题目内容

【题目】阅读短文, 并按要求完成文后小题。

My name is Ann. I would like to share my volunteering experience in Sue Ryder. I worked as a volunteer in 2013 because I wanted to do something to help others. I called some charity shops(慈善商店)to ask if they needed volunteers. Although I didn't mind where I volunteered, I was glad that one of the Sue Ryder shops said yes. Sue Ryder was a charity very close to my heart because volunteers from Sue Ryder once cared for my dad in the hospital.

Volunteering in the shop helped me know what shop work was like and I was surprised to find how much I really enjoyed doing it. I also found how important the public(民众)were. Lots of people gave us things they didn't need for the shops to sell. In this way Sue Ryder raised money to care for people with life-changing illness. I always left the charity shop late, because I knew how important the work of Sue Ryder was.

Another thing I enjoyed about volunteering was talking with other volunteers in the shop. They were friendly and helpful. I really improved my teamwork skills by volunteering.

I worked in the shop from late April to early August. I learned many things from it and I'm sure they will be useful in the future.

1完成句子______________once got help from Sue Ryder.

2简略回答问题How long did Ann work in the Sue Ryder charity shop?

__________________________________________________________________

3简略回答问题How did Sue Ryder raise money to care for people with life-changing illnesses?

____________________________________________________________________

4找出并写下全文的主题句_____________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。______________________________________________

【答案】

1Ann's dad.

2Three months.

3By selling things that lots of people gave them they didn't need for the shops to raise money.

4I learned many things from it and I'm sure they will be useful in the future.

5我总是很晚才离开慈善商店,因为我知道苏·莱德的工作有多重要。

【解析】

这篇短文的作者是Ann,她给我们分享了她在Sue Ryder做志愿者的经历,她从这次经历中学到了很多。

1根据短文第一段 “Sue Ryder was a charity very close to my heart because volunteers from Sue Ryder once cared for my dad in the hospital.”可知,Sue Ryder的志愿者曾经在医院照顾过Ann的爸爸。因此Ann的爸爸曾经得到过Sue Ryder的帮助。故答案为Ann's dad.

2根据短文最后一段 “I worked in the shop from late April to early August.”可知,Ann从四月底工作到八月初,大约是三个月的时间。故答案为Three months.

3根据短文第二段 “Lots of people gave us things they didn't need for the shops to sell. In this way Sue Ryder raised money to care for people with life-changing illness.”可知,很多人把他们不需要的东西拿到商店来卖,Sue Ryder用这种方式来筹集钱帮助别人。故答案为By selling things that lots of people gave them they didn't need for the shops to raise money.

4根据文意可知,短文作者Ann介绍了自己当志愿者的经历以及她从中学到的东西。全文的最后一句话是她对这次经历的感受,点明了文章的主旨,答案应该是这一句。故答案为I learned many things from it and I'm sure they will be useful in the future.

5这是一个主从复合句,句中I always left the charity shop late是主句,“我总是很晚离开慈善商店”;because I knew how important the work of Sue Ryder was是一个原因状语从句,从句中how important the work of Sue Ryder was.是一个宾语从句,意为“苏·莱德的工作有多重要”。故答案为“我总是很晚才离开慈善商店,因为我知道苏·莱德的工作有多重要。”

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Denny and Mark went to Sun Mountain with their class last week. The first day was great. Everyone enjoyed snowball fights. The next day was very cold and no one wanted to go out. "I'll not spend the day inside!" said Mark. He and Denny went out together.

By noon the boys went into the forest. They had a walk happily, but they lost their way. Before they could find the way, snow began to fall heavily. They were very afraid.

"We have to stay here," said Denny. "They'll find we aren't there and come for us."

"Looking up at the trees, Mark said, "I read a story once-some people stopped by a heavy snow made a lean-to(单坡屋顶小房)to protect themselves. Will it work?"

"I think so," said Denny, "but we'd better be quick."

The two boys worked quickly to make a lean-to out of branches(树枝). Then they went inside. It grew dark. A cold wind blew through the lean-to. "I don't want to die here," Mark said in the dark.

"We're not going to die!" said Denny. But he wasn't so sure. Then he heard some shouting. The boys went out of their lean-to just as a few people got here.

"Here you are!" Mr. Jenkins, their headmaster, said excitedly. "We saw the lean-to and thought it might be you," he said. "Are you OK?"

"We're fine," said Mark. Everyone laughed.

根据材料内容选择最佳答案.

1Students didn't want to go out on the second day because ________________.

A.they didn't like playing outsideB.they were very tired

C.it snowed heavilyD.it was very cold

2How did Denny and Mark feel when the snow fell heavily?

A.Afraid.B.Surprised.C.Angry.D.Wonderful.

3Why did Denny and Mark build a lean-to of branches?

A.To have a place to cook their dinner.B.To protect themselves from the snow.

C.They wanted to help their classmates.D.They wanted to sleep in the forest.

4Denny and Mark's headmaster found them because of their_______________.

A.fireB.shoutingC.lean-toD.sign

5From this experience(经历), Denny and Mark may learn that ___________.

A.knowing how to keep yourself out of danger is very important

B.shouting for help when you are lost is a good idea

C.you can always find your way out of the forest

D.being caught in a heavy snow is not so bad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网