题目内容
【题目】完形填空
Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. 1 is nice to have a friend to talk, laugh, and do things with. Certainly,sometimes we need to be alone. We don’t always want people 2 . But we would feel lonely if we 3 had a friend.
No two people are 4 . Friends 5 don’t get on well. That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make up and become friends again.
Sometimes friends move away. Then we feel very 6 . We miss them very much,but we can 7 them and write to them. It could be that we would even see them again. And we can 8 new friends. It is surprising to find out how much we like new people when get to know them.
There’s more good news for people who have friends. They live longer than people who don’t. why? It could be that they are 9 . Being happy helps you stay well. Or it could be just knowing that someone cares about you. If so, you take 10 care of yourself.
【1】A.ItB.HeC.ThereD.Someone
【2】A.aloneB.awayC.all overD.around
【3】A.everB.neverC.justD.really
【4】A.friendlyB.kindC.just the sameD.quite different
【5】A.alwaysB.sometimesC.oftenD.usually
【6】A.angryB.worriedC.happyD.lonely
【7】A.callB.askC.tellD.talk with
【8】A.look forB.findC.makeD.know
【9】A.happierB.strongerC.kinderD.richer
【10】A.lessB.betterC.littleD.no
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【5】B
【6】D
【7】A
【8】C
【9】A
【10】B
【解析】
这篇短文主要论述了朋友在我们生活中的重要性以及如何交朋友的问题。有朋友的人的生命比那些没有朋友的人的生命要长一些。为什么?这可能是因为他们是快乐的。快乐会帮助你保持健康。或者他可能只是知道有人关心。如果有人关心你,你就会更好地照顾你自己。
【1】句意:我很高兴有一个朋友说话,笑,做事情。
It它;he他,主格;there那里;someone某个人。此题考查it做形式主语,it is +adj+to do sth,选A。
【2】句意:我们并不会是总希望朋友在我们周围。
A单独;B离开;C遍及;D在周围;around修饰people,根据sometimes we need to be alone我们需要独处,所以这时不需要周围的人。故选D。
【3】句意: 但是我们如果我们没有朋友,就会感到孤独。
A曾经;B从来不;C仅仅;D真的;根据we would feel lonely可知这里指的是没有朋友,故选B 。
【4】句意:没有两个人是一样的。
A友好的;B友善的;C相同的;D不同的;根据常识可知这里指的是不同的,故选 C。
【5】句意: 有时朋友相处得不好。
A总是;B有时候;C经常;D通常。根据Most of the time they will make up and become friends again. 大多数时候他们会和好如初。可知,有时会出现相处不好的时候,故选B。
【6】句意:有时朋友离开了。然后,我们感到很孤独。
A生气;B担心;C高兴;D孤独;根据常识可知没有了朋友会感到孤独,故选D。
【7】句意:但我们可以给他们打电话,写信给他们。
A打电话;B问;C告诉;D交谈;这里应该指的是与write to them相对应的打电话,故选A。
【8】句意:我们可以结交新的朋友。
A寻找;B找到;C交朋友;D知道;这里是短语make friends交朋友,根据句意,故选 C。
【9】句意:这可能是因为他们是快乐的。
A快乐的;B强壮的;C友善的;D富有的;根据Being happy helps you stay well,可知这里指的是快乐的,故选A。
【10】句意:如果有人关心你,你会更好的照顾好你自己。
A更少的;B更好的;C少的;D不;根据it could be just knowing that someone cares about you.知道有人关心你,可知这里是暗含比较,可知答案选B。