题目内容
【题目】阅读理解
(A)
American Food Habits
Most Americans eat quickly during the day—that is, breakfast and lunch—unless it is a social, business, or family ①occasion. The evening meal, however, is usually ②leisurely and a family time. ③Racing through daytime meals is part of the“American pace”of life, for working time ④is considered ⑤precious. There is also another reason, that others in public eating places are waiting for you to finish, so that they can be served and get back to work within the ⑥allotted time .Each one hurries to make room for the next person.
(1)Most Americans eat quickly at breakfast and lunch.
(2)Americans eat the evening meat leisurely.
(3)In America, working time isn't considered precious.
(4)The people in America hope to finish eating quickly and get back to work within the allotted time.
(5)Each one hurries to make room for himself.
【答案】
(1)正确
(2)正确
(3)错误
(4)正确
(5)错误
【解析】本文介绍美国人吃饭的习惯。
⑴细节理解。根据Most Americans eat quickly during the day—that is, breakfast and lunch可知美国人早餐和完成吃得很快,所以答案是:正确。
⑵细节理解。根据 The evening meal, however, is usually ②leisurely and a family time可知晚餐时间美国人吃得很悠闲,所以答案是:正确。
⑶细节理解。根据working time ④is considered ⑤precious可知在美国工作时间被认为很珍贵,所以答案是:错误。
⑷细节理解。根据others in public eating places are waiting for you to finish, so that they can be served and get back to work within the ⑥allotted time可知一方面有别人在等你快点吃完,另一方面你要在规定的时间内返回工作岗位,所以答案是:正确。
⑸细节理解。根据最后一句Each one hurries to make room for the next person可知每个人都在为下一个人腾位子,所以答案是:错误。
【题目】选词填空
根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。每个选项只能用一次,有两项剩余。请将答案标号写在答题卡相应的横线上。
A. myself B. problems C. forget D. fight E. getting on well with F. brave G. put off H. turned on I. opened J. Where K. What L. if |
One day before my final exam, my dad gave me a gift. It completely changed my life.
On that day I had a 【1】 with my friends and it was a difficult time with my studies. I was unhappy. Then I noticed the gift. I 【2】 it and saw a DVD inside. Its name was “THE SECRET”. However, I was in no mood (心情) to watch it. I sat down to study, but the 【3】 in my life—the fight, the sleepless nights and my poor health … Everything came to my mind. I wanted an answer but I wondered 【4】 there was any. Just then, I saw the DVD again. Maybe it would be helpful. I 【5】 my DVD player. I had no words to describe the feelings I experienced while watching it. The moving stories of human beings made me so moved that I wouldn’t 【6】 any of them.
Thanks to my father’s gift “THE SECRET”, I discovered 【7】 . Everybody has difficulties in their lives. The important thing is that you should be 【8】 enough to face them. Now I have started 【9】 my studies and my friends. And I’m in good health, too. I often hear people say, “Wow! 【10】 a perfect life you have!”