题目内容
【题目】从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。B
One day a mouse(老鼠)is looking for food. He meets a tiger. The tiger catches (抓住)the mouse. He looks at the mouse and says, "You are too small for me to eat." "Please let me go, Mr. tiger." says the mouse "One day I will help you."
The tiger laughs, "How can a little mouse help a big tiger?" he says, "OK. I will let you go. But be careful(当心)next time."
The next week the mouse is again (又)looking for food. He meets the tiger under a tree. The tiger is in a net (网)and can't get out.(出来).The mouse goes up to him.
"Don't worry(担心). I can help you." He bits(咬)the net. Soon he bits a big hole(洞) in the net. The tiger can get out of the net.
(1)The mouse is _______ when he meets the tiger for the first (第一次)time.
A.running and jumping
B.playing with his friends
C.looking for some food
D.looking for a tiger
(2)The tiger lets the mouse go because he thinks the mouse ____________.
A.is careful
B.is too small for him to eat
C.is clever
D.will help him soon
(3)The next week the tiger is in a _______ and he can't __________.
A.river, swim
B.net, get out
C.hole, get out
D.tree, get down
(4)Which one of these is right ?
A.The tiger eats the mouse.
B.The mouse eats the tiger.
C.The tiger helps the mouse out.
D.The mouse helps the tiger out.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)D
【解析】短文大意:这篇短文是讲一个小老鼠在寻找食物时遇到一个大老虎,老虎抓住老鼠,然后老虎把它放了。然后下一周老鼠又在寻找食物时遇见老虎被困在一张网里,然后老鼠咬破网把老虎救了。
(1)细节理解题。根据One day a mouse(老鼠)is looking for food. He meets a tiger.一天一只老鼠在寻找食物。它遇见一只老虎。故选C。
(2)细节理解题。根据He looks at the mouse and says, "You are too small for me to eat."它看了看老鼠说“让我吃你太小了”故选B。
(3)细节理解题。根据 The tiger is in a net (网)and can't get out.(出来).老虎在一张网中。它出不来了。故选B。
(4)细节理解题。根据He bits(咬)the net. Soon he bits a big hole(洞) in the net. The tiger can get out of the net.它咬网。很快网上有一个大洞。老虎能从网中出来了。故选D。
【题目】我国不少城市正在推广公共自行车,提倡人们“绿色出行,低碳生活”。在漳州,越来越多的市民选择公共自行车出行。自行车给人们的出行带来了便利,但也出现了一些问题。请根据下面的图表, 写一篇80个词左右的短文,谈谈推广公共自行车的好处和存在的问题及你的愿望。
要求:语篇连贯,逻辑清晰,语言表达流畅。
好处 | 1)、停车方便 |
2)、节约能源,环保 | |
3)、租或还都很快捷,花费少 | |
4)、… | |
问题 | 1)、乱停放 |
2)、不爱护自行车 | |
愿望 | … |
Now, public bikes are provided for people in many cities in China. In Zhangzhou, you can also find a lot of bikes around us.
【题目】用方框内所给词的适当形式填空
imagine, set, blind, touch, task |
(1)Jim the table now.
(2)Let's help the man to go across the street.
(3)My is to teach you English well. So I'll try my best to help you.
(4)Don't the plate of soup. It's too hot.
(5)Close your eyes and that you're in a forest.
【题目】选词填空
根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。每个选项只能用一次,有两项剩余。请将答案标号写在答题卡相应的横线上。
A. myself B. problems C. forget D. fight E. getting on well with F. brave G. put off H. turned on I. opened J. Where K. What L. if |
One day before my final exam, my dad gave me a gift. It completely changed my life.
On that day I had a 【1】 with my friends and it was a difficult time with my studies. I was unhappy. Then I noticed the gift. I 【2】 it and saw a DVD inside. Its name was “THE SECRET”. However, I was in no mood (心情) to watch it. I sat down to study, but the 【3】 in my life—the fight, the sleepless nights and my poor health … Everything came to my mind. I wanted an answer but I wondered 【4】 there was any. Just then, I saw the DVD again. Maybe it would be helpful. I 【5】 my DVD player. I had no words to describe the feelings I experienced while watching it. The moving stories of human beings made me so moved that I wouldn’t 【6】 any of them.
Thanks to my father’s gift “THE SECRET”, I discovered 【7】 . Everybody has difficulties in their lives. The important thing is that you should be 【8】 enough to face them. Now I have started 【9】 my studies and my friends. And I’m in good health, too. I often hear people say, “Wow! 【10】 a perfect life you have!”