题目内容

【题目】 My interest in cooking started when I was 11, partly thanks to my mother. She didn’t really like cooking and when she did cook,I didn’t like her food. Once I was watching something about cooking on TV and I thought I could do this, so I went to the bookstore and looked for the biggest cookbook I could find .

During a year, I had made most of its recipes(食谱 ) and was ready for a bigger challenger(挑战).I wanted to create my own dishes and I started cooking for more people than just my family. To my happiness, my parents allowed me to build a test kitchen. I did much cooking test my dishes in it and my skill became better and better. Now as a teen chef(主厨). I have cooked in top-class restaurants around the country. I am not doing it for money, but because I love cooking .

Now I know that when you stop caring whether you will be famous or do well, your happiness will come to you

Judge the following statements True (T)or False(F)

1The writer liked his mother’s food when he was a child

2The writer's parents allowed him to build a test Kitchen

3The writer’s mother taught him how to cook.

4Now the writer is a famous chef around the word.

5The writer is not cooking for money

【答案】

1F

2T

3F

4F

5T

【解析】

文章大意:本文讲述了作者在十一岁的时候就开始对做饭感兴趣了,原因是妈妈做饭不好吃才让作者有了自己研究食谱做饭的想法。在按照食谱做菜后,作者开始尝试创造自己的食谱。现在成为了一名青少年主厨。

1句意:作家小时候喜欢他妈妈做的饭菜。根据文中句子“She didn’t really like cooking and when she did cook, I didn’t like her food.”可知,作家小时候并不喜欢妈妈做的饭菜。与原文不符,故答案为F

2句意:作者的父母允许他建造一个试验厨房。根据文中句子“To my happiness, my parents allowed me to build a test kitchen.”可知,作者的父母允许他建造一个试验厨房。与原文相符,故答案为T

3句意:作家的妈妈教他怎么做饭。根据第一段中的句子“I didn’t like her food. Once I was watching something about cooking on TV and I thought I could do this,”可知,作者不喜欢妈妈做的饭菜,通过看电视或阅读书籍上的食谱自己学习做饭。与原文不符,故答案为F

4句意:现在作者是一位世界闻名的厨师。根据第二段中的句子“Now as a teen chef(主厨). I have cooked in top-class restaurants around the country.”可知,作者现在作为一名青少年主厨。与原文不符,故答案为F

5句意:作家不是在为钱做饭。根据第二段中的句子“I am not doing it for money, but because I love cooking .”可知,作者做饭不是为了钱,而是因为喜欢烹饪。与原文相符,故答案为T

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Last month, the BBC made a list of the greatest icons(偶像)of the 20th century. Among the 28 figures, 11of them are women. Let’s meet some of these great women.

Margaret Thatcher (1925-2013)

Politics is typically a man's world. But Margaret Thatcher had a big influence on politics herself. ServingBritain had started to go downhill following World War II. Thatcher started a series of policies(政策)toAlthough many people disliked her, she stuck to her policies and was successful in the end. Her toughnessearned her the nickname “The Iron Lady".

Tu Youyou(1930-present)

Tu is a chemist who studies traditional Chinese medicine. She started to look for a cure(治疗方法)formalaria(疟疾)in the 1960s.At that time, almost half of the world's population was at risk of suffering from thedisease, according to the BBC.

Inspired by traditional Chinese medicine, Tu found artemisinin(青蒿素)in a plant in 1971 that could curemalaria.

In 2015, Tu received the Nobel Prize in Physiology or Medicine. She is the first Chinese woman to win aNobel Prize.

Billie Holiday(1915-1959)

Billie Holiday is often described as a genius. Her voice not only moved audiences, but also shookAmerican society.

During her time, American society was still segregated(种族隔离的).As an African-American, Holidaylived a hard life. But her life experience also inspired her singing.

Holiday worked with white bands in the 1930s,which was ground-breaking(开拓性的)at that time. Holiday taught Americans to question their segregated society.

Virginia Woolf (1882-1941)

Virginia Woolf was one of the most important writers of the 20th century. Her stream-of-consciousness (意识流)writing style deeply influenced modern writing.

Stream-of-consciousness focuses on the"flow”of thoughts and inner feelings of a particular character. Thiswas very different from most writing at the time.

Woolf once wrote a short novel called The Mark on the Wall(<墙上的斑点>).The novel focuses entirelyon what the main character is thinking about after seeing a mark on a wall.

1Why did Margaret Thatcher get the nickname “The Iron Lady”?

A. Because she was strong enough to live a long life.

B. Because she was the first female prime minister in Britain.

C. Because she used tough policies to restore the country.

D. Because she liked to use the things made of iron.

2How old was Tu Youyou when she received the Nobel Prize in Physiology or Medicine?

A. 35B. 41C. 75D. 85

3Which one of the following quotations()was probably from Billie Holiday!

A. "He that comes first to the hill, may sit where he will."

B. "If I'm going to sing like someone else, then I don't need to sing at all."

C. "Every scientist dreams of doing something that can help the world."

D. "Do not all you can; spend not all you have, believe not all you hear; and tell not all you know."

4What does the underlined word"This"refer to?

A. Woolf's writing styleB. modern writing

C. the character's thoughtsD. the character's inner feelings

5The passage is about

A. female Nobel Prize winners

B. an introduction of “The Iron Lady"

C. the greatest icons of the 20th century

D. women who made a difference in the 20th century

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网