题目内容

【题目】 How do you deal with plastic bags from the supermarket? Throw them away or recycle them? How about eating them?

The bags are no harmful to the environment. Humans and animals can safely eat them. Indian company EnviGreen has made a bag with natural material. It looks and feels just like plastic, but can break down (分解)easily.

Ashwath Hedge who set up the EnviGreen company spent four years doing experiments with 12 natural material. They include potato, corn, vegetable oil and banana. He made the material into liquid and used the liquid to make the bag.

Although the EnviGreen bag is more expensive than a common plastic bag, but it has many advantages. According to the Wall Street Journal, it takes 1, 000 years for common plastic bags to break down. But an EnviGreen bag can naturally break down in less than 180 days. It also breaks down in less than a day in water, and in less than a minute in boiling water. Hedge was happy to show it in his interview with The Better India. In the interview, he put an EnviGreen bag in water and ate it with a smile.

There are more than 15, 000 tons of plastic waste every day. But only 9, 000 tons are processed. In China, 3 billion plastic bags are used every day. Maybe the EnviGreen hag could be a solution to the world problem of plastic pollution.

1According to paragraph 2, we can know the following EXCEPT ________.

A.the EnviGreen bag can break down easily

B.the EnviGreen bag is made from natural material

C.the EnviGreen bag can be eaten by humans and animals

D.the EnviGreen bag is a little harmful to the environment.

2Then main idea of the third paragraph is “_________”.

A.What Hedge think of the new bagB.How Hedge makes the EnviGreen bag

C.Who sets up the EnviGreen companyD.How long it takes Hedge to make the bag

3The underlined sentence in paragraph 4 shows that the EnviGreen bag _______.

A.is safe and can break down quicklyB.is useful although it is more expensive

C.looks and feels like a common plastic bagD.will be used more widely than a common bag

4The Envi Green bag breaks down fastest in _________.

A.hot airB.cold waterC.boiling waterD.natural air

5From the last paragraph, we can infer(推断)_______.

A.all of India`s public waste is processed

B.India has the most plastic waste in the world

C.China produces more plastic waste than India

D.the Envi Green bag may help solve the problem of plastic pollution

【答案】

1D

2B

3B

4C

5D

【解析】

这篇短文主要讲述了如何处理超市的塑料袋?印度的一个公司用天然材料做了一个袋子,它看起来和塑料袋一样,但可知很容易地被分解,Ashwath Hedge建立了一个公司,花了4年的时间用天然材料做实验,比普通塑料贵,但容易分解。

1推理判断。根据文中“The bags are no harmful to the environment. Humans and animals can safely eat them. Indian company EnviGreen has made a bag with natural material. It looks and feels just like plastic, but can break down (分解)easily. 这些袋子对环境无害。人类和动物可以安全地食用它们。印度envirengreen公司用天然材料制作了一个袋子。它看起来和感觉都像塑料,但很容易分解。可知,选项Athe EnviGreen bag can break down easily EnviGreen公司的袋子容易分解,选项A正确;选项Bthe EnviGreen bag is made from natural material EnviGreen 公司的袋子由天然材料制成的;选项C the EnviGreen bag can be eaten by humans and animals 人类和动物可以安全地食用它们。选项Dthe EnviGreen bag is a little harmful to the environment. 环保袋对环境有点有害。这个说法错误。故选D

2段落大意。通读整个第三段可知,主要讲述了Hedge是如何制作环保袋子的?故选B

3词句猜测。Although the EnviGreen bag is more expensive than a common plastic bag, but it has many advantages.意思是“虽然环保袋比普通塑料袋贵,但它有许多优点。”可知,环保袋是有用的,虽然它很贵。故选B

4细节理解。hot air热空气;old water冷水;boiling water沸水;natural air自然空气;根据文中“It also breaks down in less than a day in water, and in less than a minute in boiling water.”可知,环保塑料袋在沸水中很快分解。故选C

5推理判断。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了环保袋有助于解决塑料污染问题。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The world uses about a thousand million (百万) tons of water a day. Water is a human right and everyone should have their share. Yet more than 700 million people around the world have trouble getting clean, safe water.

Treating waste water is a good way to provide fresh water for us. And it also helps the environment by keeping waste out of rivers and oceans. 80% of waste water around the world is not treated at all, and it is running into oceans. But now we have got the technology to treat and reuse the waste water. While 75% of our planet is covered with water, only about 2% is freshwater- that comes from rivers, lakes, ice and snow. The rest, 98% of the water, is in seas and oceans. It is too salty to drink. Then desalination businesses come in. More than 19000 factories have been built around the world, mostly in coastal countries. They process (加工) more than 92 million tons of water every day. But the technology they use requires a lot of energy.

Scientists are working to create a less costly technology. They want to produce 20 times more clean water and make sure everyone has enough. But for now, the world still faces each day with not having enough water for everyone.

1How many people have trouble in getting clean water around the world?

A.Under 700 million.B.Over 700 million.C.About 92 million.

2Treating waste water helps the environment by________.

A.storing waste in ice and snow

B.letting waste run into oceans

C.keeping waste out of rivers and oceans

3What does the underlined word "desalination" in Paragraph 3 mean?

