题目内容
【题目】阅读理解
Dear Sunday Globe,
I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sunday's newspaper.You did an excellent job explaining the good points of smartphones,but you didn't talk about their bad points at all.So,I hope you'll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪).
The first point I'd like to address is loudness.When you talk on your smartphone in public,please don't shout.In fact,the microphones in smartphones are very sensitive (灵敏的).So,you can be heard even if you speak quietly.
Another point is about personal space.I don't think it is polite to make calls in small spaces full of people.This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business.What's worse,it stops many face﹣to﹣face conversations from ever beginning.
Lastly,doing two things at the same time is dangerous.For example,making calls while driving is a bad habit.Pay attention to the road!Similarly,when staying with your friends,turn off your smartphone and enjoy their company.
Yours truly,
Amber Jala
(1)Amber Jala wrote the letter to .
A.find a good job
B.provide advice
C.make her life easier
D.buy a smartphone
(2)What does the underlined word"address"in Paragraph 2 probably mean?
A.致函
B.称呼
C.陈述
D.选址
(3)According to Paragraph 3,what makes people around you uncomfortable?
A.Discussing face﹣to﹣face.
B.Speaking quietly on your phone.
C.Minding your own business.
D.Calling in small spaces full of people.
(4)What can we learn from the last paragraph?
A.It is dangerous to drive on the road.
B.It is easy to start a company with others.
C.It is bad to turn off our phones while driving.
D.It is important to use our smartphones properly.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)D
【解析】短文讲了作者对如何使用智能手机提出了一些意见,包括不要大声;注意通话的地点;及其危险等.
(1)B 细节理解题.根据第一段最后一句So,I hope you'll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪).所以,我希望你能让我给你的读者一些关于智能手机礼仪的建议.可知为了提出建议.故选B.
(2)C 词义猜测题.根据上下文So,I hope you'll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪).所以,我希望你能让我给你的读者一些关于智能手机礼仪的建议.The first point I'd like to address is loudness.和When you talk on your smartphone in public,please don't shout.当你在公共场合谈论智能手机时,请不要大声说话.可知说的是第一个建议,结合选项,应是说我想陈诉的第一点是音量.所以address意为陈述.故选C.
(3)D 细节理解题.根据第三段第一行句子Another point is about personal space.I don't think it is polite to make calls in small spaces full of people.This makes others uncomfortable.还有一点是关于个人空间的,我认为在狭小的空间里打电话是不礼貌的,这会让其他人感到不舒服,可知在狭小的空间里打电话是让人不舒服的.故选D.
(4)D 细节理解题.根据最后一段句子Lastly,doing two things at the same time is dangerous.For example,making calls while driving is a bad habit.Pay attention to the road!Similarly,when staying with your friends,turn off your smartphone and enjoy their company.最后,同时做两件事是危险的.例如,开车时打电话是一种坏习惯.注意道路!同样,当你和朋友在一起的时候,关掉智能手机,享受他们的陪伴.可知正确使用我们的智能手机是很重要的.故选D.