题目内容

【题目】根据短文内容,把所缺单词的正确形式完整地填写在短文后面相应的横线上,使句意完整。

so we teach different eye show complete understand bright who

so we teach different eye show complete understand bright who

Few people today educate the children about the value of empathy(同情;同感).Most people feel so hard to1 their love and care towards others and to actually understand what they are going through.

When I was a child, I was 2 to go out of my way to make someone else happy. My mum would tell me to say at least one kind word to someone else every day. I admit that it wasn’t very easy to do. But as soon as you see the look of thanks in that person’s 3 , you just want to do as much as you can.

I had an experience with a young man 4 people were always making fun of. Every time I saw that happening, I knew in my heart that it was wrong. I decided I would try to be his friend. I started walking with him and introducing him to people around 5. I was making him happy by just doing that. And I loved the fact that I was really making a 6 in his life.

After a while, I realized that he wasn’t the kind of person everyday thought he was. We are still really good friends today. People have almost 7 stopped making fun of him. But he is still what he was. What had changed was the attitudes of others towards him.

From this experience I 8 that I should be more loving towards other people already. What I did for my friend was so easy, and at the same time I had a lot of fun, 9 I hope that everyone could say a kind word to someone else at least once a day. I can promise it will be the best feeling you can ever get.

One kind word could make someone’s day 10. Why not do it from now on?

【答案】

1show

2taught

3eyes

4whom

5us

6difference

7completely

8understood

9so

10brighter

【解析】

本文主要作者介绍他从小就被教育要善良。他妈妈会告诉我每天至少对别人说一个善意的话。一开始作者自己也觉得很难,最后他帮助了一个经常被别人取笑的人,他看到了别人的变化,自己也认识到一句友善的话语可以让某人的一天变得更美好。同时呼吁他人也这样做。

1句意:大多数人很难表达他们对他人的爱和关心,也很难真正理解他们正在经历的事情。to 是动词不定式符号,后加动词原形,结合句意,show love and care towards other,故答案是show

2句意:当我还是个孩子的时候,我就被教导要让别人开心。根据后文My mum would tell me to say at least one kind word to someone else every day.可知此处是我被教,选动词teach,又被动语态,故答案是taught

3句意:但当你看到对方眼中的感激之情时,你就会尽你所能去做。Person’s后缺少名词,结合句意, eye眼睛,可数名词,用复数形式,故答案是eyes

4句意:我和一个总是被人取笑的年轻人有过一段经历。分析句子可知这是一个定语从句,make fun of 后缺少宾语,此空填一个关系代词作宾语,所以选who,又作make fun of宾语,用宾格,故答案是whom

5句意:开始和他一起散步,把他介绍给我们周围的人。介词around后缺少宾语,结合句意, we,around的宾语,用宾格,故答案是us.

6juyi 我喜欢这样一个事实,我真的在改变他的生活。不定冠词a后少一个可数名词,结合句意,选different形容词,不同的,变为名词形式difference,故答案是difference

7句意:人们几乎完全不再取笑他了。分析句子可知此处缺少一个副词,结合句意选complete形容词,完全的,副词形式是completely,故答案是completely

8句意:从这次经历中,我明白了我应该对别人更有爱心。此空缺少一个动词作谓语,结合句意选understand明白,理解,又时态是一般过去时,故答案是understood

9句意:我为我的朋友所做的是如此简单,同时我有很多乐趣,所以我希望每个人都能对别人说一个友好的词,至少一天一次。分析句子可知是个因果关系的并列句,缺少连词,结合句意,故选so连词,所以,故答案是so

10句意:一句友善的话语可以让某人的一天变得更美好。分析句子可知缺少形容词作宾语补足语,所以选bright,又结合句意,暗含着比较,用比较级,故答案是brighter.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Here are three forms of Chinese art.

Calligraphy (书法)

The ancient Chinese thought of writing as an important form of art. Calligraphy is a popular form of writing. To produce Chinese characters one needs a brush, paper, inkstick and inkstone. These are called the “Four Treasures of the Study”. It is necessary to learn these tools in order to learn calligraphy.

Poetry

Poetry was an important part of art, Du Fu, Li Bai and Su Shi are considered among the best ancient poets, and there are five major kinds of ancient poetic styles called Shi, Ci, Ge. Qu and Fu. During the Tang Dynasty, poetry became so important that writing poetry was part of the examinations to work for the government.

Opera

Chinese opera is considered as one of the three oldest dramatic art forms in the world. It is a combination of music, art and literature. During the Tang Dynasty, Emperor Taizong set up an opera school.

1______ are called the “Four Treasures of the Study”.

A. A pen, a book, inkstick and inkstone

B. A pen, paper, inkstick and inkstone

C. A brush, paper, inkstick and inkstone

D. A brush, paper, inkstick and ink box

2How many major kinds of poetic styles are there in ancient China?

A. Three.B. FourC. FiveD. Six

3If you waned to wok for the government, you had to learn to write poetry during _______.

A. the Yuan DynastyB. the Tang Dynasty

C. the Ming DynastyD. the Qing Dynasty

4What is a combination of music, art and literature?

A. Opera.B. Painting.C. Calligraphy.D. Poetry.

5From the passage, we can learn that _______.

A. Calligraphy is one of the three oldest art forms in the world

B. Emperor Taizong of the Song Dynasty set up an opera school

C. Shi and Qu are the two most important poetic styles in ancient china

D. If you want to learn calligraphy, you must learn the “Four Treasures of the Study”

【题目】 Weather has a strong effect(影响)on people. It influences healthintelligence(智力)and feelings.