A.远洋运输B.食盐销售C.海水淡化

4At present, the technology to process water________.

A.needs much energyB.saves much moneyC.satisfies everyone

5What can we infer from the last paragraph?

A.Everyone has enough clean water.

B.The water problem is still serious.

C.Our planet is covered with water.

【题目】 Psychologists(心理学家) know that children learn important life lessons when they join in sports. Some research even _________ the things children learn in a team sport will directly influence how they behave in the future. What do children learn when they take part in a team sport? One of the skills is how to find a __________ between competing and team work. All sports are competitions and there is always going to be a winner and a loser. But in order to win, kids shouldn’t just care about what they want for themselves. They should do _________ they are needed to do for the team. Many kids understand that winning isn’t everything. A U.S. study of 26,000 children found that winning was only the tenth most important reason for playing on a team. More important reasons were feeling the _________ of playing the game, being part of the team, and developing skills. Having fun was the _________ reason.

The parents of kids should understand that there is _________ more important than winning. Sports psychologists suggest using the idea of succeeding rather than winning. Succeeding means doing your __________. Doing your best is not the same as winning. An important part of “doing your best” means trying to do better than _________. Bettering your own time and trying to get to your “personal best” are what everyone can enjoy. Psychologists say that excellent athletes don't talk about winning. They talk about how they love the sport instead. Canadian Lloyd Eisner, an Olympic skater, is a good _________. He remembers, when he was a kid, his parents would never __________ him to go to the ice rink (溜冰场) to practice. “Their opinion was, if I didn't want to, I didn’t have to. The result was that when I did go, I knew it was my choice. I went because I loved it.”

1A.meansB.showsC.noticesD.mentions

2A.standardB.balanceC.purposeD.point

3A.howB.whenC.whereD.what

4A.excitementB.developmentC.agreementD.movement

5A.valuableB.topC.perfectD.big

6A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

7A.bestB.leastC.mostD.fastest

8A.laterB.firstC.beforeD.next

9A.playerB.fatherC.boyD.example

10A.encourageB.inviteC.forceD.allow

【题目】下面文章中有五处需要添加小标题。请从以下选项(A, B, C, D, EF)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

How to get along with your parents?

What do you think of your parents? Are they your friends, teachers or just the people who are older than you? As children, what can you do to get along better with your parents? If you want to make friends with your parents and grow into adults yourselves at the same time, you can try taking the following steps.

1

Your parents won't always be around, so spend time with them while you are able to. You can find activities to do together. In doing this, you will learn more about each other.

2

In order to understand your parents better, you have to spend time making conversations with them. You can talk about your hobbies, problems, opinions and so on. After that, you can connect with each other on a deeper level.

3

It may seem easy, but it is often harder than you think. When you are talking with your parents, make sure you are listening. This means looking at them when they are talking, anal speaking clearly when you are replying.

4

If you want your parents to give you more freedom(自由), you should show them that you're already "young adults". You should learn to control your feelings and show them that you can manage(安排)your time well.

5

Do something nice or helpful for your parents. For example, help them with some home chores, make them gifts or teach them some computer skills. In a word, do what you can to help parents.

A. Listen to them carefully. D. Be helpful at home.

B. Act like an adult. E. Buy gifts for your parents.

C.Enjoy doing activities together. F. Talk with your parents.

【题目】 I watched my mother flying out to get me food. My sister already flew out into the world, too. She flew just like my mother did. I didn't ever want to leave the nest. My wings were nothing like my sister’s. Mine were brown and small, and I just knew they were too weak to fly.

My mother got back and fed me. After I ate, she looked at me and said, “you're old enough now, and it is time for you to fly.”

I told her I felt bad. She said that she could wait until the next morning. But then I would have to go. I stayed close to her in the nest and tried to go to sleep.

When the sun came up the next day, I tried to look small. I knew that birds should fly away and leave the nest, but that didn't mean I could do it.

My mother asked me to watch and learn. I had watched her fly away so many times before. When I stood in the nest watching her, I was scared.

Then something happened. I fell out of the nest! I put my wings out and I was able to fly! I shouted as loudly as I could. They worked! They were strong enough to fly after all! They were wonderful. My mother flew back to the nest and watched me fly and shouted happily.

1Who got the bird food before he could fly?

A.His father.B.His mother.C.His sister.D.His brother.

2Why couldn’t the bird fly?

A.Because his wings were brown and small.B.Because he didn’t have wings.

C.Because he thought his wings weren’t strongD.Because no one taught him to fly.

3What does the underlined word “ They” refer to?

A.The wings.B.The bird’s mother and sister.C.The feet.D.The nest.

4Which of the following is the RIGHT order according to the passage?

① The bird told the mother he felt too bad to fly.

② The bird fell out of the nest and learned to fly by accident.

③ The mother flew out to look for food.

④ The bird felt scared when seeing his mother showing him how to fly.

A.④①③②B.③①④②C.④③①②D.③④①②

5What does the passage mainly want to tell us?

A.We should be brave to learn new things.B.We should be happy with friends.

C.We should trust our family.D.We should be careful when trying something new.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网