题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Some people think that singing can lift our spirits (情绪), while some other people don't think so. They don't like singing and they think singing can never make them happy. I do think singing can make us feel good, and it can lift our spirits. Let me tell you more about that.
Some researchers (研究者) once did some surveys and proved it. The surveys show that singing can bring a lot of health benefits (益处). If you sing with your friends, the effects may be even better.
John Lennon was once a teacher of Vocal Performance (声乐表演) at Emporia State University. He says, “Singing is an inborn (天生的) need. Babies sing to themselves and they seem so happy. Like babies, when we sing, we feel so good and singing makes us feel even better. I like singing and I am happy every day.”
Music is a part of human nature. And singing is a form of expressionthat can be understood by everyone. Some people say that music is like a kind of language. The language can show people's opinions and attitudes(态度) to their life. Some songs can cheer people up when they are in trouble. Some songs can make people happy and excited. That's why the TV show The Voice of China is so popular with people.
(1)According to some surveys, singing can bring __________.
A.health benefits
B.health problems
C.happiness and success
D.some trouble
(2)The underlined word “expression” probably means “_________” in Chinese.
A.运动
B.表情
C.表达
D.放松
(3)The TV show The Voice of China is popular because _________.
A.all the singers are good at singing and dancing
B.songs make people happy and excited
C.all the singers look nice in cool clothes
D.songs are written by the singers themselves
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.All people think singing can lift our spirits.
B.Some people don't like singing and don't think music can make them happy.
C.If you sing in a group, there will be no benefits.
D.No babies ever sing to themselves.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)B
【解析】本文是议论文,用举例子的方式论证了音乐带给人们好处,可以使人们精神愉悦。摆脱困境等问题。

(1)细节理解题 根据这句话singing can bring a lot of health benefits (益处).可知,唱歌能带来许多健康的好处。故选A。

(2)细节理解题 歌词大多数是亲身经历和体会,那么唱出了就是一种表达的方式,故选C。

(3)细节理解题 根据这句话 Some songs can make people happy and excited.That's why the TV show The Voice of China is so popular with people.可知唱歌能使人高兴和兴奋。故选B。

(4)细节理解题 A.All people think singing can lift our spirits.所有人认为唱歌可以解除我们的精神。B.Some people don't like singing and don't think music can make them happy.有些人不喜欢唱歌,也不认为音乐能使他们快乐。C.If you sing in a group, there will be no benefits.如果你在一个群体中唱歌,将没有任何好处。

D.No babies ever sing to themselve没有孩子曾经唱给他们自己. 根据短文意思,以及答案意思。B是对的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
One day a red rose blossomed (开花) in a forest. A pine tree(松树) not far away said, “You're so beautiful! I wish I could be lovely like you. ”
The rose said, “I am the most beautiful plant in the forest.” Then the rose looked at a cactus(仙人掌) and said, “Look at that ugly plant. It is full of thorns (刺)!”Sometimes, the red rose would look at the cactus and say, “This plant is useless. I'm sorry I am his neighbor. ”
Summer came and the plants and animals needed water, but no rain fell. One day the rose saw some birds stick their beaks(鸟喙) into the cactus and then fly away. The red rose asked what the birds were doing. The pine tree explained that the birds got water from the cactus. The pine tree told the red rose, “You can also drink from it. The birds can bring water to you if you ask the cactus for help. ”
The red rose felt ashamed, but she still asked the cactus for help. The cactus agreed kindly and the birds filled their beaks with water for the rose's roots. Later on, the rose never gave her opinion about anyone by look again.
(1)What did the rose think of the cactus at the beginning of the story?
A.He was beautiful and lovely.
B.He was ugly and useless.
C.He was kind and helpful.
D.He was unfriendly and ugly.
(2)Which of the following is TRUE according to the story?
A.There was no rain when summer came.
B.The pine tree could get water from the cactus.
C.The birds stuck their beaks into the pine tree.
D.The rose could bring water to the pine's roots.
(3)The underlined word “ashamed” means “______” in Chinese.
A.骄傲的
B.忧虑的
C.高兴的
D.羞愧的
(4)From the passage, we know that ______.
A.the pine tree was awful
B.the cactus was helpful
C.the birds were more beautiful
D.the rose couldn't get water in the end
(5)What does the writer want to tell us?
A.Look is not everything.
B.Be careful of what you say to others.
C.The red rose is more beautiful than the cactus.
D.Don't feel bad about having an ugly neighbor.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网