题目内容

【题目】

Internet Names

Ideas

Swimming Fish

I like sports very much. I often play tennis after school with my classmates. I can make lots of friends. Victor is my best friend. My friends and I learn from each other in study.

Mountain

Would you like to be my friends? I am new at school. I am from New York. I have a friend called Grace there. I came here because my parents are now working in China. I am a bit quiet. I like playing computer games.

Blue Moon

My best friend is Tina. She is thinner than me and I am taller than her. We became friends 5 years ago. But I had a quarrel (争吵) with her yesterday afternoon. I still want to be friends with her. What should I do?

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

1Swimming Fish often learns from Victor in playing tennis.

2Mountain moved to China with his parents.

3Tina is thinner and taller than Blue Moon.

【答案】

1B

2A

3B

【解析】

本文以表格的形式展示了网络上三个人发表的关于“我”和朋友之间的一些小介绍。

1句意:“游泳的鱼”经常向Victor学习打网球。
细节理解题。根据I often play tennis after school with my classmates.”和“My friends and I learn from each other in study.”可知“我”是和我的同学们一起打网球;“我”和Victor在学习方面互相帮助。故此句表述是错误的。

2】句意:大山和他的父母一起搬到中国。
细节理解题。根据I came here because my parents are now working in China.”可知我来到中国是因为我的父母现在在中国工作,故此句表述是正确的。

3句意:Tina蓝月亮更高而且更瘦。
推理判断题。根据She is thinner than me and I am taller than her.”可知Tina比“蓝月亮”瘦,但是“蓝月亮”比Tina高。故此句表述是错误的。

本题是对应每个表格一个小题,表格的形式让短文脉络清晰,方便找到答案。此时更好的阅读方法是先看题目,看属于哪个表格,然后带着问题到表格中找答案。比如在这些判断正误的题目里,可以根据他们的网名来定位表格,如 swimming fish,mountain和blue moon。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

I had a summer camp with my classmates last year. Early in the morning. We gathered at the bus station. After saying goodbye to our parentswe got on the buses. It took us more than two hours to arrive at the campground. We got off the buses cheerfully. Laughing and shouting. We jumped and ran all over the place. It was the first time for us to be away from the parents .Some of us started to feel homesick (想家). However, when the night party and dances began, the homesickness was gone. The next day, everybody rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. At first, my friends and I worked hard, but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round. Then the teacher taught us how to work together. After many tries, we did much better. Swimming class was my favorite. It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water. The swimming teacher was a funny man, and during the class he often made us laugh happily. During the week I learned a lot of new things and made many new friends. I also learned how to take care of myself.

1They got to the campground __________.

A. on footB. by bikeC. by busD. by plane

2The campground was __________ from their homes.

A. quite nearB. not farC. very longD. quite far

3Why swimming class was the writer's favorite?

A. Because it was good to stay in the cool water when the weather was hot.

B. Because the writer felt quite relaxed during the class.

C. Because the swimming teacher was interesting.

D. Because of all the above

4Which statement is NOT true?

A. The children were happy to be away from Dad and Mum.

B. Their homesickness lasted for long.

C. It was teamwork to boat.

D. They camped for a week.

5Which is the best title for the passage?

A. I Learnt a lot.B. Boating and Swimming.

C. On the CampgroundD. My First Summer Camp

【题目】In Englandpeople often talk about the weather because they can experience (经历) four seasons in one day. In the morning the weather is warm just like in spring. An hour later black clouds come and then it rains hard. The weather gets a little cold. In the late afternoon the sky will be sunnythe sun will begin to shineand it will be summer at this time of a day.

In Englandpeople can also have summer in winteror have winter in summer. So in winter they can swim sometimesand in summer sometimes they should take warm clothes.

When you go to Englandyou will see that some English people usually take an umbrella ()or a raincoat with them in the sunny morningbut you should not laugh at them.

If you don't take an umbrella or a raincoatyou will regret (后悔) later in the day.

1】【1Why do people in England often talk about the weather?

A. Because they may have four seasons in one day

B. Because they often have very good weather

C. Because the weather is warm just like in spring

D. Because the sky is sunny all day

2】【2From the story we know that when _________comethere is a heavy rain.

A. sunshine and snow B. black clouds

C. summer and winter D. spring and autumn

3】【3"People can also have summer in winter." Means "it is sometimes too ______in winter."

A. warm B. cool C. cold D. rainy

4】【4In the sunny morning some English people usually take a raincoat or an umbrella with them because ________.

A. their friends ask them to do so

B. it often rains in England

C. they are going to sell them

D. they are their favourite things

5】【5The best title (标题)for this passage is ________.

A. Bad Seasons

B. Summer or Winter

C. The Weather in England

D. Strange English People

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网