题目内容
【题目】阅读短文, 并按要求完成文后小题。
My name is Ann. I would like to share my volunteering experience in Sue Ryder. I worked as a volunteer in 2013 because I wanted to do something to help others. I called some charity shops(慈善商店)to ask if they needed volunteers. Although I didn't mind where I volunteered, I was glad that one of the Sue Ryder shops said yes. Sue Ryder was a charity very close to my heart because volunteers from Sue Ryder once cared for my dad in the hospital.
Volunteering in the shop helped me know what shop work was like and I was surprised to find how much I really enjoyed doing it. I also found how important the public(民众)were. Lots of people gave us things they didn't need for the shops to sell. In this way Sue Ryder raised money to care for people with life-changing illness. I always left the charity shop late, because I knew how important the work of Sue Ryder was.
Another thing I enjoyed about volunteering was talking with other volunteers in the shop. They were friendly and helpful. I really improved my teamwork skills by volunteering.
I worked in the shop from late April to early August. I learned many things from it and I'm sure they will be useful in the future.
【1】完成句子______________once got help from Sue Ryder.
【2】简略回答问题How long did Ann work in the Sue Ryder charity shop?
__________________________________________________________________
【3】简略回答问题How did Sue Ryder raise money to care for people with life-changing illnesses?
____________________________________________________________________
【4】找出并写下全文的主题句_____________________________________________
【5】将文中画线句子译成汉语。______________________________________________
【答案】
【1】Ann's dad.
【2】Three months.
【3】By selling things that lots of people gave them they didn't need for the shops to raise money.
【4】I learned many things from it and I'm sure they will be useful in the future.
【5】我总是很晚才离开慈善商店,因为我知道苏·莱德的工作有多重要。
【解析】
这篇短文的作者是Ann,她给我们分享了她在Sue Ryder做志愿者的经历,她从这次经历中学到了很多。
【1】根据短文第一段 “Sue Ryder was a charity very close to my heart because volunteers from Sue Ryder once cared for my dad in the hospital.”可知,Sue Ryder的志愿者曾经在医院照顾过Ann的爸爸。因此Ann的爸爸曾经得到过Sue Ryder的帮助。故答案为Ann's dad.
【2】根据短文最后一段 “I worked in the shop from late April to early August.”可知,Ann从四月底工作到八月初,大约是三个月的时间。故答案为Three months.
【3】根据短文第二段 “Lots of people gave us things they didn't need for the shops to sell. In this way Sue Ryder raised money to care for people with life-changing illness.”可知,很多人把他们不需要的东西拿到商店来卖,Sue Ryder用这种方式来筹集钱帮助别人。故答案为By selling things that lots of people gave them they didn't need for the shops to raise money.
【4】根据文意可知,短文作者Ann介绍了自己当志愿者的经历以及她从中学到的东西。全文的最后一句话是她对这次经历的感受,点明了文章的主旨,答案应该是这一句。故答案为I learned many things from it and I'm sure they will be useful in the future.
【5】这是一个主从复合句,句中I always left the charity shop late是主句,“我总是很晚离开慈善商店”;because I knew how important the work of Sue Ryder was是一个原因状语从句,从句中how important the work of Sue Ryder was.是一个宾语从句,意为“苏·莱德的工作有多重要”。故答案为“我总是很晚才离开慈善商店,因为我知道苏·莱德的工作有多重要。”