题目内容

【题目】 Emma and Hannah are 13-year-old school girls from Minnesota, USA. They are good at making new things both of them are also good at sales. They are selling charms (小装饰物) made out of bottle caps.

The girls came up with the idea last summer when they saw charms were popular with kids. They talked with their parents about the idea. Since then they have sold enough charms to buy a bike for Hannah.

The girls collect bottle caps and then clean them. They find some interesting pictures on the Internet or on paper, and then glue them onto the inside of the caps. There are different kinds of pictures, “Peace signs are popular with girls, and single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,” Emma and Hannah said.

Now, charms can be found everywhere at Dakota Hills Middle School in Eagan. “Students put charms on purses, backpacks, and their lunch boxes,” said Emma. Emma and Hannah also have a shop on the Internet. They hope they can sell their charms to more kids. They’re thinking about selling their charms at the Eagan Market Festival next summer.

Their business is not only for getting money. At their Valentine’s sale, 20% of the income (收入) went to charity.

1When did the girls begin to sell the charms?

A. About a year ago.B. About two months ago.

C. Nearly fifty days ago.D. Nearly five weeks ago.

2Which of the following may NOT be on the charms?

A. Pictures.B. Signs.C. Letters.D. Numbers.

3What do Emma and Hannah hope to do now?

A. They hope to become rich people.B. They hope to give money to charity.

C. They hope to sell more charms.D. They hope to sell charms in every school.

4Which of the following is TRUE?

A. The two girls love their parents and money.B. Boys like charms with signs.

C. They won’t sell charms next summer.D. The charms are popular with students.

【答案】

1A

2D

3C

4D

【解析】

文章讲诉了艾玛和汉娜擅长做一些新玩意,并在网上出售,她们希望能把自己的产品卖给更多的孩子,她们卖东西并不仅仅为了赚钱,她们将情人节20%的收入捐给了慈善机构。

1细节理解题。根据The girls came up with the idea last summer可知是大约一年前;故选A

2细节理解题。根据There are different kinds of pictures, “Peace signs are popular with girls, and single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,”可知没有数字;故选D

3细节理解题。根据They hope they can sell their charms to more kids.可知是买更多的小饰物;故选C

4逻辑推理题。根据Their business is not only for getting money.可知A不对,根据single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,可知B不对;根据They’re thinking about selling their charms at the Eagan Market Festival next summer可知C不对;根据Peace signs are popular with girls, and single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,可知D对;故选D

短文阅读,做题时要结合文章的特点,题目涉及细节理解,词义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理解透文章是做好一篇阅读理解的关键。例如:小题3 细节理解题。根据They hope they can sell their charms to more kids.可知是买更多的小饰物;故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】For centuries, humans have wondered whether there is life on Mars. Why is Mars losing its air? Last week, the question was answered.

“The answer, is blowing in the wind,” said Michael Meyer. He is the lead scientist for Mars Exploration Program.

It turns out solar winds from the sun are slowly stripping( 除掉) away Mars' air. That is what scientists explained at a press conference.

Bruce Jakosky is the principal investigator on the MAVEN team. It is a spacecraft that collects information from Mars as it circles around the planet.

Today, Mars has a thin atmosphere. It is cold and dry. ______

"When we look at ancient Mars, we see a different type of surface. One that had valleys that looked like they were carved by water, lakes that were standing for a long period of time. We see an environment that was much more able to support liquid water."

Recently scientists found a kind of liquid water that flows with salt down a mountain area of the planet. But, it is not always there. Scientists already knew that ice exists on Mars. So why is it important to find liquid water?

"It means that we have a resource. And when we're looking at sending humans to Mars, water is one of the key things that we need to have. Not only for the astronauts to drink, but also to make oxygen and fuel."

Sending humans to Mars will be in the 2030s. Those chosen might fly any number of space vehicles still in development.

Human beings are developing rockets and spacecraft to get people to Mars. Scientists want to know how the human body reacts to being in space for long period of time.

Whether there is life on Mars remains unanswered. But some scientists think there might be some kind of microbial life on the planet. Finding life on another planet would change the way we view the whole universe.

1What was the surface of ancient Mars like?

A. It had thin air.B. It was dry.

C. It had valleys that looked like they were carved by water.D. It had no water.

2Which statement is TRUE according to the passage?

A. The surface of the Mars is different from it used to be.

B. Scientists have known whether there is life on Mars.

C. People can not send humans to Mars forever.

D. There is not any atmosphere on Mars.

3What does the underlined word "Those" in the text refer to?

A. ScientistsB. RocketsC. AstronautsD. Vehicles

4Which of the following is the best for“______”in Paragraph 5?

A. But it used to be much different.B. It was the same case in the past.

C. It's always like this.D. It will be different in the future.

【题目】根据短文内容,把所缺单词的正确形式完整地填写在短文后面相应的横线上,使句意完整。

so we teach different eye show complete understand bright who

so we teach different eye show complete understand bright who

Few people today educate the children about the value of empathy(同情;同感).Most people feel so hard to1 their love and care towards others and to actually understand what they are going through.

When I was a child, I was 2 to go out of my way to make someone else happy. My mum would tell me to say at least one kind word to someone else every day. I admit that it wasn’t very easy to do. But as soon as you see the look of thanks in that person’s 3 , you just want to do as much as you can.

I had an experience with a young man 4 people were always making fun of. Every time I saw that happening, I knew in my heart that it was wrong. I decided I would try to be his friend. I started walking with him and introducing him to people around 5. I was making him happy by just doing that. And I loved the fact that I was really making a 6 in his life.

After a while, I realized that he wasn’t the kind of person everyday thought he was. We are still really good friends today. People have almost 7 stopped making fun of him. But he is still what he was. What had changed was the attitudes of others towards him.

From this experience I 8 that I should be more loving towards other people already. What I did for my friend was so easy, and at the same time I had a lot of fun, 9 I hope that everyone could say a kind word to someone else at least once a day. I can promise it will be the best feeling you can ever get.

One kind word could make someone’s day 10. Why not do it from now on?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网