛和汉娜擅长做一些新玩意,并在网上出售,她们希望能把自己的产品卖给更多的孩子,她们卖东西并不仅仅为了赚钱,她们将情人节20%的收入捐给了慈善机构。
【1】细节理解题。根据The girls came up with the idea last summer可知是大约一年前;故选A
【2】细节理解题。根据There are different kinds of pictures, “Peace signs are popular with girls, and single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,”可知没有数字;故选D
【3】细节理解题。根据They hope they can sell their charms to more kids.可知是买更多的小饰物;故选C
【4】逻辑推理题。根据Their business is not only for getting money.可知A不对,根据single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,可知B不对;根据They’re thinking about selling their charms at the Eagan Market Festival next summer可知C不对;根据Peace signs are popular with girls, and single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,可知D对;故选D
短文阅读,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题3 细节理解题。根据They hope they can sell their charms to more kids.可知是买更多的小饰物;故选C