In Augustit is very hot and wet in the southern part of the United States. People there easily have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northeast and the Middle Westit is very hot at some times and very cold at other times. Some people in those states will have heart trouble after the weather changes in February or March.

The weather can also influence intelligence. For examplein a 1983 study by scientiststhe IQ scores of some college students were very high during a stormbut after the stormtheir scores were low. Storms can increase intelligence. Very hot weatheron the other handcan lower it. Students in many schools of the United States often do badly in exams in the hot months of the yearJuly and August.

Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel depressed during cold weather. In hot summer weatheron the other handfat people may feel unhappy. There is a "perfect weather" for people's work and health. People feel best at a temperature of about 18.

Are you feeling sicksadtiredforgetfulor very intelligent todayThe weather may be the reason.

1What can cause problems on health

A. Hot and wet weatherB. A strong windC. Warm weatherD. Low air pressure

2Intelligence may be lower _______.

A. during a stormB. when it is sunnyC. on a very hot dayD. when you take an exam

3The underlined worddepressedin the fourth paragraph means _______.

A. 兴奋的B. 愉快的C. 忧郁的D. 担心的

4Inperfect weather”,_________.

A. both the fat and the thin are healthyB. the students do very well in exams

C. the air pressure is lowD. the temperature is about18℃

5What's the passage mainly talking about

A. How weather causes health problems

B. Weather makes people feel bad

C. Weather influences feelings

D. Weather influences healthintelligence and feelings.

【题目】 Emma and Hannah are 13-year-old school girls from Minnesota, USA. They are good at making new things both of them are also good at sales. They are selling charms (小装饰物) made out of bottle caps.

The girls came up with the idea last summer when they saw charms were popular with kids. They talked with their parents about the idea. Since then they have sold enough charms to buy a bike for Hannah.

The girls collect bottle caps and then clean them. They find some interesting pictures on the Internet or on paper, and then glue them onto the inside of the caps. There are different kinds of pictures, “Peace signs are popular with girls, and single-letter charms are popular with boys whose names start with those letters,” Emma and Hannah said.

Now, charms can be found everywhere at Dakota Hills Middle School in Eagan. “Students put charms on purses, backpacks, and their lunch boxes,” said Emma. Emma and Hannah also have a shop on the Internet. They hope they can sell their charms to more kids. They’re thinking about selling their charms at the Eagan Market Festival next summer.

Their business is not only for getting money. At their Valentine’s sale, 20% of the income (收入) went to charity.

1When did the girls begin to sell the charms?

A. About a year ago.B. About two months ago.

C. Nearly fifty days ago.D. Nearly five weeks ago.

2Which of the following may NOT be on the charms?

A. Pictures.B. Signs.C. Letters.D. Numbers.

3What do Emma and Hannah hope to do now?

A. They hope to become rich people.B. They hope to give money to charity.

C. They hope to sell more charms.D. They hope to sell charms in every school.

4Which of the following is TRUE?

A. The two girls love their parents and money.B. Boys like charms with signs.

C. They won’t sell charms next summer.D. The charms are popular with students.

【题目】 The French government will ban (禁止) students from using mobile phones. Students in the country’s primary schools and middle schools will be allowed to bring their phones to school, but not allowed to get them out at any time until they leave school.

Jean-Michel Blanquer, The French Education Minister, said the ban would come into effect (生效) in October 2018.

“Some education organizations have already stopped pupils from using their mobiles,” Blanquer told RLT Radio, “Sometimes you need mobiles for teaching reasons or special situations, but their use has to be controlled in some way.”

However, there are some different voices about the ban, someone wasn’t sure if it could be followed. “This new ban makes us puzzled because we can’t find anything helpful about this ban.”

Some students from a middle school seemed not to be serious about this ban. “I don’t understand how it will work. Where will we put our phones? And how will we get them back?” said a boy. At another school, Mathilde, 12, said, “It’s unbelievable. At my school, we don’t use them in class, so what’s the problem? If anyone is caught using one in the toilet or at lunchtime, the phone will be confiscated (没收).”

Some of the parents are not sure, either. “It’s probably a good idea when the kids are in school,” said Sabine. “But my daughter goes to school and comes home alone. He needs a phone to keep in touch with me. That I won’t worry about her.”

Anyway, the government is now studying how the mobile ban can be put into effect (执行).

1According to the ban, the students in primary schools ________.

A. aren’t supposed to bring their phones to school.

B. can play with their mobile phones at lunchtime.

C. aren’t allowed to use mobiles in school.

D. can’t use mobile phones at any time in France.

2What does the underlined word “ puzzled” mean in Chinese?

A. 兴奋的B. 自豪的C. 尴尬的D. 困惑的

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The French government passed the ban for some teaching reasons.

B. The ban tries to make all children stay away from any screen.

C. The ban has made some people feel puzzled and uncertain.

D. Any student in France has to follow the ban on mobile phones.

4What can we learn from the passage?

A. The ban on mobile phones has been put into effect.

B. The ban on mobile phones will meet problems when it starts in 2018.

C. All parents and students in France are against the ban on mobile phones.

D. The problems of mobile phones have been solved in French schools.

5Why did the writer write the passage?

A. To show people’s ideas about the ban on mobile phones.

B. To tell us the reasons why students aren’t allowed to use mobile.

C. To describe the dangers of using mobile phones in schools.

D. To tell us the growing problems of using mobile phones in schools.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网