题目内容

【题目】B

Many people think of bully (欺凌) as one child pushing or hitting another, but bullying is not only physical. When I was in junior high, the girls in my class would laugh at me or ask questions designed to embarrass (使….窘迫) me. Once a girl looked at me and shouted loudly, " I don't want to sit next to her!" Their comments (评价) didn't hurt me physically, but they did make me sad.

Bullying is a common problem in schools, and some adults even have to deal with it at work. But anyone can take action to stop it.

Be kind

You may not think of yourself as a bully, but do you make jokes at others' expense (消费) ? If the other person isn't laughing, your words or actions may hurt more than you think. Many bullies were once victims (受害者) of bullying and now bully others to feel powerful. If that's you, don't hurt others, but treat others well. Being kind can truly make you powerful.

Speak up

If you notice one person bullying another, please tell them to stop. Many bullies are motivated (刺激) by a desire to look cool, so if you tell them you are not cool, then they'll stop.

Be confident

If you're being bullied, don't try it face it alone; but ask a parent or other trusted adult for help. Similarly, in places where bullying happens, stay close to a friend since bullies often target people who are alone. When you're being bullied, walk away calmly. If you don't seem scared, the bully may lose interest in you.

Remember that what is happening it not your mistake. You are valuable (有价值的) for who you are.

1Why did the girl say " I don't want to sit next to her"?

A.Because she is trying to express her love to me.

B.Because she is trying to hurt my feeling.

C.Because she is trying to show her voice.

2What is TURE according to the passage?

A.Bullying is a common problem in schools.

B.If the other person isn't laughing at your joke, he/she must feel nothing.

C.What happens to you is always your mistake.

3If you were bullied before, what is the right way to make yourself powerful according to the passage?

A.By bullying others.B.By telling others.C.By being kind.

4What can you do when you see the bully?

A.You can stay where you are.

B.You can argue with them.

C.You can try to stop them.

5What is the attitude (态度) of the author to those bullies?

A.Appreciative (欣赏的)B.Helpful.C.Unacceptable.

【答案】

1B

2A

3B

4C

5C

【解析】

本文讲述社会热点——校园欺凌。作者小时候遭受过校园欺凌,校园欺凌普遍存在,但不只是身体上的欺凌还有心灵上的欺凌。作者给出几种应对或阻止欺凌的办法,要善良,敢于发声,自信。

1

细节理解题。根据文章内容“When I was in junior high, the girls in my class would laugh at me or ask questions designed to embarrass (使….窘迫) me.”可知,一个女孩喊出那句话是为了嘲笑或使作者窘迫,故选B

2

细节理解题。根据文章内容“Bullying is a common problem in schools,”可知,A项与原文内容相符,故选A。

3

细节理解题。根据文章内容“If you're being bullied, don't try it face it alone; but ask a parent or other trusted adult for help.”可知,如果被欺凌,告诉父母或信任的成人,故选B

4

细节理解题。根据文章内容“If you notice one person bullying another, please tell them to stop.”可知,当遇见欺凌事件发生时,让他们住手,故选C

5

观点态度题。根据文章内容“But anyone can take action to stop it. ”可知,每个人都应该阻止欺凌,他认为欺凌是不可接受的,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Alice is only 6 years old. She comes from the USA. She is very brave and smart.

Alice woke up at 4 o’clock last Sunday morning. Suddenly, she smelled something strange. She looked around and found that the kitchen was on fire. Her parents were still sleeping. She went to wake them up as quickly as she could. Then, she made a phone call to the fire station. At that time, the smoke became thicker and thicker and they could only stay in the bedroom. Her father tried hard to take some wet towels (毛巾) out of the washroom. And then he asked Alice and her mother to cover their mouths and noses with the wet towels, lie down on the floor and wait for the firefighters (消防员). Several minutes later, the firefighters arrived. They put out the fire in time.

“My daughter did what I taught her. She kept calm (平静的) and was brave when she found the fire. She saved the lives of our family. She is really great. We’re proud of her,” said Alice’s father. Now, Alice is heroine (女英雄) in many people’s heart.

1How old is Alice?

_________________________________________________________________

2What were her parents doing when Alice found the fire?

_________________________________________________________________

3Where could the girl’s family only stay when the smoke became thicker and thicker?

_________________________________________________________________

4Did the firefighters put out the fire?

_________________________________________________________________

5Why were Alice’s parents proud of her?

_________________________________________________________________


【题目】阅读理解
Dear Sunday Globe,
I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sunday's newspaper.You did an excellent job explaining the good points of smartphones,but you didn't talk about their bad points at all.So,I hope you'll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪).
The first point I'd like to address is loudness.When you talk on your smartphone in public,please don't shout.In fact,the microphones in smartphones are very sensitive (灵敏的).So,you can be heard even if you speak quietly.
Another point is about personal space.I don't think it is polite to make calls in small spaces full of people.This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business.What's worse,it stops many face﹣to﹣face conversations from ever beginning.
Lastly,doing two things at the same time is dangerous.For example,making calls while driving is a bad habit.Pay attention to the road!Similarly,when staying with your friends,turn off your smartphone and enjoy their company.
Yours truly,
Amber Jala
(1)Amber Jala wrote the letter to
A.find a good job
B.provide advice
C.make her life easier
D.buy a smartphone
(2)What does the underlined word"address"in Paragraph 2 probably mean?
A.致函
B.称呼
C.陈述
D.选址
(3)According to Paragraph 3,what makes people around you uncomfortable?
A.Discussing face﹣to﹣face.
B.Speaking quietly on your phone.
C.Minding your own business.
D.Calling in small spaces full of people.
(4)What can we learn from the last paragraph?
A.It is dangerous to drive on the road.
B.It is easy to start a company with others.
C.It is bad to turn off our phones while driving.
D.It is important to use our smartphones properly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网