题目内容
【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A
Tom lives in a town near New York. His father has a factory there and his mother is a doctor. He is seven and begins to go to school this September. The school is a little far from home and his father drives a car to take him to school five days a week. So he is never late for class and his teachers like him very much.
It is Monday today. Miss Green is teaching them to count from one to ten in the morning. Tom is studying hard. Soon he can count them. Miss Green is happy and asks," How many people are there in your family, Tom?"
Tom stands up and says, "Two, Miss Green."
"Who are they?"
"My father and my mother."
"Oh," Miss Green is surprised. Then she says, "There are three people in your family."
"But now I'm not at home. I'm at school, you know!"
(1)Tom's family lives _____________.
A.in New York
B.in a town
C.near a factory
D.near a school
(2)Tom's teachers like him very much because he ___________.
A.is never late for school
B.can count from one to ten
C.can speak English well
D.can answer questions
(3)Which is the best title (题目) of this story?
A.Two or Three
B.From One to Ten
C.A Happy Family
D.A Good Boy
【答案】
(1)B
(2)A
(3)A
【解析】短文大意:本文叙述了一个名叫汤姆的学习故事。汤姆的父亲有一家商店,母亲是一名医生。汤姆今年七岁了,九月份开始上学。他的父亲每天开车送他去上学,因此他从没有迟到过。格林小姐正在教孩子数数,问汤姆家里有几个人,他说两个,但是格林小姐说应是三个。但是汤姆说,自己在学校,家里只有爸爸和妈妈两个人。
(1)细节理解题。根据Tom lives in a town near New York. 汤姆居住在纽约附近的一个小镇。故选B。
(2)细节理解题。So he is never late for class and his teachers like him very much.因此他从未上课迟到,他的老师们很喜欢他。故选A。
(3)标题归纳题。根据Tom stood up and said, “Two, Miss.” 和She then said, “There’re three people in your family.”可知格林小姐问汤姆家里有几个人,汤姆说是两个,但是格林小姐说有三个。他说他在学校,不在家,所以有两个人在家。这篇围绕着问题展开的。故选A。
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Chen Hui, Zhao Mei, Li Nan and Yu Jing are good friends, but they eat different foods for lunch. Here is their lunch menu (菜单).
Name | Food | Place | Price(yuan) |
Chen Hui | rice, chicken and carrots | Meiwei Restaurant(饭店) | 12.00 |
Zhao Mei | dumplings(饺子) | Hongmao Restaurant | 14.00 |
Li Nan | a hamburger | Jiazhou Restaurant | 15.00 |
Yu Jing | tomato and egg noodles | Baixing Restaurant | 10.00 |
(1)What does Zhao Mei eat for lunch?
A.Rice, chicken and carrots.
B.Dumplings.
C.A hamburger.
D.Tomato and egg noodles.
(2)Chen Hui has lunch in ______ Restaurant.
A.Meiwei
B.Hongmao
C.Jiazhou
D.Baixing
(3)Li Nan's lunch is ________ yuan.
A.10
B.12
C.14
D.15
(4)The Chinese meaning (汉语意思) of “different” is “______”.
A.甜的
B.辣的
C.不同的
D.难的
(5)Which of the following is TRUE?
A.Chen Hui doesn't eat carrots for lunch.
B.Li Nan eats noodles for lunch.
C.Zhao Mei's lunch is the most expensive.(最贵)
D.Yu Jing's lunch is the cheapest.(最便宜)
【题目】请根据下面表格中的信息,向同学们介绍一下你来自美国的朋友Emily。
How to get to school How far | Abilities(能力) | Family rules | Favorite animals |
bike | play the drum | 1. 早起早睡 | 请至少介绍两种动物并说明理由 |
要求:1. 文章必须包含以上所有内容。2. 分段描述各个内容,并注意衔接。3. 字迹清楚端正,70词左右。
I have a good friend named Emily.……
【题目】最近,你在网上结识了一位新朋友,他叫Peter Black.请根据下面的内容介绍你的朋友Peter.
名字 | Peter | |
年龄 | 13 | |
兴趣爱好 | 喜欢弹琴、喜欢熊猫…… | |
如何上学 | 每天步行上学,大约15分钟 | |
规章制度 | 每天放学之后帮妈妈做饭,饭后要洗碗…… | |
每天上学不准迟到,每天一定要穿校服…… | ||
家庭成员 | 他的父母 | 在电视上看龙舟比赛 |
他和他妹妹 | 听CD | |
要求:1.文章应包括表格中所有内容,不要逐字翻译,可适当增加细节。2.词数70-80字,开头已给出,不计入总词数。
I have a new friend.……
【题目】根据所给选项将对话补充完整,选项中有两项是多余的。
A. Yes, he is. |
A: Does your brother like broccoli?
B:
A: How about carrots?
B: And you?
A:
B: That's not good. We need to eat vegetables every day.
A: I know. . I eat lots of it every day.
B: What's your favorite fruit?
A: Apples.
B: Pears are his favorite fruit.