题目内容
【题目】根据短文内容,回答问题。
Some things can carry messages, for example, a sign at the bus stop helps you to know which bus to take. Signs on the door tell you where to go in or out. Have you ever noticed that there are a lot of signs around you and that you receive messages from them all the time?
People can communicate on many other ways. An artist can use his drawing to tell about beautiful mountains, about the blue sea and many other things. Books are written to tell you about all the wonderful things in the world and also about people and their ideas.
Books, magazines, TVs, radios and films all help us to communicate with others. They all help us to know what is going on in the world and what other people are thinking about.
(1)What can help you if you want to know which bus to take?
(2)What do the signs on the door do?
(3)People can communicate in many other ways, can't they?
(4)What can help us to communicate with others?
(5)What do they help us to do?
【答案】
(1)A sign at the bus stop.
(2)Signs on the door tell us where to go in or out.
(3)Yes, they can.
(4)Books, magazines, TVs, radios and films all help us to communicate with others.
(5)They all help us to know what is going on in the world and what other people are thinking about.
【解析】本文讲了有些事情可以携带信息,我们也有许多沟通方式,书籍、杂志。电视、收音机和电影都可以帮助我们与他人交流。他们都帮助我们知道世界上发生了什么,别人在想些什么。
(1)细节理解题a sign at the bus stop helps you to know which bus to take公共汽车站的一个信号可帮助你知道乘哪路车。故填A sign at the bus stop.
(2)细节理解题。根据第一段Signs on the door tell you where to go in or out. 故填Signs on the door tell us where to go in or out.
(3)细节理解题People can communicate in many other ways文章第二段的第一句话就给了答案。故答案是Yes, they can.
(4)书籍、杂志、电视、收音机和电影都可以帮助我们与他人交流。第三段第一句话告诉我答案。所以答案应是:Books, magazines, TVs, radios and films all help us to communicate with others.
(5)根据短文的最后一句They all help us to know what is going on in the world and what other people are thinking about.故填They all help us to know what is going on in the world and what other people are thinking about.
【题目】从方框中选择正确的单词,将其适当形式填在空白处,使对话完整、正确。
leave, will, clean, smell, hardly |
A: Hello, Kate! You look so happy. What happened?
B: Hi, Paul. I've got good news for us!
A: What is it?
B: Our teacher said she take us to go on a school trip tomorrow.
A: Really? Where shall we go?
B: To the lake in the south of our town.
A: Oh, no. That's not a good place for a school trip.
B: Why do you say that?
A: Because the water in the lake terrible. I went there last weekend.
B: I can believe it. It used to be a beautiful place with flowers and grass, and the water in the lake was very .
A: But now everything has changed. There is only rubbish .
B: How terrible! Let's tell our teacher about it.
A: OK. Let's go.