题目内容

【题目】 Alice is only 6 years old. She comes from the USA. She is very brave and smart.

Alice woke up at 4 o’clock last Sunday morning. Suddenly, she smelled something strange. She looked around and found that the kitchen was on fire. Her parents were still sleeping. She went to wake them up as quickly as she could. Then, she made a phone call to the fire station. At that time, the smoke became thicker and thicker and they could only stay in the bedroom. Her father tried hard to take some wet towels (毛巾) out of the washroom. And then he asked Alice and her mother to cover their mouths and noses with the wet towels, lie down on the floor and wait for the firefighters (消防员). Several minutes later, the firefighters arrived. They put out the fire in time.

“My daughter did what I taught her. She kept calm (平静的) and was brave when she found the fire. She saved the lives of our family. She is really great. We’re proud of her,” said Alice’s father. Now, Alice is heroine (女英雄) in many people’s heart.

1How old is Alice?

_________________________________________________________________

2What were her parents doing when Alice found the fire?

_________________________________________________________________

3Where could the girl’s family only stay when the smoke became thicker and thicker?

_________________________________________________________________

4Did the firefighters put out the fire?

_________________________________________________________________

5Why were Alice’s parents proud of her?

_________________________________________________________________


【答案】

16 years old. / Alice is 6 years old.

2Her parents were sleeping.

3In the bedroom.

4Yes (, they did).

5Because she kept calm and was brave when she found the fire, and she saved their lives.

【解析】

6岁的Alice发现厨房着火时,保持镇静,挽救一家人的性命。成为许多人心中的女英雄。

1

根据第一段第一句话Alice is only 6 years old.可知,Alice只有6岁。故答案为6 years old. / Alice is 6 years old.

2

根据第二段第三句话She looked around and found that the kitchen was on fire. Her parents were still sleeping.可知,Alice发现厨房着火时,她的父母在睡觉。故答案为Her parents were sleeping.

3

根据第二段At that time, the smoke became thicker and thicker and they could only stay in the bedroom.可知,烟雾越来越浓,他们只能留在卧室里。故答案为In the bedroom.

4

根据第二段最后一句话Several minutes later, the firefighters arrived. They put out the fire in time.可知,消防员到达,及时扑灭了火。故答案为Yes (, they did).

5

根据最后一段“My daughter did what I taught her. She kept calm (平静的) and was brave when she found the fire. She saved the lives of our family. She is really great. We’re proud of her,” said Alice’s father.可知,Alice的父母以她为骄傲,因为她在发现厨房着火时,保持镇静,特别勇敢,挽救了一家人的性命。故答案为Because she kept calm and was brave when she found the fire, and she saved their lives.

练习册系列答案
相关题目

【题目】B

Many people think of bully (欺凌) as one child pushing or hitting another, but bullying is not only physical. When I was in junior high, the girls in my class would laugh at me or ask questions designed to embarrass (使….窘迫) me. Once a girl looked at me and shouted loudly, " I don't want to sit next to her!" Their comments (评价) didn't hurt me physically, but they did make me sad.

Bullying is a common problem in schools, and some adults even have to deal with it at work. But anyone can take action to stop it.

Be kind

You may not think of yourself as a bully, but do you make jokes at others' expense (消费) ? If the other person isn't laughing, your words or actions may hurt more than you think. Many bullies were once victims (受害者) of bullying and now bully others to feel powerful. If that's you, don't hurt others, but treat others well. Being kind can truly make you powerful.

Speak up

If you notice one person bullying another, please tell them to stop. Many bullies are motivated (刺激) by a desire to look cool, so if you tell them you are not cool, then they'll stop.

Be confident

If you're being bullied, don't try it face it alone; but ask a parent or other trusted adult for help. Similarly, in places where bullying happens, stay close to a friend since bullies often target people who are alone. When you're being bullied, walk away calmly. If you don't seem scared, the bully may lose interest in you.

Remember that what is happening it not your mistake. You are valuable (有价值的) for who you are.

1Why did the girl say " I don't want to sit next to her"?

A.Because she is trying to express her love to me.

B.Because she is trying to hurt my feeling.

C.Because she is trying to show her voice.

2What is TURE according to the passage?

A.Bullying is a common problem in schools.

B.If the other person isn't laughing at your joke, he/she must feel nothing.

C.What happens to you is always your mistake.

3If you were bullied before, what is the right way to make yourself powerful according to the passage?

A.By bullying others.B.By telling others.C.By being kind.

4What can you do when you see the bully?

A.You can stay where you are.

B.You can argue with them.

C.You can try to stop them.

5What is the attitude (态度) of the author to those bullies?

A.Appreciative (欣赏的)B.Helpful.C.Unacceptable.

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
When Mr. David retired(退休), he bought a small house in a village near the sea. He liked it and hoped to live a quiet life in it. But to his surprise, many visitors came to see his house in summer holidays, for it was the most interesting building in the village. From morning to night, there were visitors outside the house. They kept looking into the rooms through the windows and many of them even went into the house. He decided to drive the visitors away. So he put a notice on the window. The notice said,“If you want to satisfy your curiosity(好奇心), come in and look around. Price: twenty dollars.”Mr. David was sure that the visitors would stop coming, but he was wrong. More and more visitors came and Mr. David had to spend every day showing them around his house. “I came here to retire, not to work as a guide(导游)”, he said angrily. In the end, he sold the house and moved away.
(1)Mr. David's house was that many visitors came to see it.
A.so small
B.so quiet
C.so interesting
D.so big
(2)Mr. David put a notice on the window in order.
A.to drive the visitors away
B.to satisfy the visitors curiosity
C.to let visitors come in and look around
D.to get some money out of the visitors
(3)The notice made the visitors .
A.more interested in his house
B.lose interest in his house
C.angry at the unfair price
D.feel happy about the price
(4)After Mr. David put up the notice .
A.the visitors didn't come any more
B.fewer and fewer visitors came to see his house
C.more and more visitors came for a visit
D.no visitor would pay the money for a visit
(5)At last he had to sell his house and move away because .
A.he did not like it at all
B.he could not work as a guide
C.he made enough money and wanted to buy a new expensive house
D.he could not live a quiet life in it

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网