题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
Every country has its favorite food. Italians like to eat pizza. Indians like to eat hot(辣的) food.Japanese like to eat fish. Often they don't cook it.
In England, one of the most popular kinds of food is fish and chips. People usually buy it in a fish and chip shop. They put it in paper bags, and take it home, or to their workplace. Sometimes they eat it in the park or on the road. The world's favorite food is American fast food. If you go to some important cities in the world, you can find people eating hamburgers and chips.
Fish and chips and Chinese take- away food are very popular in England. But they are less popular in the USA. They eat take-away food, too, like chicken. But the most popular kind of take-away food is the hamburger. It looks like a bread with meat in it,but the hamburger does not have any pork(猪肉)in it.The hamburgers with beef inside are delicious.They are also popular in England and Australia.
【1】Italians like to eat .
A.dumplingsB.pizzaC.hot foodD.fish
【2】Fish and chips are very popular in .
A.EnglandB.AustraliaC.the USAD.Canada
【3】In different countries people eat food.
A.differentB.the sameC.the differentD.same
【4】The hamburger does not have any in it.
A.beefB.porkC.fishD.chips
【5】The underlined word “take-away food” I means“ ”.
A.垃圾食品B.进口食品C.外卖食品D.冷冻食品
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
每个国家都有它最喜欢的食物。意大利人喜欢吃披萨,印度人喜欢吃辣的食物,日本人喜欢吃生鱼片。本文主要不同国家流行的不同食物。
【1】细节理解题。根据“Indians like to eat hot(辣的)food.”可知印度人喜欢吃辣的食物。故选C。
【2】细节理解题。根据“In England, one of the most popular kinds of food is fish and chips.”可知炸鱼和薯条是英国最流行的食物之一。故选A。
【3】推理判断题。根据“Every country has its favorite food.”以及本文主要介绍各国人最喜欢的食物可知,不同国家的人吃不同的食物。而此处非特指某种食物,不用定冠词。故选A。
【4】细节理解题。根据“It looks like a bread with meat in it,but the hamburger does not have any pork(猪肉)in it.”可知汉堡包里面没有猪肉。故选B。
【5】词义推断题。take表示“拿”;away表示“离开”,take和away构成词语可推断意思应该与“外卖食品”相同。故选C。