题目内容
【题目】通读全文, 根据短文理解, 选择最佳答案填空。
Many people say that they have seen flying saucers(飞碟) in the sky. 1 can these things be?
Some people think that they are spaceships from other planets. Doctors 2 that perhaps they are only a weakness of the eyes. It is possible that they are our own planes 3 very high. Or are they birds with the sun's light on them?
But some people say that they have seen them 4. They have seen beings(人) get off them and walk around. They have 5 to those beings, sometimes in English. People have 6 photos of flying saucers and of these beings. We have seen the photos, but sometimes the people had to take them in a 7. Children have seen flying saucers, and even dogs have seen them. Perhaps we do not think that the 8 of children, or dogs are important. But school-teachers have 9 seen them and Air Force officers and 10 policemen. Must we not listen to these people?
(1)A.How B.What C.Which D.Where
(2)A.say B.prove C.know D.understand
(3)A.rising B.flying C.risen D.flown
(4)A.fly B.turn C.land D.move
(5)A.flown B.gone C.come D.spoken
(6)A.received B.bought C.taken D.sent
(7)A.horse B.hurry C.colour D.way
(8)A.opinions B.discussions C.suggestions D.needs
(9)A.often B.hardly C.also D.still
(10)A.yet B.even C.so D.then
【答案】(1)、B
(2)、A
(3)、B
(4)、C
(5)、D
(6)、C
(7)、B
(8)、A
(9)、C
(10)、B
【解析】本文探讨不明飞行物的情况。
(1) 考查特殊疑问词。be后需要跟宾语, how和where是副词, 不能作宾语, what"什么";which"哪一个"。根据句意可知, 选B。
(2) 此处是列举的几种情况, 医生说的是一种假设的情况。故选A。
(3) plane和fly之间是主动关系, 应该用主动形式, flying作后置定语。故选B。
(4) 根据后文的get off可知, 前面说的是"降落"。Land"降落, 着陆"。故选C。
(5) 根据" in English"可知, 是交谈。speak to sb."和某人谈话"。故选D。
(6) 考查固定用法。take photo"拍照"。故选C。
(7) 考查固定短语。in a hurry"匆忙"。故选B。
(8) 考查名词辨析。A"观点";B"讨论";C"建议";D"需要"。故选A。
(9) 根据句意, "在校老师也看到过'飞碟'", also"也"。故选C。
(10) 根据句意, "甚至"是警察(也看到过飞碟)。故选B。
【题目】阅读材料,判断正误。 Different vitamins are found in different foods. Then which foods should be eaten to keep us healthy? Let's look at some important vitamins for the answer.
Vitamin A helps to protect skin from becoming dry. It is also helpful to the eyes. Without vitamin A, you cannot see well in darkness. Vitamin A is found in animal liver and yellow part of eggs. Sweet potatoes, carrots and other dark colored fruit and vegetables have something that the body can change into vitamin A. |
Vitamin B changes foods into energy and helps the heart and nervous system (神经系统) to work smoothly. Without it, we will be weak and will not grow. It is found in grains and other foods like beans, nuts, meat and fish. |
Vitamin C is needed for strong bones and teeth, and for healthy blood vessels (血管). It also helps wounds to heal (愈合) quickly. The body stores little vitamin C, so we must get it in foods like oranges, and cabbage. |
Vitamin D increases the levels of calcium (钙) in the blood. Calcium is needed for verve and muscle (肌肉) cells to work normally, as well as to build strong bones. Fish liver oil has vitamin D. In some countries, milk producers add vitamin D to milk so that it will be good for children. |
(1)Some dark colored fruit and vegetables are good for our eyes.
(2)According to the passage, vitamin B can be found in animal liver and eggs.
(3)From the passage, we know that vitamin C is good for the skin.
(4)Some milk producers add vitamin D to milk mainly to help children to produce blood cells.
(5)We can get vitamins from everything.